Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ  ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  27  ΝΟΕΜΒΡΗ
Δεν ανεχόμαστε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης.
Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα.
Διεκδικούμε τη ζωή που μας ανήκει.
ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 11.00 ΠΜ
Το Δ.Σ  του σωματείου ,μετά από σύσκεψη και με μέλη του σωματείου, εκπροσώπους  διαφόρων ειδικοτήτων ,όπως οδηγούς,  εμποροϋπάλληλους ,πωλητές ,αποθηκάριους, υπάλληλους γραφείων ,καθώς και άλλων εργαζομένων, αποφάσισε την συμμέτοχη στην πανελλαδική πανεργατική απεργία την Πέμπτη 27 Νοεμβρη
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Οι  εφαρμοστικοί νόμοι του μνημονίου που ψήφισαν και ψηφίζουν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ συντρίβουν τις ζωές μας ενώ σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε νέες ανατροπές στα δικαιώματά μας.  Εργοδότες - κυβέρνηση επιδιώκουν την κατάργηση των ΣΣΕ. Με το μαχαίρι στο λαιμό των εργαζομένων προχώρησαν οι εργοδότες το σχέδιο τους και ξεδιάντροπα προκλητικά  ρύθμισαν στις εταιρείες τους μόνοι τους, τις σχέσεις εργασίας με Ατομικές Συμβάσεις.
Η  εργασία έχει εντατικοποιηθεί ασφυκτικά, οι απολύσεις χιλιάδες, ενώ η καθυστέρηση των δεδουλευμένων τείνει να γίνει θεσμός. Στους περισσότερους χώρους δουλειάς το προσωπικό έχει μειωθεί ή έχει αντικατασταθεί ένα μέρος του με συνάδελφους που αμείβονται κάτω από τις ΣΣΕ ακόμα και της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ,  είτε έχουν προσληφθεί μέσω χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.
Πατάει  η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη τους πάνω στα συντρίμμια των κατακτήσεων μας. Είναι απαραίτητοι όροι για την ανταγωνιστικότητα και την ανάκαμψη. Δεν είναι θέμα διαχείρισης ούτε μια λάθος υπολογισμένη πολιτική. Είναι ο καπιταλισμός!
Όσο για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας  στις δεκαέξι Κυριακές ελεύθερης λειτουργίας των καταστημάτων αντί των επτά ήδη θεσμοθετημένων ετησίως, ρίχνουν πλέον στο τραπέζι οι εκπρόσωποι των πολυκαταστημάτων ως πρόταση-αντίβαρο στις αντιδράσεις που προκάλεσε η υπουργική απόφαση για την πιλοτική απελευθέρωση της λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων σε δέκα περιοχές της χώρας όλες τις Κυριακές του έτους.
Η ρελάνς του οργανωμένου λιανεμπορίου προετοιμάζεται στον απόηχο των έντονων αντιδράσεων που εξακολουθούν να εκδηλώνονται από τους μικρομεσαίους εμπόρους και τους εμποροϋπαλλήλους και δείχνει να κινείται στη λογική της συμβιβαστικής λύσης στην περίπτωση που η απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ μετά και την οριστική εκδίκαση ακυρότητας της υπουργικής απόφασης είναι αρνητική για το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους.
Πρόκειται για μια πρόταση που αναβίωσε από τον πρώην πρόεδρο του ΣΕΛΠΕ Θεόδωρο Βάρδα και προβλέπει το άνοιγμα των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα καθώς επίσης και τα Χριστούγεννα (δύο), την Πρωτοχρονιά, και το Πάσχα και παρότι δεν έχει υιοθετηθεί επίσημα από τον ΣΕΛΠΕ ο οποίος είναι σταθερά υπέρμαχος της πλήρους και χωρίς περιορισμούς, λειτουργίας όλων των καταστημάτων τις Κυριακές, υιοθετείται από μεγάλους επιχειρηματίες του οργανωμένου λιανεμπορίου.
Την ίδια στιγμή, σενάριο να αντικαταστήσει πλέον με νόμο την υπουργική απόφαση για την πιλοτική απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας σε Αθήνα, Ραφήνα, Πικέρμι, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Σύρο, Ρόδο, Κω, Μύκονο και Σαντορίνη εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Ανάπτυξης.
Και αυτό προκειμένου να αποτραπούν μελλοντικές προσφυγές αν πρόκειται η κυβέρνηση να επιμείνει στην απόφασή της να άρει τους περιορισμούς για τις τουριστικές περιοχές, ανεξάρτητα από την οριστική απόφαση του ΣτΕ. Στην περίπτωση που το ΥΠΑΝ αντικαταστήσει την επίμαχη υπουργική απόφαση με νομοθετική ρύθμιση, δεν αποκλείεται να την καταθέσει αλλαγμένη ως προς τις περιοχές όπου θα επιτρέπεται το άνοιγμα των καταστημάτων (π.χ στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας κ.α).
Για το θέμα των Κυριακών ο υφυπουργός δήλωσε φανατικός υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η απόφαση του ΣτΕ θα είναι θετική ως προς το κυριακάτικο άνοιγμα όλες τις Κυριακές του χρόνου σε όλες τις περιοχές της χώρας. Εάν είναι αρνητική η απόφαση του ΣτΕ, όπως είπε, τότε θα προχωρήσει σχετική νομοθετική ρύθμιση για το θέμα με επανακαθορισμό των τουριστικών περιοχών. Εκτιμά δε ότι θα προχωρήσει σε νομοθέτημα πριν το Καλοκαίρι
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – Ε.Ε.- ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΗΞΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!
