Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: Συμφωνίες και ανταγωνισμοί στις πλάτες του λαού

ΚΚΕ ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.ΔΩΔ/ΣΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Συμφωνίες και ανταγωνισμοί στις πλάτες του λαού

Η ικανοποίηση του πρωθυπουργού για το ταξίδι του στις ΗΠΑ και τα αποτελέσματα των επαφών που είχε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και με επικεφαλής ελληνοαμερικανικών επενδυτικών ομίλων, προμηνύει μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας και ανάδειξή της σε ορμητήριο πολέμου στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς  για την εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου της Ανατολικής Μεσογείου. 
Ο κ. Σαμαράς δήλωσε στα πλαίσια των συνομιλιών που είχε,  την πρόθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης  να αξιοποιήσει τους ανταγωνισμούς μεταξύ των μονοπωλίων  για να πετύχει αλλαγές στο μείγμα διαχείρισης της κρίσης, προς όφελος των εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων. Απέσπασε τη πλήρη στήριξη των ΗΠΑ και υπήρξε πλήρης ταύτιση στην ανελέητη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης για να ικανοποιηθούν οι εγγυήσεις περί ανταγωνιστικότητας  των μονοπωλίων και ανάδειξης ως εγγυητή της χώρας μας  για τη σταθερότητας αυτής της πολιτικής, που θα αφορά όλους τους λαούς της Ανατολικής Μεσογείου.
Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, προκειμένου να μοιραστεί ο φυσικός πλούτος της περιοχής, έχουν σαν αποτέλεσμα την αποσταθεροποίησή της, τη μετατροπή της σε πυριτιδαποθήκη που είναι έτοιμη να εκραγεί, με ήδη αναμμένες τις εστίες σε Αίγυπτο, Συρία, Λιβύη και Παλαιστίνη.  Οι αλλαγές που προωθούνται  στη Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή για την αναδιοργάνωση του αστικού πολιτικού συστήματος εις βάρος των λαών, στις πλάτες των οποίων διαδραματίζονται τα ενεργειακά παιχνίδια συνδέονται με το ιμπεριαλιστικό σχέδιο για τη «Νέα Μέση Ανατολή» που προσαρμόζεται ανάλογα με τις εξελίξεις.
Ολο αυτό το  σκηνικό διαμορφώνει πλαίσιο που επιδρά στους ανταγωνισμούς για την ΑΟΖ στην ευρύτερη περιοχή κι αυτό αφορά άμεσα την Ελλάδα. Η Τουρκία εντείνει τις προκλήσεις της όπως έκανε πρόσφατα με την  παρενόχληση από τουρκικό πολεμικό πλοίο ιταλικού σκάφους εντός της κυπριακής ΑΟΖ και τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας στο νησί Φούρνοι, προκειμένου να επιβάλει τα συμφέροντα των δικών της μονοπωλίων στο μοίρασμα των αγορών. Έχει ήδη κατοχυρώσει το αίτημα να εξεταστεί διαφορετικά από το υπόλοιπο Αιγαίο η περίπτωση του Καστελόριζου για τον καθορισμό της Ελληνικής ΑΟΖ.
Καμιά αυταπάτη να μην έχει ο λαός. Σαμαράς και Ομπάμα, μαζί και η ΕΕ, συζητούν και τσακώνονται για το πώς θα μετατρέψουν τους λαούς της περιοχής σε θύτες και θύματα στους ενεργειακούς τους ανταγωνισμούς και τις αντιθέσεις για την κρίση, παλεύοντας ο καθένας να κατοχυρώσει τα συμφέροντα των δικών του μονοπωλίων, ακόμα και με πόλεμο.
Ο ελληνικός λαός πρέπει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις. Να παλέψει για αποδέσμευση της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες ΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα. Η προοπτική για τον ελληνικό λαό δε βρίσκεται στην επιλογή ιμπεριαλιστή, όπως τον καλούν να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και  άλλες πολιτικές δυνάμεις. Την ίδια τύχη θα έχει, την ίδια δυστυχία και εκμετάλλευση. Φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση δε υπάρχει στα πλαίσια της κυριαρχίας των μονοπωλίων, αλλά στην προοπτική της Λαϊκής Συμμαχίας για να απαλλαγεί ο λαός από το καπιταλιστικό σύστημα, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, να υπάρξει μονομερής διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με εργατική - λαϊκή εξουσία .

Ρόδος 12/08/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/