Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964
13/2/2014 
Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ
Οκτώ μήνες μετά το κυβερνητικό πραξικόπημα και το “μαύρο” στην ΕΡΤ, στις 11 Ιουνίου 2013, ένα σημαντικό τμήμα των εργαζομένων συνεχίζει να αντιστέκεται και να αγωνίζεται. Παρά την ανακατάληψη του κτιρίου της Αγίας Παρασκευής από τα ΜΑΤ και τους εισαγγελείς, εκατοντάδες δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί εξακολουθούν να μην αναγνωρίζουν τετελεσμένα. Με τη συγκινητική συμπαράσταση κοινωνικών οργανώσεων, φορέων και χιλιάδων απλών ανθρώπων, δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης από την ΕΡΤ3 και τους άλλους περιφερειακούς σταθμούς που κρατούν στα χέρια τους, την ιστοσελίδα ertopen, καθώς και από αυτοσχέδια κέντρα αγώνα που έχουν στηθεί όλο αυτό το διάστημα.
Η κυβέρνηση, η τρόικα, οι μεγαλοεργολάβοι των ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια τους ανακαλύπτουν, έτσι, ότι η σιδερένια θέληση των ίδιων των εργαζομένων μπορεί να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα για μια πραγματικά αντικειμενική, δημόσια και κοινωνικά ελεγχόμενη ενημέρωση. Μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προσπάθειες κατακερματισμού τους από την πλευρά των κυβερνητικών επιτελείων, να “ξεγυμνώσει” τα σκιάχτρα τύπου ΔΤ και ΝΕΡΙΤ, να ξεσκεπάσει το πάρτι της αδιαφάνειας και του βολέματος των ημετέρων που έχει στηθεί γύρω από τις σύγχρονες ΥΕΝΕΔ.
Οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που δεν επέτρεψαν μέχρι σήμερα στην ηττοπάθεια και τον ατομισμό να κυριαρχήσουν πλήρως, δεν άφησαν την καταστολή και τις απειλές να τσακίσουν το ηθικό τους. Είναι οι ίδιοι που αντιστάθηκαν στα πολιτικά παιχνίδια που παίχτηκαν και εξακολουθούν να παίζονται στις πλάτες τους, αλλά και τις αυταπάτες που καλλιεργούνται συστηματικά από ορισμένους, με το επιχείρημα ότι η διαχειριστική Αριστερά θα λύσει όλα τους τα προβλήματα όταν πάρει την κυβέρνηση.
Όμως, ο αγώνας των εκατοντάδων εργαζομένων της ΕΡΤ που παραμένουν στις επάλξεις δεν είναι μόνο δική τους υπόθεση. Είναι υπόθεση όλων των τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας που αγωνίζονται για να αποτινάξουν τη “χούντα” κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου. Όσων επιμένουν να αναζητούν την αλήθεια πίσω από τον οχετό της προπαγάνδας που εξαπολύουν τα επιτελεία του Μαξίμου και των ιδιωτών αφεντικών που λυμαίνονται το κοινωνικό αγαθό της ενημέρωσης και τις δημόσιες συχνότητες.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συνεχίσει να στηρίζει αταλάντευτα τον αγώνα αυτό. Για να σπάσουν τα δεσμά της εξάρτησης των ΜΜΕ από τα διάφορα κέντρα εξουσίας και τις τράπεζες. Για να αποκτήσουν ξανά οι εργαζόμενοι φωνή, συλλογικές συμβάσεις και δικαιώματα. Για μια ΕΡΤ που θα ανήκει στον λαό και θα ελέγχεται από αυτόν και τους δημοκρατικά εκλεγμένους φορείς του.

Όλοι στη συναυλία αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στις 8:30 μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο Περιστερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/