Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΚΚΕ: Ο νοσηρός ψυχισμός του μπιστικού των αφεντικών…

Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Επισιτισμού τουρισμού Ξενοδοχείων ρόδου του ΚΚΕ σχετικά με κείμενο του Δημοσιογράφου της Καθημερινής Στέφανου Κασιμάτη που αναδημοσιέυθηκε σε εφημερίδα της Ρόδου
Ο νοσηρός ψυχισμός του μπιστικού των αφεντικών…
Ο γνωστός Στέφανος Κασιμάτης της Καθημερινής αφιερώνει την περασμένη Πέμπτη 22 Αυγούστου την τελευταία παράγραφο του άρθρου του στο ΚΚΕ και το Ριζοσπάστη με αφορμή ένα δημοσίευμα για τους πανηγυρισμούς των μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού, του πολιτικού προσωπικού τους και των ΜΜΕ, το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας της περαιτέρω αύξησης του τουρισμού που εκτιμούν ότι θα υπάρξει στην Ελλάδα λόγω της κατάστασης στην Αίγυπτο. Μιας και το συγκεκριμένο κομμάτι αναδημοσιεύθηκε την επόμενη μέρα, Παρασκευή 23 Αυγούστου, αυτούσιο σε τοπική εφημερίδα, θεωρήσαμε ότι είχε αξία μια τοποθέτηση από το ΚΚΕ σε τοπικό επίπεδο για το ζήτημα.
Λέει ο κ. Κασιμάτης:
(…)από τα αποσπάσματα των δημοσιευμάτων που παρατίθενται στο σχόλιο δεν στοιχειοθετείται η χαρά των αστών που διαπιστώνει το όργανο του ΚΚΕ. Απλώς καταγράφονται τα συγκριτικά στοιχεία της περυσινής με τη φετινή (…). Όλα αυτά, δε, σε ύφος στεγνό, ως διαπιστώσεις, χωρίς το παραμικρό ίχνος αξιολογικών κρίσεων. Προφανώς, το ΚΚΕ θλίβεται για την αύξηση των φετινών εσόδων από τον τουρισμό - είναι δικαίωμα τους, όσο και αν δεν συμμερίζομαι τη στάση τους. Αυτό όμως δεν συνεπάγεται ότι όσοι χαίρονται για την αύξηση των εσόδων χαίρονται και για την κατάσταση στην Αίγυπτο. Ας μην κρίνουν τους άλλους με μέτρο τον δικό τους νοσηρό ψυχισμό…

Για να δώσουμε ένα δείγμα του «στεγνού» ύφους με το οποίο «καταγράφονται τα συγκριτικά στοιχεία» στην Καθημερινή κατά τον κ. Κασιμάτη ας δούμε μερικούς ακόμη τίτλους από την ίδια εφημερίδα:

«Μακρύ καλοκαίρι για τον τουρισμό», «Tο τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα θα συνεχιστεί και το φθινόπωρο λόγω των επεισοδίων στην Αίγυπτο», «Έξτρα κέρδη για την Ελλάδα το φθινόπωρο από τις μαζικές ακυρώσεις εξαιτίας των ταραχών»
Και υπάρχουν πολλά ακόμη αντίστοιχου ύφους, είτε σε αυτή, είτε σε άλλες εφημερίδες και ΜΜΕ, με λίγα λόγια ένα κλίμα πανηγυρικό. Φυσικά τέτοια δημοσιεύματα στη Ρόδο δεν προξενούν ίσως και τόσο μεγάλη εντύπωση καθώς για χρόνια μας έχουν γανώσει τα αυτιά οι μεγαλοξενοδόχοι και οι παράγοντες της Τοπικής Διοίκησης. Αρκεί να θυμηθούμε το «πογκρόμ» δημοσιευμάτων για τις διάφορες τουριστικές εκθέσεις στην αρχή της φετινής τουριστικής περιόδου.
Οι δείκτες του τουρισμού στους οποίους αναφέρεται ο κ. Κασιμάτης, οι εκτιμήσεις για 11.5 δις ευρώ έσοδα και 17.5 εκατομμύρια αφίξεις όντως δείχνουν αύξηση στον κλάδο. Ποιος ωφελείται από αυτήν όμως; Πάντως όχι οι εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν  γενικευμένο το καθεστώς της μαθητείας – δουλείας, της απλήρωτης δουλειάς, της κατάργησης στην πράξη της συλλογικής σύμβασης, της έντασης της δουλειάς σε σημείο που μέσα στην κρίση, με 1.500.000 ανέργους οι εργαζόμενοι παραιτούνται μαζικά επειδή δεν αντέχουν. Οι όποιες νέες θέσεις εργασίας δημιουργούνται είναι πρόσκαιρες, χωρίς δικαιώματα, από τις οποίες δεν μπορεί κανείς να καλύψει τα στοιχειώδη. Και να μην ξεχνάμε ότι στην τουριστική Ελλάδα που φιγουράρει ανάμεσα στις πρώτες θέσεις παγκόσμια το 73% του λαού δεν μπορεί να πάει διακοπές και το 80% από αυτούς που τελικά θα πάνε θα φιλοξενηθούν σε σπίτια συγγενών και φίλων.  Αυτό λοιπόν είναι που λέει το ΚΚΕ.
Επιπλέον καλό θα ήταν να σκεφτεί διπλά κάποιος πριν πανηγυρίσει, ειδικά οι εργαζόμενοι, γιατί υπάρχουν επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή και αν εκραγεί η μπαρουταποθήκη της ανατολικής Μεσογείου, πράγμα καθόλου απίθανο, καθώς το κουβάρι των αντιθέσεων και των ανταγωνισμών πλέκεται όλο και περισσότερο, η Ελλάδα και ιδιαίτερα η περιοχή μας θα βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα και τότε τα τουριστικά μονοπώλια όπως σήμερα μπορεί να στείλουν τον κόσμο εδώ, έτσι και τότε θα φροντίσουν να τον στείλουν αλλού, και θα βρεθούν τότε άλλα κοράκια που θα πανηγυρίσουν με τον πόνο και το ματοκύλισμα του δικού μας λαού.
Όσον αφορά τα περί νοσηρού ψυχισμού, αντί άλλης απάντησης αναδημοσιεύουμε την τελευταία παράγραφο του επίμαχου δημοσιεύματος του Ριζοσπάστη που περιγράφει με γλαφυρό τρόπο το σύστημα που υπερασπίζεται με πάθος ο κ. Κασιμάτης και οι όμοιοί του:
Ένα σύστημα απάνθρωπο και σάπιο που περιμένει την ευκαιρία να κάνει κέρδη από το γεγονός ότι στους ανταγωνιστές μακελεύεται ένας λαός παρασυρμένος μέσα στους ανταγωνισμούς της δικής του αστικής τάξης. Κέρδη που θα φουσκώσουν τις τσέπες των μεγαλοξενοδόχων την ώρα που οι εργαζόμενοι αυτής της χώρας δεν είδαν -και αυτή τη χρονιά- να περισσεύουν χρήματα για να πάνε διακοπές έστω λίγων ημερών. Κέρδη που διαπαιδαγωγούν τους λαούς στην υποταγή για χάρη τους, αφού τους υποδείχνουν την καπιταλιστική σταθερότητα, δηλαδή τη μόνιμη εκμετάλλευσή τους για να μπορούν να τα αβγαταίνουν. Κέρδη ικανά για τα μεγαλύτερα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα για να εξασφαλιστούν.
Κομματική Οργάνωση Επισιτισμού – Τουρισμού –Ξενοδοχείων Ρόδου του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/