Σε αυτό τον πόλεμο οι εργαζόμενοι-άνεργοι-συνταξιούχοι-νέοι πρέπει να πάρουμε θέση, πρέπει να διαλέξουμε σε ποια πλευρά θα στρατευθούμε:                                                                                                             
Η’ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ  Η’ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ
Συναδέλφισα- συνάδελφε, άνεργη-άνεργε  εμποροϋπάλληλε
Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι η ανεργία, η  φτώχεια,  η μόνιμη ανασφάλεια.
Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι  η μερική απασχόληση, το ωρομίσθιο, ο μισθός των 220 ευρώ, η δουλειά την Κυριακή, η απλήρωτη εργασία, οι μειωμένες έως ανύπαρκτες παροχές υγείας, οι όλο και περισσότερες προϋποθέσεις  για μια σύνταξη πείνας στα βαθιά  μας γεράματα.
Τα τελευταία χρόνια  όλα τα παραπάνω εφαρμόζονται, στο όνομα της αντιμετώπισης της  κρίσης  και στην ανάπτυξη που ευαγγελίζεται  η συγκυβέρνηση.
Συναδέλφισα-συνάδελφε,
όλοι  γνωρίζουμε  ότι  τα παραπάνω μέτρα ήταν από χρόνια επεξεργασμένα σχέδια των μεγαλεμπόρων, των πολυεθνικών ομίλων, των μονοπωλίων του κλάδου. Στα πλαίσια της ελεύθερης οικονομίας  και της ενιαίας πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης προωθήθηκαν και εφαρμόστηκαν, εδώ και χρόνια σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, πριν την κρίση, πριν τα μνημόνια, με μοναδικό στόχο την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.
  Είναι γνωστή η στάση που κρατούν χρόνια τώρα οι συνδικαλιστικές παρατάξεις των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ  που έχουν την πλειοψηφία και στην ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Ι.Υ.Ε. και στη ΓΣΕΕ  :         με τον ένα ή τον άλλο τρόπο  στήριξαν την μερική απασχόληση σαν «φάρμακο» για την ανεργία,        συμφώνησαν σε μειώσεις μισθών  με την υπογραφή κατάπτυστων συμβάσεων τις εποχές της ανάπτυξης  1 ευρώ αύξηση,      προώθησαν  τη συναίνεση, τους «διαλόγους», τη ταξική συνεργασία, με αποτέλεσμα να αφοπλίσουν το συνδικαλιστικό  κίνημα, να διαφθείρουν συνειδήσεις, να θυσιάσουν στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας, δικαιώματα που κατακτήθηκαν με το αίμα της εργατικής τάξης.
Συναδέλφισα-συνάδελφε  
γνωρίζουμε στη πράξη  ότι η αδιαφορία, η ανοχή, ο φόβος , οι αυταπάτες, όλο το προηγούμενο διάστημα όχι μόνο δεν μας βοήθησαν ατομικά, παρά συνέβαλαν στη κατάργηση ζωτικών εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας. Γι’ αυτό μη μειώνεις τις απαιτήσεις σου.  Είναι η ώρα να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας.
Η κατάσταση αυτή δεν είναι μη αναστρέψιμη.
Δεν είναι μονόδρομος, όπως θέλουν να μας τον παρουσιάσουν.
Κανένας από μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτήν την καταστροφική πορεία, με την άγρια εκμετάλλευση των ανέργων, την κατάργηση των ΣΣΕ, τη διάλυση της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας, τη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος με την φοροεπιδρομή, τα χαράτσια, τα οικονομικά βάρη σε Υγεία – Παιδεία. Κανένας δε μας χάρισε τίποτε, ούτε τρέφουμε αυταπάτες ότι κάτι θα μας χαρίσουν, διδασκόμαστε από την ιστορική διαδρομή και τους αγώνες του εργατικού κινήματος, με επίγνωση των δυσκολιών, οπλιζόμαστε με αγωνιστική αισιοδοξία. Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας.
Δεν θα επιτρέψουμε στα παιδιά μας να βιώνουν τη σύγχρονη σκλαβιά στον 21ο αιώνα, δουλεύοντας με τους χειρότερους όρους, με χαμηλότερους μισθούς, ανασφάλιστοι ή με μπλοκάκι, άνεργοι, ψάχνοντας μια ελπίδα στα κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης για 5 και 6 μήνες.
Δεν υπάρχει περιθώριο για αναμονή!
Η επίθεση του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του πρέπει να αναχαιτιστεί τώρα!
Αν η επίθεση τους προχωρήσει όπως έχουν σκοπό ή όχι, θα εξαρτηθεί από τη στάση μας.
Η λύση βρίσκεται μόνο στους ταξικούς αγώνες, στις διεκδικήσεις, στην αλληλεγγύη, στην ΚΑΘΟΛΙΚΗ σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα!
Όλοι την Πέμπτη 27 Νοέμβρη στην ΑΠΕΡΓΙΑ να διεκδικήσουμε:
       - Υπογραφή κλαδικής σύμβασης, υποχρεωτικά εκτελεστέα για όλους τους εργαζόμενους με 920 ευρώ βασικό μισθό.
       - Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους, ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.
        -Κατάργηση ωρομίσθιου, μερικής απασχόλησης και μετατροπή όλων αυτών των συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.
        -Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
        -Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων-όχι στον ΕΝΦΙΑ και τη φοροληστεία.
       -Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών.
       -Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που επηρεάζουν την   κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις .
       - Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.
Να τους τρομάξουμε με την ενότητα μας.
Να τους αναγκάσουμε σε υποχώρηση!
Αυτή η μάχη, μας χωρά και μας αφορά όλους!
Όλοι για έναν και ένας για όλους!
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ:
ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΣΤΙΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ  ΟΑΕΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/