Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Ημερίδα με θέμα: ιδιωτικοποιήσεις - ανάπτυξη για ποιόν ;

ΚΚΕ Τ.Ε.Ν. Δωδ/σου
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ημερίδα με θέμα: ιδιωτικοποιήσεις - ανάπτυξη για ποιόν ;
Γυμνάσιο Παραδεισίου Παρασκευή 29 Αυγούστου  2014 στις 6:00μ.μ.

Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Είναι πολιτική την οποίαν το σύστημα που ζούμε εφάρμοζε συχνά, ανάλογα με τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Συγκεκριμένο πολιτικό προσανατολισμό πήραν με την συνθήκη του Μάαστριχτ. Οι διαδικασίες των ιδιωτικοποιήσεων  επιταχύνθηκαν στην χώρα μας αλλά και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. με την βαθειά καπιταλιστική κρίση. Τα μεσοπρόθεσμα σχέδια και οι δανειακές συμβάσεις μεθόδευσαν  την επιτάχυνση αυτών των διαδικασιών.
Η αστική προπαγάνδα, η προπαγάνδα της κυβέρνησης της  Ν.Δ. και του  ΠΑΣΟΚ, και όλων όσων ταυτίζονται μαζί τους, προσπαθεί να πείσει το λαό, ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος ανάπτυξης. Προσπαθεί με το πρόσχημα του χρέους να ενσωματώσει  τη συνείδηση  των εργαζομένων στα συμφέροντα που εξυπηρετεί δηλ. στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, που θέλουν να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους σε δραστηριότητες που μέχρι τώρα τις είχε το καπιταλιστικό κράτος, για να τους αποφέρουν τα άμεσα και μέγιστα κέρδη.
Παράλληλα και πολιτικές δυνάμεις που κινούνται εντός των τειχών της Ε.Ε. με πόλο το ΣΥΡΙΖΑ, καυτηριάζουν επί μέρους πλευρές των ιδιωτικοποιήσεων, οι οποίες πλευρές  σε τελευταία ανάλυση είναι ανώδυνες για το σύστημα.
Δημιουργούνται αναπόφευκτα συγχύσεις και ερωτηματικά σε κάθε σκεπτόμενο λαϊκό άνθρωπο για το τι πραγματικά συμβαίνει και τι πραγματικά ισχύει. Ιδιαίτερα στην περιοχή μας, στο νησί της Ρόδου όπου οι ιδιωτικοποιήσεις παίρνουν τεράστιες διαστάσεις.
Το ερώτημα «ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ;» είναι υπαρκτό, επίκαιρο και η ανάγκη να αναλυθεί και να απαντηθεί είναι επιβεβλημένη.
Η Τ.Ε. Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ στην προσπάθειά της να συμβάλει στο προβληματισμό και στην ανάγκη ανάπτυξης της  πάλης για τα λαϊκά συμφέροντα,   συνεχίζει την οργάνωση ημερίδων την Παρασκευή 29 Αυγούστου στο Παραδείσι και Σαββάτο 30 Αυγούστου στη Σορωνή. Στις ημερίδες αυτές  γίνεται προσπάθεια προσέγγισης του θέματος από πολλές πλευρές. Η συμμετοχή σας, ο προβληματισμός και οι παρεμβάσεις σας θα βοηθήσουν σ΄αυτήν την κατεύθυνση.
                                                                                                            Ρόδος 27 Αυγούστου 2014           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/