Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Ο Δήμαρχος κ. Κουσουρνά, να αναζητήσει το ποιοι, πως, πότε και γιατί αποφάσισαν μόνοι τους να μην εφαρμόζουν την νομοθεσία στο νησί μας.

Ρόδος, 28 Αυγούστου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ως “σκάνδαλο” κατήγγειλε, χθες, ο κ. Κουσουρνάς την τροπολογία που ψηφίστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο σύμφωνα με την οποία απαλλάσσονται  των διατάξεων της νομοθεσίας που αφορά την εισφορά σε γη και χρήμα τα ξενοδοχεία που έχουν ανεγερθεί σε περιοχές με ειδικό πολεοδομικό καθεστώς.
Μίλησε επίσης για ζήτημα “πολιτικής ηθικής” και ανήγγειλε αντίδραση από πλευράς Δήμου Ρόδου για το θέμα.

Για την πολιτική ζωή αυτού του βασανισμένου τόπου, είναι πια σύνηθες φαινόμενο η καταγγελία του κράτους των Αθηνών ως κάλυψη των τεράστιων ευθυνών που υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο.

Η αλήθεια για όποιον επιθυμεί να την γνωρίσει, και για το συγκεκριμένο ζήτημα όπως και για πολλά άλλα, είναι αυτή που προκύπτει ξεκάθαρα από την μελέτη της πορείας του συγκεκριμένου ζητήματος.

Επί δεκαετίες, η νομοθεσία για την εισφορά σε γη και χρήμα εφαρμόζεται από την κατά τόπους Δημόσια Διοίκηση σε όλη την Ελλάδα κανονικώς, εκτός από ένα μόνο νησί, την Ρόδο.

Αυτό το στοιχείο “ξέχασε” ο κ. Κουσουρνάς στην αναφορά του όπως επίσης “ξέχασε”  να αναφέρει ότι στην ίδια τροπολογία περιγράφεται πως για όσες περιπτώσεις, ακόμα και σε αυτές τις περιοχές που αφορά η τροπολογία, έχει καταβληθεί εισφορά σε γη και χρήμα καλώς καταβλήθηκε και δεν μπορεί να αναζητηθεί.

Το πραγματικό “σκάνδαλο” λοιπόν σε αυτή την υπόθεση και ταυτόχρονα πρόκληση για τον σημερινό Δήμαρχο κ. Κουσουρνά, είναι να αναζητήσει το ποιοι, πως, πότε και γιατί αποφάσισαν μόνοι τους να μην εφαρμόζουν την νομοθεσία στο νησί μας. 

Εκτός μόνο αν ανησυχεί ο κ. Κουσουρνάς πως με την αναζήτηση της απάντησης στα ανωτέρω ερωτήματα μπορεί να πέσει πάνω σε δικούς του ανθρώπους ή και στην θητεία του ίδιου στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Οπότε, ας το ρίξουμε και αυτό στο κράτος των Αθηνών ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/