Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Κρίσιμα συμπεράσματα από το ταξίδι στις ΗΠΑ έρχοντα σιγά-σιγά στο φως

ΔΗΚΚΙ - Σοσιαλιστική Αριστερά
 www.dikki.org  Καρόλου 28 Πλατ. Καραϊσκάκη τηλ. 2105234289
                                                 
                                                                                     14-8-2013
Κρίσιμα συμπεράσματα από το ταξίδι στις ΗΠΑ  έρχοντα  σιγά-σιγά  στο φως
Τώρα που ο κουρνιαχτός του επικοινωνιακού βομβαρδισμού για το ταξίδι Σαμαρά στις ΗΠΑ κατακάθησαι, κρίσιμα συμπεράσματα έρχονται σιγά-σιγά στων επιφάνεια και αποδεικνύουν ότι το ταξίδι αυτό κατέληξε σε ένα πραγματικό Βατερλό για το πολιτικό καθεστώς της 25τίας,αλλά και σε απαρχή νέων δεινών και επικινδύνων εξελίξεων για τη  γεωπολιτική υπόσταση και τα εθνικά ζητήματα της χώρας.
Ειδικότερα,, από τος πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ποκρυσταλλώνονται τα εξής 1.ο πρόεδρος Ομπάμα και οι αμερικανοί υψηλοί αξιωματούχοι άρχισαν να θέτουν υπό αμφισβήτηση τη δυνατότητα της Ελλάδας να αξιοποιήσει μόνη της τον ορυκτό πλούτο που βρίσκεται στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης. Αυτό διαφαίνεται από τις δηλώσεις του αμερικανού αντιπροέδρου περί  «προσεκτικής εκμετάλλευσης»  των κοιτασμάτων αυτών από τη χώρα μας. Δηλώσεις  οι οποίες δεν ανασκευάστηκαν.. Όσον αφορά δε τα κοιτάσματα στο υπόλοιπο Αιγαίο υπεδείχθη έμμεσα η συνεκμετάλλευση τους με την Τουρκία κατά τα πρότυπα της απαράδεκτης εκμετάλλευσης που επιχειρεί η τελευταία στο φυσικό αέριο της Κύπρου το οποίο ως γνωστόν θα εξάγεται στην Κύπρο αλλά θα διακινείται μέσω αγωγού από την Τουρκία!
Επιπλέον, ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε σε πλήρη προσήλωση στις απαιτήσεις του αγωγού ΤΑP ο όποιος ως γνωστόν είναι Αζεροτουρκικός και ελεγχόμενος από τις ΗΠΑ και Τουρκία και εξουδετερώνει τα διεθνή γεωπολιτικά πλεονεκτήματα που έχει η χώρα μας στη μεγάλη υπόθεση της μεταφοράς ενεργειακών πόρων από την Κ.Ασία και την Ρωσία και των αντίστοιχων αγωγών. Ιδίως αποδυναμώνεται η φυσική συμμαχία που υπάρχει η δυνατότητα να αναπτυχθεί μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας και η μετατροπή της χώρας μας σε διεθνή κόμβο μεταφοράς ρωσικών ενεργιακών πόρων προς την Ευρώπη.
2.Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε στην επαναφορά του επαίσχυντου σχεδίου Ανάν το οποίο είχε καταδικαστεί το 2004 από το76% του κυπριακού λαού σε δημοψήφισμα  και σύμφωνα με το οποίο δικαιώνεται η εισβολή των στρατευμάτων κατοχής του Αττίλα, διχοτομείται το νησί με την διεθνή νομιμοποίηση του φασιστικού – κατοχικού μορφώματος που έχει δημιουργηθεί στα Βόρειά του, ενώ παράλληλα διαλύεται η κυπριακή δημοκρατία και οι πολίτες της τίθενται υπό την αρμοστεία της Μ. Βρετανίας ( πιθανότατα τώρα και της Γερμανίας)με την τοπική επιτήρηση  του φασιστικού καθεστώτος της Άγκυρας. Οι εξελίξεις αυτές εάν ετοδωθούν μοιραία θα οδηγήσουν στην αποδυνάμωση και τη διχοτόμηση ολόκληρου του ενιαιου γεωπολιτικού χώρου Κύπρος- Αιγαίο – Θράκη...

3.Τέλος, όσον αφόρα την πολυσυζητημένη διαφωνία του κ. Ομπάμα με την πολιτική της Μέρκελ η οποία θα μπορούσε δήθεν να ευνοήσει τη χώρα μας, απεδείχθη το εξής :η διάσταση απόψεων μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας δεν αφορά την ουσία, αλλά τις μεθόδους επιβολής της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας και της κατοχικής λεηλασίας που υφίσταται η χώρα. Ειδικότερα οι ΗΠΑ προτιμούν περισσότερο την πλήρη απελευθέρωση και πλαστικοποίηση της αγοράς της εργασίας την πλήρη κατάργηση των  συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων κ.τ.λ. θεωρώντας στην προκειμένη περίπτωση ότι αυτά δεν αποτελούν λιτότητα αλλά θεσμικές αλλαγές  για τη μείωση της ανεργίας ! Τέτοιου είδους και ποιότητας είναι η κριτική των ΗΠΑ προς τη Μερκελ με την οποία επί της ουσίας συμφωνούν απόλυτα για την τύχη της Ελλάδας και δεν αφήνουν καν/ένα περιθώριο εκδήλωσης αντιθέσεων που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί η χώρα μας. Για τούτο και ο κ. Σαμαράς δεν μπόρεσε να επιτύχει τίποτα περισσότερο από την έκφραση της πολιτικής βούλησης των ΗΠΑ να εξακολουθούν να στηρίζουν την διατήρησή του στην πρωθυπουργία εφόσον και αυτός εξακολουθεί (με τη γερμανική ή με την αμερικανική εκδοχή) να αποτελεί δήμιο για τον ελληνικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/