Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΟΓΕ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΡΟΔΟΥ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ)
κινητό : 6909423340

Ρόδος 28/08/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
 
Ανακοινώθηκαν προχθές από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) τα οριστικά αποτελέσματα των παιδιών που εντάσσονται στο πρόγραμμα και θα φιλοξενηθούν σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, με επιδότηση των τροφείων. 
Η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι ακόμα χειρότερη από τις ήδη δυσοίωνες εκτιμήσεις που γίνονταν πριν γίνουν γνωστά τα τελικά στοιχεία. Ο αριθμός των παιδιών που τοποθετούνται στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς της Ρόδου είναι 272, ενώ 600 είναι ο αριθμός των επιλαχόντων παιδιών. Να προσθέσουμε ότι μεγάλος είναι ο αριθμός των οικογενειών που «κόπηκαν» από το πρόγραμμα λόγω των προϋποθέσεών του και οι οποίες δεν κατέθεσαν καν την αίτηση.
Με δεδομένη την κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, χιλιάδες παιδιά άνεργων γονέων θα στερηθούν του δικαιώματος της προσχολικής αγωγής και των ωφελειών που αυτή προσφέρει στην ανάπτυξή τους.
Ο Σύλλογος Γυναικών Ρόδου της Ο.Γ.Ε., θεωρεί αδιανόητο να στερηθεί το δικαίωμα αυτό έστω και ένα παιδί. Θεωρούμε επίσης αδιανόητο έως και εγκληματικό τη μείωση του ετήσιου κόστους φιλοξενίας κάθε παιδιού (voucher). Αυτό θα σημαίνει: υποβαθμισμένο φαγητό, λειψή καθαριότητα, θέρμανση, έλλειψη αναλώσιμων υλικών και βέβαια τροφεία που οι γονείς δεν θα μπορούν να πληρώσουν. Ήδη πολλοί χρωστάνε και απειλούνται από τις Δημοτικές αρχές ότι τα παιδιά τους θα «πεταχτούν» έξω.
            Απαιτούμε άμεση κρατική επιχορήγηση στους Δήμους για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Να γίνουν δεκτά στους δημοτικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς όλα τα παιδιά χωρίς όρους και  προϋποθέσεις. Να προσληφθεί μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι. Να καταργηθούν τα τροφεία. Να μην κλείσει κανένας παιδικός και βρεφονηπιακός σταθμός και να μη γίνει καμία απόλυση.
H Διοικούσα Επιτροπή
του Συλλόγου Γυναικών Ρόδου
μέλους της Ο.Γ.Ε.

 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/