Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

ΚΚΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΦΠΑ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Ανακοίνωση
ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΦΠΑ
Την απογείωση της φοροληστείας επιχειρεί η κυβέρνηση με τη διαμόρφωση ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΠΑ στο 19% ή 21% (από 23% σήμερα) σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης (τρόφιμα, τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης, εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη), κατηγορίες, στις οποίες εφαρμόζεται σήμερα ο «χαμηλός» συντελεστής 13% (6,5% για τα φάρμακα).
Η «ενιαιοποίηση» των συντελεστών θα αυξήσει κατακόρυφα και τους «μειωμένους» συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, ακόμα και αν διατηρηθεί η μείωση στο 30% σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.
Το ζήτημα της ενιαιοποίησης και της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ δεν είναι καινούργιο. Από τον Οκτώβρη του 2013 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την έκθεσή της για τις «φορολογικές μεταρρυθμίσεις στα κράτη της ΕΕ» έστρωσε το χαλί για μια φοροεπιδρομή άνευ προηγουμένου. Το σύνολο των μέτρων εκείνης της έκθεσης είναι ήδη νόμοι του κράτους (ειδικοί φόροι κατανάλωσης σε πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, αυξήσεις στο ΦΠΑ και χαράτσια πάνω στη λαϊκή στέγη και τη μικρή ακίνητη περιουσία, ΕΝΦΙΑ).
Η επιδείνωση της ζωής των κατοίκων των νησιών μας αλλά και όλου του λαού, θα είναι ακόμα μεγαλύτερη με την εκτίναξη του κόστους των προϊόντων, των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και υγείας. Ηδη και με το υπάρχον καθεστώς των μειωμένων συντελεστών το λαϊκό εισόδημα δεν φτάνει για να καλύψει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες. 
Οι εξαγγελίες για δήθεν διευκολύνσεις, εξαιρέσεις, ρυθμίσεις κλπ, είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου και  δεν μπορεί να καλύψει ότι,  το  μόνο που επιδιώκεται είναι η φοροληστεία  του λαϊκού εισοδήματος για να το δώσουν ως φοροαπαλλαγές και  επιδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο.
Είναι τεράστια η υποκρισία των πολιτικών παραγόντων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που ενώ ψηφίζουν και εφαρμόζουν τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, ταυτόχρονα προσπαθούν να καλυφθούν πίσω από πολιτικές παρεμβάσεις για «επιδιορθώσεις», «αναθεωρήσεις» σε νομοσχέδια που έχουν τσακίσει εισοδήματα και εργατικά δικαιώματα.
Το ΚΚΕ επανειλημμένα πρόβαλλε και διεκδικεί τη λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Τώρα πρέπει να καταργηθούν όλοι οι  αντιλαϊκοί φόροι. Διεκδικεί , όχι μόνο την μεγαλύτερη μείωση του ΦΠΑ, αλλά και την πλήρη κατάργησή του στα είδη και υπηρεσίες που καλύπτουν λαϊκές ανάγκες, αφού πρόκειται για κατεξοχήν αντιλαϊκό φόρο. Φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου με 45% και κατάργηση των προκλητικών φοροαπαλλαγών που απολαμβάνει.
Τόσο οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για φοροελαφρύνσεις όσο και οι «θολές» θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν κοινό παρονομαστή το στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης,  που σημαίνει συνέχιση της φοροεπιδρομής για τα λαϊκά νοικοκυριά, προκειμένου να στηριχτεί και φορολογικά η κερδοφορία του κεφαλαίου.
Η αντιμετώπιση της φορολεηλασίας δεν είναι θέμα αλλαγής μείγματος πολιτικής, αλλά ανατροπής αυτής καθαυτής της πολιτικής με  λαϊκή συμμαχία και πάλη ενάντια στον καπιταλισμό.
Ρόδος 28/08/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/