Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Κείμενο της συνέντευξης τύπου που εξέδωσε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ρόδου της ΚΝΕ , και πρόσκληση για την εκδήλωση γνωριμίας με τις πολεμικές τέχνες

Το κείμενο της συνέντευξης τύπου που εξέδωσε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ρόδου της ΚΝΕ , καθώς και πρόσκληση για την εκδήλωση γνωριμίας με τις πολεμικές τέχνες  που θα πραγματοποιήσει .
Σας το ξαναστέλνουμε γιατί λόγω τεχνικού προβλήματος δεν μπορούσαμε χθες. Συγγνώμη για την καθυστέρηση. Ελπίζουμε να τα δημοσιευσετε.
(Σημείωση ΡΟΔΟΣυλλέκτη: Πάντα δημοσιεύω τα κείμενα σας...)
Νομαρχιακό Συμβούλιο Ρόδου της ΚΝΕ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ
Η Νομαρχιακή οργάνωση Ρόδου της ΚΝΕ διοργανώνει την 1η Σεπτέμβρη στο κλειστό γήπεδο μπασκετ στο Βενετόκλειο, ημέρα γνωριμίας με την πάλη, με μαχητικά αθλήματα και πολεμικές τέχνες με την συμμετοχή 8 αθλητικών συλλόγων της περιοχής. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί συνέχεια δεκάδων αθλητικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιεί η οργάνωση μας πανελλαδικά. Θέλουμε με αυτήν να ανοίξουμε και στη Ρόδο τον δρόμο για μια πιο οργανωμένη παρέμβαση , με επίκεντρο το δικαίωμα της νεολαίας στον αθλητισμό και στη φυσική αγωγή.
Η επιλογή μας να παρουσιάσουμε αθλήματα που σχετίζοται με τις πολεμικές τέχνες , μόνο τυχαία δεν είναι. Γίνεται σε μια περίοδο που μεθοδεύεται η αποπομπή της πάλης από τα ολυμπιακά αθλήματα. Δεν μπορεί κριτήριο για την ανάπτυξη και την ενίσχυση ενός αθλήματος να είναι το αν πουλάει στην αγορά , το αν ενδιαφέρονται οι χορηγοί, ή όχι. Αλλά αν μπορεί να συμβάλει στην θωράκιση της υγείας και στην ανάπτυξη της προσωπικότητας και της συλλογικής ευγενούς άμιλλας.
Ο αθλητισμός και η φυσική αγωγή συνολικά, δεν μπορούν να είναι προνόμιο για τους λίγους, να αγοράζονται και να πωλούνται. Ο τζόγος, τα στοιχήματα, το ντοπάρισμα , τα στημένα παιχνίδια , οι χορηγοί και τα δισεκατομμύρια δεν έχουν καμία σχέση με το περιεχόμενο και τον χαρακτήρα που πρέπει να έχουν ο αθλητισμός και η φυσική αγωγή. Αυτό που αποδεικνύουν είναι η σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος, στα πλαίσια του οποίου η ανάγκη για σωματική άσκηση γίνεται απρόσιτο και ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.
Ο αθλητισμός σήμερα όπως και όλες οι σύγχρονες αναγκες της νεολαίας για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα, συνθλίβονται στην σημερινή κοινωνία που λειτουργεί με σκοπό το κέρδος. Η πολιτική που διαχρονικά ακολουθείται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις συρρικνώνει κάθε χρόνο και περισσότερο, τις ελάχιστες δυνατότητες της νεολαίας να έχει πρόσβαση στην φυσική αγωγή και τον αθλητισμό. Με βάση το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2013 και του μεσοπρόθεσμού 2013 – 2016, μειώνεται κατά 50 %  η χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και κατ’ επέκταση των αθλητικών σωματείων και ομοσπονδιών. Ο σχολικός αθλητισμός υποχρηματοδοτείται , σχολικά πρωταθλήματα κόβονται το ένα μετά το άλλο, ενώ ταυτόχρονα προωθείται η επιχειρηματικότητα , η σύνδεση με τους χορηγούς, αθλήματα που δεν πουλάνε εξαφανίζονται και οι αθλητικές εγκαταστάσεις που εδώ και χρόνια είναι εγκαταλελειμμένες – παραδομένες στην τύχη τους , παραδίδονται στο κεφάλαιο.
Για να αλλάξει αυτή η κατάσταση χρειάζεται συνολική σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική, να ξεφύγει ο αθλητισμός απ΄ τις δαγκάνες της εμπορευματοποίησης , με την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
Η πολύμορφη δραστηριότητα θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα και με άλλα αθλήματα, για να έρθει η νεολαία σε επαφή με τον αθλητισμό, συνολικά να διεκδικήσει το αναφαίρετο δικαίωμά της στη φυσική αγωγή, ως στοιχείο που προάγει την βελτίωση της υγείας, την διαμόρφωση της προσωπικότητας , που καλλιεργεί αγωνιστικές αξίες , όπως η συλλογικότητα , η αλλυλεγγύη. Από την πρώτη αυτή εκδήλωση αλλά και από τις υπόλοιπες δραστηριότητες, η ΚΝΕ στο πλευρό του ΚΚΕ θα δώσει την μάχη ώστε κανείς να μην δεχθεί ότι η φυσική αγωγή , η άσκηση , ο αθλητισμός είναι προνόμιο για λίγους, ώστε να δυναμώσει η πάλη, προκειμένου κανένα εργατόπαιδο να μην μείνει στη εξέδρα αλλά να διεκδικήσει μαζί με την οικογένειά του το δικαίωμα στον αθλητισμό.
Στην συγκεκριμένη εκδήλωση είναι πολύ επλιδοφόρο το ότι συμμετέχουν και συνδιοργανώνουν 7 σύλλογοι από την Ρόδο και 1 από την Κάρπαθο. Οι σύλλογοι αυτοί είναι:
Α.Σ. ΡΟΔΟΥ  WU SHU KWAN KUNG FU- KICK BOXING “O  ΜΑΧΗΤΗΣ”
Α.Σ. ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΡΟΔΟΥ –ΔΩΡΙΕΑΣ
Α.Σ. HAPKIDO ΡΟΔΟΥ
ΤΙΤΑΝΕΣ ΡΟΔΟΥ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
Α.Σ. ΑΣΚΛΗΠΕΙΟΣ ΡΟΔΟΥ
Α.Σ. ΜΙΛΩΝ  SHIDOKAN KARATE
Α.Σ. ΤΖΟΥΝΤΟ- ΖΥΓΟΣ ΡΟΔΟΥ
Α.Σ. PIKENZO COMBAT GYM (ΚΑΡΠΑΘΟΣ)
Σας περιμενουμε την 1 Σεπτέμβρη στο κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ στο Βενετόκλειο στις 7 μμ.
H είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Νέα, νέε
Πάρε μέρος στην εκδήλωση γνωριμίας με την  πάλη, τα μαχητικά αθλήματα και τις πολεμικές τέχνες.
Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας εγκαινιάζει μια πολύμορφη δραστηριότητα που θα συνεχιστεί και με άλλα αθλήματα για να έρθει η νεολαία σε επαφή με τον αθλητισμό συνολικά. Να διεκδικήσει το αναφαίρετο δικαίωμα στη φυσική αγωγή ως στοιχείο που προάγει τη βελτίωση της υγείας, τη διαμόρφωση της προσωπικότητας, καλλιεργεί αγωνιστικές αξίες, όπως η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη, η πάλη ενάντια στο ρατσισμό.
Η φυσική αγωγή και ο αθλητισμός είναι ανάγκη και δικαίωμα κάθε νέου και νέας. Όμως στη σημερινή κοινωνία είναι εμπόρευμα, "πληρώνεις για να έχεις", εάν έχεις.
Μη συμβιβάζεσαι με την κατάσταση που υπάρχει σήμερα, από το σχολείο μέχρι και τη γειτονιά και το σύλλογο, όπου η δυνατότητα ενός νέου να αθληθεί εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τσέπη του.
 Τεράστιες είναι οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, αλλά και των κομμάτων που στηρίζουν τη λογική της μετατροπής της ανάγκης στην άθληση σε ακριβοπληρωμένο και απρόσιτο εμπόρευμα.
Σε αυτές τις συνθήκες υποβαθμίζονται διάφορα αθλήματα που κρίνεται ότι δεν έχουν θέαμα για κέρδη, όπως για παράδειγμα προσπαθούν με την πάλη.

Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα σε καλούμε να διεκδικήσεις το δικαίωμά σου στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό, μέσα στο σχολείο, στο σωματείο και τη γειτονιά.

Μπες μέσα και πάλεψε!
Μη μένεις στην εξέδρα, θεατής ενός αθλητισμού βουτηγμένου στα επιχειρηματικά συμφέροντα και στη σαπίλα.
Μέσα στο σχολείο να αγωνιστείς για την πραγματοποίηση των σχολικών πρωταθλημάτων. Να γραφτείς σε σωματεία και συλλόγους και να παλέψεις για επαρκή χρηματοδότηση σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες. Για γενναία αύξηση των τακτικών επιχορηγήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών και σωματείων, με βάση τις πραγματικές ανάγκες για την ανάπτυξη του κάθε αθλήματος.

Να καταργηθούν οι συνδρομές και τα εισιτήρια για τα Δημοτικά Γυμναστήρια. Διεκδίκησε τη χορήγηση δωρεάν από το κράτος: Όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων για την άθληση, της υλικοτεχνικής υποδομής, σύγχρονων και ασφαλών γηπέδων και σταδίων, χώρων άθλησης, επιστημονική υποστήριξη, το απαραίτητο προσωπικό (γιατρούς, γυμναστές κ.λπ.).
Ο αθλητισμός, όπως και όλες οι σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας σε μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα, συνθλίβονται στη σημερινή κοινωνία που λειτουργεί με σκοπό το κέρδος.
Πάλεψε για τις σύγχρονες ανάγκες σου, κοίτα μπροστά, έξω από το σύστημα της εκμετάλλευσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/