Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Οι εργαζόμενοι αψήφησαν την τρομοκρατία και πήραν μέρος στην απεργία

Δελτίο Τύπου
Η Γραμματεία Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Ρόδου του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους συναδέλφους, ιδιαίτερα τους νεολαίους, που αψήφησαν την τρομοκρατία και πήραν μέρος στη σημερινή απεργία παρά τις αντίξοες συνθήκες, τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης.

Χαιρετίζουμε και όλους αυτούς τους συναδέλφους, που αποτελούν και τη μεγάλη πλειοψηφία, που πραγματικά υποφέρουν καθημερινά στους τόπους δουλειάς, που λένε «κάτι πρέπει να γίνει», που κουβέντιασαν μαζί μας για την ανάγκη να οργανωθούν σκληροί και μακρόχρονοι αγώνες αλλά κάτω από την πίεση των προβλημάτων τους και την τρομοκρατία της εργοδοσίας δεν έκαναν αυτή τη φορά το βήμα. Θεωρούμε ότι η κουβέντα μαζί τους και η δουλειά έν όψει της απεργίας θα αποτελέσει το επόμενο διάστημα παρακαταθήκη.
Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι η προχειρότητα, η άρνηση να γίνει η απεργία υπόθεση των εργαζομένων με μαζικές διαδικασίες μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, με Γενική Συνέλευση του Σωματείου, η άρνηση έμπρακτης στήριξης της απεργίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων, με παρροδιακή απεργία, θα οδηγήσει στην υπονόμευση και τον εκφυλισμό της απεργίας. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Σωματείου.
Οι δηλώσεις του ίδιου του προέδρου του Σωματείου σε τοπικά ΜΜΕ για 6000 απεργούς πραγματικά ξεπερνούν τα όρια του γελοίου (που να έμειναν κρυμμένοι άραγε και δε βρέθηκε ένας άνθρωπος να τους φωτογραφίσει) και πασχίζει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, ότι δηλαδή η πλειοψηφία της Διοίκησης του Σωματείου παρά τις μεγαλοστομίες τις προηγούμενες μέρες δε συγκέντρωσε ούτε 5 ανθρώπους έξω από το ΕΚΡ. Πράγμα που επιβεβαιώνει ότι ούτε μπορούν ούτε θέλουν να οργανώσουν αγώνες.
Το ΠΑΜΕ έδωσε τη μάχη κάτω από αυτές τις συνθήκες, μέσα στους χώρους δουλειάς, έπεισε κόσμο να απεργήσει και έκανε κανονικά την απεργιακή συγκέντρωση που είχε εξαγγείλει έξω από το Καζίνο. Στο πλευρό των απεργών βρέθηκαν και αλληλέγγυοι συνδικαλιστές από άλλους κλάδους.
Το επόμενο διάστημα το ΠΑΜΕ θα δουλέψει δραστήρια μέσα στους χώρους δουλειάς μαζί με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και τα οξυμμένα τους προβλήματα στόχο η οργή να γίνει οργανωμένος αγώνας, να αποκτήσει το κίνημα ποδάρια στα μεγάλα ξενοδοχεία με επιτροπές αγώνα, με επιχειρησιακά Σωματεία.
Γραμματεία Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Ρόδου του ΠΑΜΕ
Ρόδος 8 Αυγούστου 2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/