Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΚΚΕ για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Ρόδου «ΔΙΑΓΟΡΑΣ»

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Ρόδου «ΔΙΑΓΟΡΑΣ», καθώς και η ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων που βρίσκεται ήδη στη διαδικασία ανοίγματος των οικονομικών προσφορών των εταιρειών, πρέπει να καταδικαστεί από όλους τους εργαζόμενους, όλο τον Ροδιακό λαό.
Η ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης προσπάθειας των ελληνικών κυβερνήσεων, να παραδώσουν στα νύχια των μονοπωλίων τον δημόσιο πλούτο. Λειτούργησαν ως μεσάζοντες, φέρνοντας σ’επαφή ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους με εκπροσώπους άλλων κρατών, που προωθούσαν τα επενδυτικά σχέδια δικών τους ισχυρών μονοπωλίων, ώστε να επιτευχθεί η παράδοση των περιφερειακών αεροδρομίων σε κοινοπραξίες ελληνικών και ξένων συμφερόντων.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στην συνάντηση που είχαν γαλλικά μονοπώλια με Έλληνες επιχειρηματίες κατά την επίσκεψη του Ολάντ στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2013, ο γαλλικός κατασκευαστικός όμιλος «Vinci» ήταν ανάμεσα σε αυτούς που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας και τώρα είναι ανάμεσα στους τρεις ομίλους,  που ετοιμάζεται να παραχωρήσει η κυβέρνηση και το αεροδρόμιο της Ρόδου.
Με την ίδια τακτική ο πρωθυπουργός, διαφήμιζε ως άξιος πλασιέ των εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων τα «αμοιβαία οφέλη» από τις ιδιωτικοποιήσεις του δημόσιου πλούτου, ανάμεσα και τα περιφερειακά αεροδρόμια, λιμάνια, μαρίνες στις επισκέψεις του στο εξωτερικό (Κίνα, Κατάρ),συνοδευόμενος από Ελληνες επιχειρηματίες.
Η κυβέρνηση  συνεχίζει στον ίδιο εγκληματικό δρόμο σε βάρος των λαϊκών και εθνικών συμφερόντων με τις αβάντες των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου. Μοναδικός κοινός σκοπός η ενίσχυση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων.
Γνωρίζουν ότι η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων του Αιγαίου εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια της χώρας, σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή, όπου οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κράτη για τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου και των δρόμων μεταφοράς αυτών, κορυφώνονται το τελευταίο διάστημα.
Γνωρίζουν ότι η λειτουργία των αεροδρομίων με αυτή τη μορφή θα ανεβάσει το κόστος μεταφοράς, που θα το πληρώσει ο λαός. Θα τσακιστούν ακόμα περισσότερο τα εργασιακά δικαιώματα στους εργαζόμενους των αεροδρομίων.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να ανακαλέσει όλες τις σχετικές αποφάσεις της. Να παραμείνουν τα αεροδρόμια στην ιδιοκτησία και τον έλεγχο του ελληνικού δημοσίου. Να προωθηθεί άμεσα κεντρικός σχεδιασμός της αξιοποίησής τους, για την πληρέστερη κάλυψη των πολύπλευρων αναγκών του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής. Τα λαϊκά στρώματα, σε όλες τις περιοχές που διαθέτουν αεροδρόμιο, έχουν κάθε συμφέρον από την αποτροπή της ιδιωτικοποίησής τους, αλλά κυρίως να παλέψουν, ώστε τα αεροδρόμια και όλες οι υποδομές της χώρας να γίνουν λαϊκή ιδιοκτησία.

Ρόδος 24/11/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/