Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Σάββατο, 2 Αυγούστου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ χθες το βράδυ στην Πλατεία Κύπρου, μετατράπηκε σε μια δυναμική, ειρηνική πορεία αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης της Ρόδου με παλμό και συνθήματα αλληλεγγύης, όπως "Λευτεριά στην Παλαιστίνη". Στη συγκέντρωση συμμετείχαν πολλοί Ροδίτες και μια ομάδα Παλαιστινίων που ζουν και εργάζονται στη Ρόδο.
Στη συγκέντρωση διαβάστηκε ψήφισμα συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό Λαό.
ΣΥ.ΡΙΖ.Α
Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου
Ρόδος 1-8-2014
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Οι πολίτες της Ρόδου που συγκεντρωθήκαμε, συμμετέχοντας σε διαμαρτυρία για τον τερματισμό της σφαγής στη Λωρίδα της Γάζας, καλούμε την ισραηλινή κυβέρνηση να τερματίσει άμεσα όλες τις χερσαίες και αεροπορικές στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγει στη Λωρίδα της Γάζας, τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα. Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν στοιχίσει εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες μεταξύ των άμαχων Παλαιστινίων, στη συντριπτική τους πλειοψηφία γυναίκες και παιδιά, παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.
Είναι απαράδεκτο ένα κράτος που θέλει να εμφανίζεται ως «κράτος δικαίου», να απαντά στην αποτροπιαστική δολοφονία των 3 εφήβων παιδιών του εντείνοντας το φαύλο κύκλο της βίας με μία πολιτική συλλογικής τιμωρίας απέναντι σε έναν ολόκληρο πληθυσμό, αποκλεισμένο από εδάφους, θάλασσας και αέρα.
Καλούμε την ισραηλινή κυβέρνηση να τερματίσει την πολιτική αποκλεισμού της Γάζας και εποικισμού των παλαιστινιακών περιοχών. Στο πλαίσιο αυτό, είναι αναγκαία η άμεση απόλυση από τις φυλακές, των Παλαιστινίων που είχαν απελευθερωθεί κατόπιν συμφωνίας και συνελήφθησαν ξανά, και βέβαια των κρατούμενων βουλευτών της παλαιστινιακής Βουλής.
Καλούμε, παράλληλα, την ισραηλινή κυβέρνηση να επανέλθει σε ουσιαστικές συνομιλίες, που θα καταλήξουν στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου, βιώσιμου, ενιαίου και δημοκρατικού παλαιστινιακού κράτους, όπως προβλέπεται από τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ, το οποίο θα συνυπάρχει ειρηνικά με το Ισραήλ εντός διεθνώς αναγνωριζομένων συνόρων με βάση την προ του 1967 γραμμή και με πρωτεύουσα τα ανατολικά Ιεροσόλυμα.
Καταγγέλλουμε την χερσαία επίθεση ενάντια στον Παλαιστινιακά λαό και την κλιμάκωση της εγκληματικής δράσης του Ισραηλινού κράτους, το οποίο στηρίζεται πολιτικά στρατιωτικά και οικονομικά από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ, με σκοπό τη επιβολή των μονοπωλιακών συμφερόντων στην περιοχή.
Καλούμε, επίσης, την Ελληνική Κυβέρνηση να πάρει θέση για την σφαγή και την γενοκτονία που συντελείται αυτή τη στιγμή και να εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα διπλωματικά μέσα σε ΕΕ, ΟΗΕ και άλλους διεθνείς οργανισμούς, αλλά και απέναντι στο κράτος του Ισραήλ, ώστε να τερματιστεί εδώ και τώρα η συνεχιζόμενη αιματοχυσία στη Λωρία της Γάζας. Η ελληνική διπλωματία στη βάση των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, χρειάζεται να επιδιώξει, με ενεργό διπλωματικό ρόλο και στη Μέση Ανατολή, τον άμεσο τερματισμό της βίας. Μόνο η διεθνής πίεση, με απαραίτητη την ενεργοποίηση κυβερνήσεων και λαών, μπορεί να σταματήσει τη σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/