Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

8η Αντιρατσιστική Γιορτή

8η Αντιρατσιστική Γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό Σαββατοκύριακο 27 & 28 Σεπτέμβρη Λόφος Κολωνού

Το Σαββατοκύριακο 27 & 28 Σεπτέμβρη, στο Λόφο Κολωνού, σας καλούμε στην 8η Αντιρατσιστική Γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό». Μια μεγάλη συνάντηση συνύπαρξης, αλληλεγγύης και κοινού αγώνα ντόπιων και μεταναστών. Ένα φεστιβάλ όπου για όγδοη συνεχή χρονιά θα εναλλάσσονται αρμονικά ήχοι, χρώματα, εικόνες και γεύσεις, με τις αγωνίες και τον καθημερινό αγώνα των απλών ανθρώπων για αξιοπρεπή διαβίωση και ελευθερία. Με συναυλίες, συζητήσεις, προβολές, θεατρικά δρώμενα, εκθέσεις αντιφασιστικού σκίτσου και αφίσας, παιδότοπο και διεθνή κουζίνα.
Ένα χρόνο μετά από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή, τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών αποδεικνύουν πως δεν αρκεί η δικαστική αντιμετώπιση για να ηττηθεί ο φασισμός αλλά απαιτείται πλατιά κοινωνική ενεργοποίηση απομόνωσής του. Πως η αναγωγή του ρατσισμού σε επίσημη πολιτική και αξία με τη βούλα της κυβέρνησης Σαμαρά, ενισχύει τους πιο αυθεντικούς πολιτικούς εκφραστές του. Αλλά και πως – στη χώρα του 1.500.000 ανέργων – όσο και να δυναμώνουν οι κραυγές πως «δεν χωράνε οι αλλοδαποί», αν δεν ανατρέψουμε τη μνημονιακή φτώχεια και ανεργία, σύντομα δεν θα χωράει κανείς μας.
Απέναντι στον εμφύλιο των φτωχών που επιχειρούν να επιβάλλουν οι πλούσιοι και ισχυροί παρέα με τους νεοναζί, απαντάμε με αλληλεγγύη, ενότητα και κοινό αγώνα. Θέλουμε μια χώρα χωρίς αστέγους και ρακοσυλλέκτες οποιασδήποτε εθνικότητας και προέλευσης, χωρίς αυτοκτονίες και ναζιστικά τάγματα εφόδου. Μια ζωή με ελευθερία και δημοκρατία για όλους, χωρίς πολέμους, στρατόπεδα συγκέντρωσης και δολοφονίες στα σύνορα, απαγορεύσεις διαδηλώσεων και καταστολή. Ονειρευόμαστε έναν κόσμο που οι άνθρωποι θα μετακινούνται όσο ελεύθερα διακινούνται σήμερα τα εμπορεύματα των εταιριών και η μετακίνηση σε άλλες χώρες θα γίνεται από επιλογή και όχι από ανάγκη. Ένα μέλλον για εμάς και για τα παιδιά μας, όπου δεν θα εξαναγκαζόμαστε να πληρώνουμε τα χρέη των τραπεζών, αλλά θα μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τη δουλειά, το μισθό και τη σύνταξή μας.
Για όλους αυτούς τους λόγους, το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Σεπτέμβρη 2014 σας περιμένουμε στην 8η Γιορτή μας, στο Λόφο Κολωνού. Και για έναν ακόμα, ιδιαίτερα μετά από τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα στο δήμο της Αθήνας: Ο Κολωνός είναι μια υποβαθμισμένη από την πολιτεία, αλλά περήφανη γειτονιά, με πλούσια παράδοση αντίστασης και αλληλεγγύης. Ποτέ δεν ήταν και δεν πρόκειται τώρα να μετατραπεί σε προπύργιο των φασιστών και της ρατσιστικής βίας.
Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Κίνηση "ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ"
tel-fax: 210-5130373, 3306286,6974363037, www.ksm.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/