Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΜΕ: ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΥΑΡ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΡΟΔΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μόνο άθλιες μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τις ενέργειες που γίνονται το τελευταίο διάστημα για την λύση του προβλήματος των εργαζομένων στην πρώην ΔΕΥΑΙ, αρχής γενομένης από τον πρώην Δήμαρχο Ιαλυσού τον κ. Στάγκα, ο οποίος δημιουργεί κλίμα αμφισβήτησης της εργασιακής σχέσης όλων των εργαζομένων  της ΔΕΥΑΡ.
Και μόνο ο διαχωρισμός που τίθεται,μονίμων και εκτάκτων, επιδιώκει τη σύγκρουση των εργαζομένων μεταξύ τους. Από τη μεθόδευση αυτή , κερδισμένοι θέλουν να βγουν όσοι φλόμωσαν με ψέματα τους εργαζόμενους ότι η οδηγία 70/1999 της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξασφαλίζει την μετατροπή σε αορίστου τις ορισμένου χρόνου σχέσεις εργασίας , όταν η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε οριστικά το 2006 ότι, «… δεν απαιτείται με βάση την οδηγία η μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου». Κρύβουν τις ευθύνες τους  σηκώνοντας κουρνιαχτό αποπροσανατολισμού, γιατί ακριβώς προώθησαν και εφάρμοσαν τον θεσμό των εκτάκτων εκμεταλλευόμενοι κατά τον πιο αισχρό τρόπο την ανάγκη του εργαζόμενου για το μεροκάματο, για την επιβίωση. Κορόιδεψαν και κοροϊδεύουν. Δεν έκαναν κανένα λάθος. Συνειδητά εφάρμοζαν την πολιτική των κομμάτων τους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που εξάπλωνε την εργασιακή ομηρία, τις ελαστικές σχέσεις, τα φτηνά μεροκάματα. Για τα νομικά κωλύματα που επικαλούνται τώρα, υπερασπιζόμενοι τάχα το δίκιο των εργαζομένων,  ήταν ενήμεροι όταν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μαζί με τον ΣΥΝ ψήφισαν μαζί το άρθρο 103  στην αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001,   που λέει ότι, να υπάρχουν μεν συμβασιούχοι, ουδέποτε όμως να έχουν το δικαίωμα μονιμοποίησής τους.
Για μας παράνομοι εργαζόμενοι δεν υπάρχουν. Οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από τον  τρόπο που  προσλήφθηκαν, πρέπει να έχουν ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ στο ΔΗΜΟ με ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Πιστεύουμε και παλεύουμε για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να απομονώσουν κάθε φωνή που τους διασπά και τους αποδυναμώνει, που υπονομεύει το μέλλον τους. Πολιτικό είναι το πρόβλημα και πολιτική λύση πρέπει να δοθεί άμεσα. Η δύναμη βρίσκεται στην ταξική τους ενότητα, πλάι σε όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που χτυπά ανελέητα η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, με απολύσεις, με ιδιωτικοποιήσεις, με μεροκάματα δουλείας για να διεκδικήσουμε, μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων, κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων και του δουλεμπορίου στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αποκλειστικά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Ρόδος 11/02/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/