Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Απόσπασμα συνέντευξης της Τομεακής Επιτροπής ΚΚΕ

Τ.Ε. Νότιας Δωδ/σου
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ του Γραμματέα της Τ.Ε.Νότιας  Δωδ/σου του ΚΚΕ

Στην αιχμή της τουριστικής περιόδου η καθημερινότητα της λαϊκής οικογένειας στη Ρόδο  έχει γίνει αβίωτη. Την  ανεργία, την υποαπασχόληση, την απλήρωτη εργασία, τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, έρχονται να συμπληρώσουν η φορολογία, ο ΕΝΦΙΑ, η ισοπέδωση του ασφαλιστικού συστήματος, τα ανταποδοτικά τέλη, τα έξοδα για την υγεία και την παιδεία.
Η ποιότητα της ζωής των εργαζομένων στους τόπους κατοικίας υποβαθμίζεται καθημερινά. Τα πάρκα αφημένα στην τύχη τους, η πιο κοντινή ελεύθερη παραλία στην πόλη της Ρόδου  για την λαϊκή οικογένεια, η παραλία του Αφάντου ιδιωτικοποιήθηκε, το αποχετευτικό δίκτυο αποπνέει τη βρώμα του συστήματος. Η δημόσια συγκοινωνία ανύπαρκτη, το κυκλοφοριακό κομφούζιο ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης καλά κρατεί.
Η  διακηρύξεις για την οδική ασφάλεια ηχούν μακάβρια  στα αφτιά των οικογενειών των θυμάτων που φέτος έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων έρχονται να συμπληρώσουν μια σειρά νόμοι και διατάγματα που αφορούν στις ιδιωτικοποιήσεις, αεροδρομίων λιμανιών , δασών, όλου του ανατολικού παραλιακού μετώπου της Ρόδου, υπηρεσιών και υποδομών.
 Παρά  την προσπάθεια των αρμοδίων να κρύψουν την εικόνα της Ρόδου αυτή την περίοδο, η πραγματικότητα ,  έρχεται και επανέρχεται αμείλικτη.
Οι υποστηρικτές του συστήματος, της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας,  των πολιτικών της Ε.Ε., με κύριο πόλο την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, εξακολουθούν να μιλούν για το πρωτοφανές άλμα των αφίξεων, για το όφελος που θα έχει ο τόπος, για το τουριστικό θαύμα της Ρόδου, για την ανάγκη νέων επενδύσεων από τους επιχειρηματικούς ομίλους, για την  αειφορία της ανάπτυξής τους.
Φυσικά όταν μιλούν για τον τόπο εννοούν την τάξη τους, όταν μιλούν για θαύμα εννοούν τα κέρδη  του κεφαλαίου, όταν μιλούν για αειφορία εννοούν την αναλωσιμότητα της εργατικής δύναμης για να υπάρξει αειφορία στα κέρδη τους.
Από κοντά και οι επίδοξοι καλύτεροι διαχειριστές αυτού του συστήματος με  κύριο πόλο το ΣΥΡΙΖΑ. Οι μερεμετάδες του συστήματος, της «κοινωνίας των πολιτών» (κατάργησαν και τις κοινωνικές τάξεις), της κοινωνικής συνοχής (φοβούνται ακόμα και το ξεσηκωμό των εργαζομένων), της «ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες» (βλέπε Φαληράκι), της «δίκαιης διαχείρισης της Δημόσιας Περιουσίας» φυσικά με την «υγιεί» επιχειρηματικότητα, υπερασπιστές της  ανταγωνιστικότητας,  της βασικής αρχής  της Ε.Ε. δημιουργούν με τις διακηρύξεις τους  την ψευδαίσθηση, ότι μπορεί να υπάρξει ανθρώπινος καπιταλισμός.
Το ΚΚΕ στην προσπάθειά του να αποκαλύψει όλες αυτές τις πλευρές αποπροσανατολισμού των εργαζομένων, να αποκαλύψει  την ταξική διάσταση της ανάπτυξης δηλ. ότι η ανάπτυξη ή θα είναι για το κεφάλαιο ή για την εργατική τάξη, για το ρόλο των  ιδιωτικοποιήσεων, και την ανάγκη αγωνιστικής δράσης των εργαζομένων, προχωρεί στην παραπέρα εξειδίκευση της ημερίδας με τίτλο «ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ;» στις 29 Αυγούστου στο Παραδείσι και στις 30 Αυγούστου στη Σορωνή.
Καλεί τους εργαζόμενους, την νεολαία, τους ελεύθερους επαγγελματίες τους μικρούς αγρότες, να πλαισιώσουν μαζικά τις ημερίδες, να εκφράσουν απόψεις και να γίνει δημιουργική συζήτηση, με σκοπό την ανάπτυξη της πάλης, μέσα από επιτροπές αγώνα, από λαϊκές επιτροπές, μέσα από τα ταξικά σωματεία και άλλους φορείς. 
Ο αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις δένεται άρρηκτα με τον αγώνα για το μεροκάματο, για την απλήρωτη εργασία, για το ασφαλιστικό, για τις συνθήκες εργασίας, δένεται  με τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις, με τον αγώνα για την ανάπτυξη σε όφελος των εργαζομένων, για την αποδέσμευση από την Ε.Ε., για την μονομερή διαγραφή του χρέους,  για την λαϊκή εξουσία.
Ρόδος 14-8-2014 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/