Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Σάββατο, 2 Αυγούστου 2014

ΛΑΪΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η -  Κ Α Λ Ε Σ Μ Α
ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

          Συνεχίζεται η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Από την έναρξη της επίθεσης έχουν σκοτωθεί 1.262 Παλαιστίνιοι και τουλάχιστον 7.000 έχουν τραυματιστεί. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τα δύο τρίτα των θυμάτων είναι άμαχοι… Σχολεία, Νοσοκομεία και μονάδες παραγωγής ενέργειας δέχονται όλο το μένος των ισραηλινών επιδρομών.
 Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να μείνει απαθής μπροστά στο έγκλημα που συντελείται στην Παλαιστίνη, ούτε αρκούν οι εκδηλώσεις συμπάθειας προς τον Παλαιστινιακό λαό. Πίσω από την φονική μηχανή του Ισραήλ βρίσκονται οι ίδιες δυνάμεις που όπλισαν το χέρι του Αττίλα το '67 στην Κύπρο και που σήμερα προωθούν την νομιμοποίηση της τουρκικής κατοχής, που ενθαρρύνουν την αμφισβήτηση των συνόρων στο Αιγαίο, που υποδαυλίζουν τις εντάσεις με τα ανοιχτά μειονοτικά ζητήματα στη Θράκη. Αυτοί που δεν διστάζουν να αιματοκυλούν τους λαούς στην Ουκρανία, στη Συρία, στο Ιράκ για τον έλεγχο των ενεργειακών κόμβων, για τα κέρδη των μονοπωλίων, είναι εχθροί των λαών συνολικά.
Ουσιαστική λύση του Παλαιστινιακού σημαίνει απόσυρση όλων των Ισραηλινών στρατευμάτων κατοχής, δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, διάλυση όλων των εποικισμών, απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων που κρατούνται στις Ισραηλινές φυλακές, καταδίκη των εγκλημάτων του Ισραήλ. Και τέτοια λύση δεν μπορεί να δώσουν οι διαπραγματεύσεις και οι ανταγωνισμοί μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κρατών. Τέτοια λύση μπορεί να επιβάλλει μόνο η ενιαία πάλη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό.
Καταγγέλλουμε τις κυβερνήσεις ΗΠΑ και Ε.Ε. που ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι καλούν και τις δυο πλευρές (δηλαδή τους θύτες και τα θύματα) σε … αυτοσυγκράτηση!
Καταγγέλλουμε  την ελληνική κυβέρνηση, που ταυτίζεται με την γραμμή των ίσων αποστάσεων και συνάπτει στρατιωτικές, οικονομικές και κάθε είδους συμφωνίες με το Ισραήλ.
 Καλούμε τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους εργαζόμενους τους νέους, τις γυναίκες, όλο το λαό να καταδικάσει Τη νέα σφαγή του παλαιστινιακού λαού και να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/