Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Άλλη μια φιέστα διοργανώνει η Περιφερειακή Αρχή Ν. Αιγαίου, με τη συμμετοχή της επιτρόπου για τις θαλάσσιες υποθέσεις και την αλιεία στην ΕΕ Μαρίας Δαμανάκη

Λαϊκή Συσπείρωση   
ΝΟΤΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΗΜΕΡΙΔΑ
ΤΗΣ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ, 30/8/2013

          Άλλη μια φιέστα διοργανώνει η Περιφερειακή Αρχή Ν. Αιγαίου, με τη συμμετοχή της επιτρόπου για τις θαλάσσιες υποθέσεις και την αλιεία στην ΕΕ Μαρίας Δαμανάκη, υπουργών, Περιφερειαρχών και άλλων παραγόντων με θέμα την "Μπλέ Ανάπτυξη στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο".
          Είναι καθαρό ότι όποιο χρώμα κι αν δώσουν στα σχέδια για ανάπτυξη είτε πράσινα πριν, είτε γαλάζια τώρα, το αποτέλεσμα θα είναι η αύξηση των κερδών του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, και από την άλλη το ξεζούμισμα του λαού.
          Δεν μας εκπλήσσει λοιπόν αυτή η πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής.
          Είναι ενταγμένη στην πολιτική που έχει ακολουθήσει αυτά τα τρία χρόνια ενίσχυσης του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτό φαίνεται από την πολιτική επιλογή της εγκατάλειψης του πρωτογενή τομέα, της συρρίκνωσης και υποβάθμισης δομών όπως Υγείας-Πρόνοιας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού. Την παραπέρα ιδιωτικοποίηση όλων των κρίσιμων για την οικονομία τομέων όπως: Λιμάνια, αεροδρόμια, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, νερό, κλπ.
          Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι ψαράδες, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι, οι γυναίκες, οι συνταξιούχοι, ξέρουν πια από προσωπική τους πείρα τις τραγικές συνέπειες από αυτήν την πολιτική που χρόνια τώρα εφαρμόζεται από ΕΕ, κυβέρνηση, Περιφέρεια με  όποιο χρώμα κι αν την ντύνουν (μείωση μισθών, συντάξεων, απολύσεις, χαράτσια, εργασιακές σχέσεις λάστιχο, κλπ.). Κανένας δεν πρέπει να παγιδευτεί στην προπαγάνδα που αναπτύσσουν (Ευρωπαϊκή Ενωση, κυβέρνηση, Περιφέρεια και διάφοροι μηχανισμοί) για ανάπτυξη που θα ωφελήσει το λαό, όταν νέα βάρβαρα μέτρα είναι έτοιμοι να εξαγγείλουν και να εφαρμόσουν.
          Κριτήριο για την ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων είναι να αλλάξουν χέρια τα κλειδιά της οικονομίας. Οσο τα μέσα παραγωγής (εργοστάσια, επιχειρήσεις, καράβια, ενέργεια, ορυκτός πλούτος, κλπ.) ανήκουν στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο θα συνεχίζεται η ίδια πολιτική εξαθλίωσης του λαού.
          Μόνο με τα μέσα παραγωγής λαϊκή ιδιοκτησία, και με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας με κριτήριο της σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, συνταξιούχων, νεολαίας θα υπάρξει πραγματική ανάπτυξη, οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική, κλπ. για το λαό.

          Καλούμε τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, κλπ. τους  μαζικούς φορείς, να μην έχουν καμιά αυταπάτη ότι κάτι καλό θα βγει για τους ίδιους από την πολιτική που εφαρμόζει η Περιφερειακή Αρχή.
          Να πάρουν οι ίδιοι στα χέρια τους την υπεράσπιση της ζωής τους με τον αγώνα τους μέσα από Επιτροπές Αγώνα, Λαϊκές Επιτροπές, Σωματεία, Συνδικάτα.
          Οι Περιφερειακοί και Δημοτικοί εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη Λαϊκή Συσπείρωση σ΄αυτόν τον αγώνα θα είναι μπροστά.


29/8/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/