Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

68 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ

Ανακοίνωση της Ροδιακής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη με αφορμή τη συμπλήρωση 68 χρόνων από την ατομική βόμβα στη Χιροσίμα
ΡΟΔΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ & ΕΙΡΗΝΗ (ΡΕΔΥΕ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

68 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 68 χρόνων από τη ρίψη ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, η Ροδιακή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη καταγγέλει στον Ροδιακό λαό τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα που έγιναν
Κατά την διάρκεια του β΄ παγκοσμίου πολέμου και συνεχίζονται ακόμα και στις μέρες μας.
68 χρόνια πριν, με τις ατομικές βόμβες που έριξαν στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (...) οι ΗΠΑ διέπραξαν το μεγαλύτερο έγκλημα σε περίοδο ιμπεριαλιστικού πολέμου.
62 χρόνια πριν, 450 εκατ. άνθρωποι υπέγραψαν (...) για κατάργηση όλων των πυρηνικών όπλων, και ο Νίκος Νικηφορίδης, που μάζευε υπογραφές στην Ελλάδα, εκτελέστηκε γι' αυτό το λόγο...
50 χρόνια πριν, ο Γρηγόρης Λαμπράκης, που ήταν σε αποστολή της ΕΕΔΥΕ στη Θεσσαλονίκη, δολοφονήθηκε από το αστικό κράτος και τους φασιστικούς, παρακρατικούς μηχανισμούς του.
39 χρόνια πριν, το εγκληματικό πραξικόπημα της χούντας των Αθηνών στην Κύπρο άνοιξε (...) το δρόμο για την εισβολή της Τουρκίας και την κατοχή (...) μέχρι σήμερα.
Το συνεχιζόμενο έγκλημα από Ισραήλ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Χτες η Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, η Λιβύη. Σήμερα η Συρία. Αύριο το Ιράν.
Στόχος: Η συσσώρευση πλούτου στα χέρια μιας χούφτας κεφαλαιοκρατών, που προέρχεται από την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης (...) Μέσα: Η αναζήτηση νέων πηγών κερδοφορίας, το μοίρασμα αγορών και περιοχών, ο έλεγχος των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Αποτέλεσμα: Η αύξηση της επιθετικότητας των μονοπωλίων (...) η όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι.
Η ΡΕΔΥΕ καλεί τον εργαζόμενο λαό, τους άνεργους, τις νέες και τους νέους, τα στρατευμένα παιδιά του λαού, τους φιλειρηνικούς ανθρώπους σ' όλο τον κόσμο (...) να υψώσουν τη φωνή τους, να πυκνώσουν τις γραμμές της λαϊκής συμμαχίας και να εντείνουν τη δράση τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, επεμβάσεις και απειλές, ενάντια στο φασισμό και στην "ειρήνη" με το πιστόλι στον κρόταφο.
Παλεύουμε και απαιτούμε: Να απεμπλακεί η Ελλάδα από τις πολεμικές προετοιμασίες κατά της Συρίας και του Ιράν. Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας, και όλες οι βάσεις και τα στρατηγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες ένστολοι που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές. Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ. Δεν πρέπει οι εργαζόμενοι να χύσουν το αίμα τους για τους ιμπεριαλιστές. Ενώνουμε τις φωνές μας με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης στη βδομάδα δράσης (5-12 Αυγούστου 2013) και αντιιμπεριαλιστικής αλληλεγγύης με τους λαούς της Συρίας και του Ιράν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/