Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΚΚΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.ΔΩΔ/ΣΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Να μη γίνει η Μεσόγειος θάλασσα νεκρών και προσφύγων

Δεκάδες χιλιάδες νεκροί μετανάστες κάθε χρόνο είναι το αποτέλεσμα της σκληρής αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, των «κλειστών συνόρων», των απάνθρωπων επιχειρήσεων καταστολής στα σύνορα, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που προκαλούν αλλεπάλληλα κύματα προσφυγιάς.
Τα αλλεπάλληλα τραγικά περιστατικά στη περιοχή μας, στο Φαρμακονήσι με 12 νεκρούς, ανάμεσά τους μικρά παιδιά και στην παραλία Άντονυ Κουίν με ένα νεκρό μετανάστη, είναι από τα πολλά που συμβαίνουν συχνά στα θαλάσσια σύνορα της χώρας. Την ώρα που τα μέτρα καταστολής στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα έχουν ενταθεί, χιλιάδες απόκληροι της παγκοσμιοποίησης και των ιμπεριαλιστικών πολέμων προσπαθούν να έρθουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση από τη θάλασσα.  Η ΕΕ όμως ετοιμάζεται να πάρει ακόμη πιο σκληρά μέτρα παρεμπόδισης και καταστολής των μεταναστών στα νοτιοανατολικά θαλάσσια σύνορα.
Η ελληνική κυβέρνηση, που δήθεν λυπάται μετά από κάθε τραγωδία στο Αιγαίο ή το Ιόνιο, θέτει ως προτεραιότητα την ακόμη μεγαλύτερη καταστολή σε βάρος των μεταναστών κατά τη διάρκεια της προεδρίας της στην ΕΕ. Τα μέτρα αυτά δεν θα σταματήσουν τα κύματα των μεταναστών ούτε τις αιτίες που γεννούν τη μετανάστευση και την προσφυγιά.
Οι μετανάστες είναι άνθρωποι απελπισμένοι που ψάχνουν με κάθε τρόπο να φύγουν από τις κατεστραμμένες από τον ιμπεριαλισμό πατρίδες τους αναζητώντας τον παράδεισο (όπως τους προπαγανδίστηκε) των κρατών - μελών, βρίσκοντας τελικά φρικτό θάνατο. Αναγκάζονται να ξενιτεύονται εξαιτίας της υποκίνησης εμφύλιων πολέμων (π.χ. όσα γίνονται στη Συρία) της φτώχειας και της πείνας στην οποία καταδικάζονται λαοί για να θησαυρίζουν μονοπώλια. Η άρχουσα τάξη της χώρας μας συμμετείχε στις κάθε είδους επεμβάσεις (οικονομικές, πολιτικές, στρατιωτικές) σε τρίτες χώρες και ευθύνεται για τον ξεριζωμό λαών από αυτές τις  περιοχές. Η ίδια αυτή άρχουσα τάξη, που εκμεταλλεύεται τον πλούτο και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού ευθύνεται για το ότι σήμερα Ελληνες εργαζόμενοι , ειδικά νέοι,  αναγκάζονται να ξενιτευτούν.
Το ΚΚΕ προτείνει άμεσα μέτρα ανακούφισης, όπως: Νομιμοποίηση με απλές και ανέξοδες διαδικασίες των μεταναστών που ζουν κι εργάζονται ήδη στη χώρα μας, ανανέωση των αδειών παραμονής χωρίς προαπαιτούμενα, διευκόλυνση της οικογενειακής επανένωσης, ταξιδιωτικά έγγραφα στους μετανάστες που έχουν προορισμό άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ με απειθαρχία σε Σένγκεν και Δουβλίνο ΙΙ, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς χώροι προσωρινής φιλοξενίας. Να δοθεί άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων.Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα και να έχουν πλήρη εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα.Να σταματήσουν τα νέα μέτρα καταστολής μεταναστών στα σύνορα και η ανάθεση μέρους της φρούρησης των συνόρων στους μηχανισμούς της ΕΕ (FRONTEX, Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης των Συνόρων).Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές αποστολές σε ξένες χώρες.

Ρόδος 3/2/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/