Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΠΑΜΕ: Για «την Γαλάζια Ανάπτυξη»

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΡΟΔΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για την ημερίδα με θέμα «την Γαλάζια Ανάπτυξη»
Το μύθο για τα «χρυσά κουτάλια» της Ευρωπαϊκής Ένωσης έρχεται να ξαναζωντανέψει η Επίτροπος κυρία Δαμανάκη διαφημίζοντας και στη Ρόδο τη Γαλάζια Ανάπτυξη στον Ελληνικό θαλάσσιο χώρο.
Η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σαλπίζει προσκλητήριο στoυς  ελληνικούς και ευρωπαϊκούς επιχειρηματικούς ομίλους για να αξιοποιήσουν σε όφελός τους τον θαλάσσιο πλούτο της περιοχής, αναβαθμίζοντας έτσι τη θέση τους στη τιτανομαχία με τα άλλα ανταγωνιστικά μονοπώλια  άλλων κρατών σε μια Μεσόγειο που βράζει.
Μετά την Πράσινη Ανάπτυξη , την Πράσινη Οικονομία που δεν άφησε όρθιο τίποτα στη στεριά με καταστροφές στα δάση , στο περιβάλλον, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ακόμα και των προστατευόμενων περιοχών NATURA, το ξεπούλημα του νερού και του ορυκτού πλούτου , ορμούν τώρα στην χρυσοφόρα φλέβα του θαλάσσιου πλούτου, με σκοπό να θησαυρίσουν από την εκμετάλλευσή του.
Ταυτίζουν αναίσχυντα τις ανάγκες των μονοπωλίων της Ευρώπης για επενδύσεις και διέξοδο από τη κρίση τους είτε με τη Πράσινη είτε με τη Γαλάζια Ανάπτυξη , με αυτές των εργαζομένων, των νησιωτών για μια καλύτερη ζωή, την ίδια στιγμή που για να επενδύσουν απαιτούν ισοπέδωση κάθε κατάκτησης των εργαζομένων. 
Στην Έκθεση για τη Γαλάζια Ανάπτυξη που ψηφίστηκε στη Κομισιόν τον Ιούλιο και μας ζητά τώρα η Περιφέρεια με την παρουσίαση της Επιτρόπου να την εμπεδώσουμε για το καλό μας, όχι μόνο δεν υπάρχει αντιλαϊκή δράση που να μην αναφέρεται σ’αυτήν, αλλά  εμπλέκει βαθύτερα την ΕΕ στην υπόθεση της ανακήρυξης ΑΟΖ στην περιοχή μας. Η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της όχι μόνο τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας δεν θέλουν και δεν μπορούν να υπερασπιστούν εκχωρώντας τα στην ΕΕ, αλλά ρίχνουν λάδι στη φωτιά για το μοίρασμα του πλούτου της, ενισχύοντας  τον ανταγωνισμό των μονοπωλίων που εξελίσσεται για το μοίρασμα των αγορών.  Εκεί θα πάει το χρήμα. Εκεί θα δοθούν τα λιμάνια, οι ακτές εκεί θα υποταχθούν οι δημόσιες δομές, η έρευνα και η εκπαίδευση, ενώ για τους εργαζόμενους επιφυλάσσονται  ακόμη πιο ελαστικές εργασιακές σχέσεις χωρίς δικαιώματα, ευελιξία και κινητικότητα.  
Οι ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργούν στους λαούς της Μεσογείου για φιλολαϊκή ανάπτυξη ,  θα βυθιστούν γρήγορα στα βάθη της , όσο οι ίδιοι οι λαοί τους αφήνουν στο τιμόνι της εξουσίας.
Τα μονοπώλια της Ενέργειας, των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων και άλλων τμημάτων του κεφαλαίου, θα είναι πάλι οι κερδισμένοι από τους πέντε άξονες της Γαλάζιας Ανάπτυξης: «γαλάζιας ενέργειας, υδατοκαλλιέργειας, γαλάζιας βιοτεχνολογίας, παράκτιου τουρισμού και κρουαζιέρας, και της εξόρυξης από το βυθό.»
Να γιατί ο αγώνας του λαού πρέπει να κατευθύνεται στην αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και ενώσεις, στην κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και του πλούτου με τη δική του εξουσία.
Καλούμε τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 30 Αυγούστου και στις 9:00 το πρωί στο Ξενοδοχείο ATRIUM PLATINUM στην ΙΞΙΑ όπου θα γίνεται η Ημερίδα.
Άς πάρουν λοιπόν πίσω οι γυρολόγοι τα πράσινα και τα γαλάζια καλάθια τους γεμάτα με πράσινη και γαλάζια ανάπτυξη γιατί δεν είναι ωφέλιμα για τους εργαζόμενους και τους νησιώτες. Την  ανάπτυξη για το λαό θα τη χαράξει  μόνο ο ίδιος και μόνο με τη δική του εξουσία.

Ρόδος 28/08/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/