Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΤΕΙΧΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

να υψωσουμε τειχοσ απεναντι στις μειωσεισ μισθων
Συναδελφισσες ,Συνάδελφοι
Για άλλη μια φορά μας καλούν να πάρουμε στην πλάτη μας και άλλο βάρος της κρίσης τους! Αυτή τη φορά η ΕΣΕΕ ( Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου)   με τις νέες προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της, σαν άλλος διασώστης των κερδών των μεγαλεμπόρων, επιδιώκει νέα μείωση των μισθών μας στο ύψος του 13%,εκβιάζοντας  μάλιστα  τους εργαζόμενους ότι, αν δε δεχτούν από μόνοι τους αυτή τη μείωση, με τη λήξη της μετενέργειας της ισχύουσας συλλογικής σύμβασης, θα ακολουθήσουν  ατομικές συμβάσεις  και οι μειώσεις θα είναι μεγαλύτερες..
Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, για μια ακόμα φορά, εμφανίζεται σαν "λαγός" της κυβερνητικής αντεργατικής πολιτικής  και των συμφερόντων της μεγαλοεργοδοσίας σύμφωνα με τις εντολές της τρόικας.
Η ΕΣΕΕ απαιτεί από μας να δεχτούμε και άλλο πετσόκομμα των δικαιωμάτων μας, "να πληρώσουμε τα σπασμένα", να αποδεχτούμε να φτωχύνουμε περισσότερο. Μας καλούν να ζήσουμε τις οικογένειές μας με 300 και 400 ευρώ, να παρακαλάμε για ένα κομμάτι ψωμί, τη στιγμή που χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι  και ιδιωτικοί υπάλληλοι  παραμένουν  για μήνες απλήρωτοι και ανασφάλιστοι, τη στιγμή που η φτώχεια , η ανεργία και η εξαθλίωση αποτελούν μόνιμο εφιάλτη  για τους εργαζόμενους , έρχονται οι κύριοι αυτοί  να εκβιάσουν  και να επιβάλλουν τα μέτρα και την πολιτική κυβέρνησης  -  Ε.Ε.- μονοπωλίων στο όνομα της "βιωσιμότητας" των επιχειρήσεων, με τη θεωρία του λιγότερου κακού για τους εργαζόμενους.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες καμιά αναμονή κανένας εφησυχασμός στη νέα σφαγή που μας ετοιμάζουν κυβέρνηση και μεγαλέμποροι. Μπορούμε να τους βάλουμε εμπόδια  Για να σταματήσει ο κατήφορος, η πάλη πρέπει να αποκτά καθημερινά χαρακτήρα γενικευμένης αντίστασης, όπως γενικευμένη είναι η επίθεση.
Η μαζική εγγραφή στα σωματεία ,η ανάληψη κάθε αγωνιστικής πρωτοβουλίας είναι πράγματα που πρέπει να συμβούν άμεσα, τώρα.
Κανένας δεν θα σωθεί ελπίζοντας ότι το επόμενο χτύπημα θα αφορά τον διπλανό του και όχι τον ίδιο.
Κανένας δεν θα σωθεί κάνοντας καθημερινά έκπτωση στις ανάγκες του.
Συναγερμός σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε εμπορική επιχειρηση,σε κάθε σούπερ-μαρκετ,σε κάθε αποθήκη για να μην περάσει το νέο έγκλημα που θα οδηγήσει μαζικά τους εργαζόμενους του κλάδου σε ακραία φτώχια.
Συναδελφισσες Συνάδελφοι.
Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ καλεί κάθε εργαζόμενο να πάρει πρωτοβουλία για το στήσιμο σωματειακών επιτροπών σε κάθε όμιλο και επιχείρηση ώστε συλλογικά οι εργαζόμενοι να δώσουν την μάχη ,να ακυρώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια να χτυπηθουν τα δικαιώματα τους.

Καλούμε κάθε συνάδελφο, κάθε συναδέλφισσα να μπει μπροστά, να υψώσει τείχος απέναντι στις μειώσεις μισθών, να πάρει πρωτοβουλίες. Η υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων, του βασικού μισθού, της δουλειάς με δικαιώματα δεν μπορεί να αποτελεί ευθύνη μόνο των συνδικαλιστών που σέβονται την ψήφο των εργαζομένων και δεν τους πουλάνε "έναντι πινακίου φακής",να μην αποδεχτούν τη νέα μείωση των μισθών και των δικαιωμάτων τους. Να οργανωθούν στο σωματείο μας.. Μπορούμε να τους βάλουμε εμπόδια.
Συναδελφισσες Συνάδελφοι.
Με μπροστάρη στους αγώνες των εργαζομένων το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ για τα δικαιώματα μας ζητάμε.
1) Επαναφορά της κλαδικής σύμβασης στα 918 ευρώ.
2) Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
3) Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας».

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝ .ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΚΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ  ΜΙΧΑΛΗΣ                          ΤΣΟΥΡΟΥΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/