Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση της Γραμματείας Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ρόδου του ΠΑΜΕ για την απεργία στις 17 Νοέμβρη

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα ξενοδοχοϋπάλληλε – Επισιτιστή:
Μια ακόμη σαιζόν αμύθητων κερδών για τους μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού, νέων αυξήσεων στις αφίξεις, τέλειωσε. Οι μεγαλοξενοδόχοι μετρούν τα κέρδη τους, κάνουν σχέδια για νέες επενδύσεις, γυρίζουν όλη την Ευρώπη για να διαφημιστούν με κρατικό χρήμα, από το δικό μας ιδρώτα, να σιγουρέψουν ότι θα ξαναφουλάρουν τα ξενοδοχεία τους την επόμενη σαιζόν.
Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι όμως, για άλλη μια χρονιά μετρούν τις πληγές τους. Για μας, τώρα είναι η περίοδος της ουράς για την ανεργία, της αναμονής να πληρωθούμε τα δεδουλευμένα, της αγωνίας για το πώς θα βγει ο χειμώνας, της αναπλήρωσης των απωλειών στην υγεία μας. Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση χρόνο με το χρόνο χειροτερεύει. Προχωρά η ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις, οι παλιότεροι εργαζόμενοι απολύονται και στη θέση τους προσλαμβάνονται μαθητευόμενοι και νεολαίοι κάτω των 25, η ΣΣΕ δεν εφαρμόζεται σε όλο και περισσότερους χώρους, η δουλειά εντατικοποιείται, εκεί που δούλευαν τρεις δουλεύει ένας.
Είναι καιρός να διαλυθούν οι αυταπάτες. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι παλιοί και νεότεροι έχουν διαπιστώσει από πρώτο χέρι ότι η ανάπτυξη του τουρισμού που τάχα θα έφερνε νέες δουλειές και θα τους τάιζε με χρυσά κουτάλια είναι ανάπτυξη που αφορά τα αφεντικά και τα κέρδη τους.
Είναι ώρα να βγουν συμπεράσματα. Η διαδρομή που προτείνει στους εργαζόμενους η πλειοψηφία της Διοίκησης Σωματείου και Εργατικού Κέντρου για να βρουν το δίκιο τους, δηλαδή από την Επιθεώρηση εργασίας στη μήνυση ή την  αγωγή και κατόπι στον  εισαγγελέα και σε κάθε περίπτωση μακριά από τους αγώνες, είναι αποδεδειγμένα αδιέξοδη. Χιλιάδες είναι οι απλήρωτοι συνάδελφοι κάθε χρόνο, ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάχτυλα του χεριού αυτοί που δικαιώθηκαν από τα δικαστήρια και σύμφωνα με τους ίδιους τους εργατολόγους μετά από τουλάχιστο 24 μήνες!
Είναι λογικό όσο είναι ο καθένας μόνος του απέναντι στα προβλήματα, να αγανακτεί να απογοητεύεται, να αναζητεί μάταια άμεσες λύσεις που δεν έρχονται. Χωρίς οργανωμένο κίνημα, με αγωνιστές εκλεγμένους στη διοίκηση του Σωματείου, χωρίς οργάνωση μέσα σε κάθε ξενοδοχείο, χωρίς ρήξη και σύγκρουση με την πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στρώνει το δρόμο για να μεγαλώνουν τα κέρδη των αφεντικών ισοπεδώνοντας τα δικαιώματά μας, δεν πρόκειται να δούμε καλύτερες μέρες.
Δε μπορούμε να συμβιβαστούμε με την εξαθλίωση, με την απλήρωτη δουλειά, τα ψίχουλα, τις μειωμένες προσδοκίες. Ούτε μπορούμε να περιμένουμε «μεσσίες» που θα μας λύσουν τα προβλήματα στη δευτέρα παρουσία. Το μαζικότατο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και των 1000 συνδικάτων στην Αθήνα την 1η Νοέμβρη, όπου πάνω από 100.000 λαού διαδήλωσαν, άνοιξε το δρόμο. Με την ίδια  και ακόμη μεγαλύτερη ορμή προχωράμε στην απεργία στις 27 του Νοέμβρη και στη συγκέντρωση στις 11πμ έξω από τον ΟΑΕΔ.
Απαιτούμε:
Επίδομα ανεργίας 600 Ευρώ για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία και ο χρόνος της ανεργίας να είναι συντάξιμος. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, δωρεάν εισιτήρια στη Δημοτική Συγκοινωνία, 30% έκπτωση στα τιμολόγια ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου και απαγόρευση της διακοπής τους, πάγωμα δανείων και οφειλών στην εφορία.
Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση. Ούτε σκέψη για νέα μέτρα.
Καμιά συζήτηση για νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική οργάνωση και τους αγώνες των εργαζομένων, κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και το δικαίωμα στην απεργία.
Συλλογική Σύμβαση, που να καλύπτει τις απώλειες των τελευταίων χρόνων, με βάση τις ανάγκες μας, όχι τα κέρδη των αφεντικών και εφαρμογή της για όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από την ηλικία. Όχι στη μαθητεία – δουλεία.
Όχι στο κλείσιμο των δημόσιων τουριστικών σχολών και της σχολής μετεκπαίδευσης. Όχι στη νέα τρίχρονη υποχρεωτική μαθητεία των ΣΕΚ
Να πληρωθούν εδώ και τώρα όλα τα δεδουλευμένα  
Γραμματεία Επισιτισμού – Τουρισμού Ξενοδοχείων Ρόδου του ΠΑΜΕ

Νοέμβρης 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/