Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία στις 8 Αυγούστου

Συνάδελφε – Συναδέλφισσα Ξενοδοχοϋπάλληλε – Επισιτιστή,
Τα αφεντικά, η Κυβέρνηση, τα ΜΜΕ, μας έχουν πάρει τα αυτιά με τις θεαματικές αυξήσεις στις αφίξεις, στις εισπράξεις. Την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τις νέες θέσεις εργασίας που τάχα έρχονται.

Εσύ όμως γνωρίζεις από πρώτο χέρι τι σημαίνει εργαζόμενος στην «ατμομηχανή της οικονομίας της χώρας» όπως συχνά χαρακτηρίζουν τον τουρισμό. Βιώνεις στο πετσί σου πως βγήκαν αυτά τα κέρδη και σε ποιες τσέπες πήγαν – σίγουρα όχι στη δική σου! Για εσένα, ζει και βασιλεύει η απλήρωτη δουλειά, οι ατέλειωτες υπερωρίες, η εντατικοποίηση που σου ρημάζει το κορμί, η πληρωμή όσο θέλει το αφεντικό, που με το έτσι θέλω ισοπεδώνει Συλλογικές συμβάσεις και άλλες κατακτήσεις, η τρομοκρατία.
Έτσι μας θέλουν. Σύγχρονους σκλάβους, με το κεφάλι σκυφτό, με τα νέα παιδιά να μπαίνουν στην παραγωγή χωρίς καθόλου δικαιώματα, με μισθούς χαρτζιλίκι και σιγά σιγά να αντικαθιστούν τους παλιότερους, για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι μεγαλοξενοδόχοι και τα τουριστικά μονοπώλια.
Αυτή η ζωή που ήδη είναι κόλαση, δε θα μένει στάσιμη, διαρκώς θα χειροτερεύει.
Ήδη η κυβέρνηση έχει στα σκαριά καινούριο πετσόκομμα στην κοινωνική ασφάλιση, στις συντάξεις, στα εφάπαξ. Έτσι κι αλλιώς βέβαια ένας εποχιακός ξενοδοχοϋπάλληλος είναι αδύνατο πλέον να πάρει πλήρη σύνταξη αφού θα χρειαζόταν 80 χρόνια δουλειάς.
Ήδη συζητούν, το δυο φορές κουτσουρεμένο επίδομα ανεργίας, να δίνεται με πρόσθετα κριτήρια, να εξαιρείται όποιος δεν τα πληροί, όποιος έτυχε για παράδειγμα να φτιάξει ένα σπίτι.
Και επειδή γνωρίζουν ότι οι εργαζόμενοι θα καταλάβουν αργά ή γρήγορα ότι δεν είναι η μοίρα τους να ζούνε σκλαβωμένοι, ετοιμάζονται να απαγορέψουν στην ουσία το δικαίωμα στην απεργία, να μετατρέψουν το εργατικό κίνημα σε ένα μηχανισμό απόλυτα ελεγχόμενο από το κράτος και την εργοδοσία.
Μη μένεις αμέτοχος, μπες στον αγώνα. Έχεις τη δύναμη να κουρελιάσεις την τρομοκρατία των αφεντικών και προϊσταμένων με την οργάνωση και το ατσάλωμα των συναδέλφων σου. Αυτοί που σε τρομοκρατούν λέγοντάς σου ότι ο αγώνας έχει θυσίες είναι οι ίδιοι που σου ζητούν να θυσιάζεσαι όλη σου τη ζωή για να βγάζουν κέρδη και σου κρύβουν ότι οι περισσότεροι που απολύονται δεν είχαν απεργήσει ποτέ, μ άλλα λόγια δε γλιτώνεις τη μέγγενη σκύβοντας το κεφάλι.
Στις 8 Αυγούστου κάνε την αρχή. Γράψου στο κλαδικό Σωματείο, οργάνωσε τους συναδέλφους σου, βάλε πλάτη να στηθεί επιτροπή αγώνα, επιχειρησιακό Σωματείο εκεί που δουλεύεις. Βάλε πλάτη να κάνουμε πέρα τη συμβιβασμένη ηγεσία από τη Διοίκηση του Σωματείου. Να αντιπαλέψουμε τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της τωρινής και της επόμενης κυβέρνησης που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα κέρδη των αφεντικών. Το ΠΑΜΕ θα είναι δίπλα σου!
Στις 8 Αυγούστου όλοι στην απεργία και στη συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 9.30 το πρωί μπροστά στο Καζίνο.
Γραμματεία Επισιτισμού Τουρισμού – Ξενοδοχείων Ρόδου του ΠΑΜΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/