Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΚΕΠΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΡΟΔΟΥ
Η απαράδεκτη κατάσταση του εξευτελισμού που αναγκάζονται να υποστούν οι ανάπηροι και οι χρόνια πάσχοντες  στα σφαγεία του ΚΕΠΑ στη Ρόδο,
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ!

Είναι ντροπή, είναι πέρα από κάθε λογική, εκατοντάδες ανάπηροι και χρόνια πάσχοντες  από όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου,  προκειμένου να εκδοθεί - αν θα εκδοθεί- το ποσοστό αναπηρίας τους για να εξασφαλίσουν τα ψίχουλα της αναπηρικής σύνταξης, να συνωστίζονται μέσα στην αίθουσα αναμονής του ΙΚΑ. Χωρίς καμιά βοήθεια, ο ένας κυριολεκτικά πάνω στον άλλο,  κάθονται στο πάτωμα, γιατί δεν αντέχουν την πολύωρη, συχνά και πολυήμερη ταλαιπωρία, αφού πολλοί έχουν έρθει από άλλα νησιά.
Ο λόγος της απάνθρωπης μεταχείρισης των αναπήρων, είναι η εξοικονόμηση χρημάτων από το Υπουργείο Υγείας, που δεν θέλει να στέλνει τους επιθεωρητές σε άλλα νησιά εκτός  Ρόδου, αλλά και γιατί πρέπει να τους «ξεπετάνε» μέσα σε δύο μέρες, λες και δεν είναι άρρωστοι και ανάπηροι, ανήμποροι να σταθούν στα πόδια τους.
Γνωρίζουμε ότι πληρώνουμε με την υγεία μας, με την αξιοπρέπειά μας, με τις ζωές μας, όλα όσα αποφάσισαν οι κυβερνήσεις  μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την τρόικα, τον έναν και τον άλλο επιχειρηματία. Η έκθεση του ΟΟΣΑ για την αναπηρία και την πρόνοια στην Ελλάδα προβλέπει μείωση στο μισό των επιδομάτων και των συντάξεων αναπηρίας από το 2015, μείωση στο μισό των ατόμων με αναπηρία που θα παίρνουν επίδομα ή σύνταξη.
Εμείς δεν αντέχουμε άλλο. Δεν ανεχόμαστε άλλο να καταδικαζόμαστε στην εξαθλίωση μέχρι το θάνατο.
Απαιτούμε να εξυπηρετούνται οι άρρωστοι και οι ανάπηροι χωρίς να μετακινούνται από τα νησιά τους.
● Να βγαίνουν την ίδια μέρα οι αποφάσεις της επιτροπής, να μην στερούνται τη σύνταξη όσο διαρκεί η καθυστέρηση της εξέτασης και της απάντησης.
● Να παρέχονται δωρεάν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα τεχνολογικά μέσα και τεχνικά βοηθήματα για όλους τους αναπήρους, ανεξάρτητα από το ποσοστό αναπηρίας.
Απαιτούμε τελικά να ζούμε όπως μας αξίζει, σε μια κοινωνία στην οποία εμείς δημιουργούμε  τον πλούτο που υπάρχει και μας τον ληστεύουν στέλνοντάς μας στην κόλαση.
                                        Για τα ΔΣ
          Ο Πρόεδρος                                          Ο Γραμματέας

  Γεωργία Φαρμακίδου                                 Πάρις Παπαθεοδώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/