Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Πραγματοποιήθηκε από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ το ΜΑΣ και την ΟΓΕ περιοδεία στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΜΕ ΠΑΣΥ ΠΑΣΕΒΕ ΜΑΣ ΟΓΕ
ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Στα πλαίσια της ημέρας πανελλαδικής δράσης ενάντια στο κλείσιμο νοσοκομείων, κρεβατιών και τις διαθεσιμότητες 1618 υγειονομικών πραγματοποιήθηκε από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ το ΜΑΣ και την ΟΓΕ περιοδεία στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
Σε συνάντηση με τον πρόεδρο του Σωματείου του νοσηλευτικού προσωπικού, συζητήθηκαν τα ειδικά προβλήματα του νοσοκομείου, αλλά και τα γενικότερα προβλήματα της υγείας:
*       Συγχωνεύσεις – καταργήσεις – διαθεσιμότητες.
*       Περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης για την υγεία.
*       Μείωση των δημοσίων υπηρεσιών και παροχών υγείας. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν πλέον από την τσέπη τους γιατρούς, εξετάσεις, φάρμακα, ενώ αναμένεται και η αύξηση του χαρατσιού στα νοσοκομεία στα 25 ευρώ.
*       Ελλείψεις προσωπικού. Συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Ρόδου από τις 490 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, καλύπτονται μόνο 270, αριθμός που συνεχώς μειώνεται λόγω συνταξιοδοτήσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι βάρδιες στις κλινικές καλύπτονται από μια μόνο νοσηλεύτρια και μία μαθητευόμενη, ενώ για να καλυφθούν οι βάρδιες χρωστάνε στο προσωπικό συνολικά 5000 ρεπό.
*       Στο νοσοκομείο δεν υπάρχει φαρμακοποιός με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην λειτουργία του νοσοκομείου.
Σύμφωνα με όσα είπαν εργαζόμενοι του νοσοκομείου, τους γίνονται παρατηρήσεις να μην δημοσιοποιούν τα προβλήματα για να μην δυσφημίζεται το νοσοκομείο, λόγω και της τουριστικής περιόδου.
Κόντρα στα «ξεφωνητά»  του Υπουργού Υγείας ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης είναι αναγκαίες και θα δώσουν καλύτερες υπηρεσίες υγείας στο λαό, καλέσαμε τους εργαζόμενους του νοσοκομείου να είναι σε ετοιμότητα, μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα για να μην περάσουν τα μέτρα που σχεδιάζουν και που μοναδικό σκοπό έχουν να εξασφαλίσουν πελατεία στους επιχειρηματίες στο χώρο της υγείας.

Ρόδος 23/08/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/