Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

Κυπριακό: Αντιδράσεις Ν. Παπαδόπουλου, Γιώργου Λιλλήκα και Οικολόγων –Παρέμβαση της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι, παρά τις δημόσιες εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Αναστασιάδης για την εξασφάλιση των τριών singles (μια ιθαγένεια, μια διεθνής προσωπικότητα, μια κυριαρχία) και τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιμένει στη θέση του για ασάφειες στο κοινό ανακοινωθέν.

Υποστήριξε ότι «έγιναν νέες υποχωρήσεις προς ικανοποίηση της Τουρκίας», ενώ η ελληνοκυπριακή πλευρά «αρκείται σε υπονοούμενα».

Σε ερώτηση, αν το ΔΗΚΟ θα παραμείνει ή όχι στον κυβερνητικό σχηματισμό, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η απόφαση θα ληφθεί από τα συλλογικά όργανα του κόμματος, τα οποία θα συνέλθουν μόλις καταρτιστούν σε σώμα.
Θέλω να εκφράσω την ευχή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να συνειδητοποιήσει, όσο πιο νωρίς γίνεται τους κινδύνους που ελλοχεύουν στην πολιτική που ακολουθεί, και να εγκαταλείψει τις αυταπάτες και τη λογική της αυτοδικαίωσης που τον παγιδεύει στο Σχέδιο Ανάν.

Ο Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε : «Ως Συμμαχία Πολιτών διαφωνούμε ριζικά με το περιεχόμενο της Κοινής Διακήρυξης. Με βάση αυτό το έγγραφο, η λύση που θα προκύψει θα νομιμοποιεί τα δεδομένα της εισβολής και το κατοχικό καθεστώς στο οποίο αναγνωρίζει χωριστή κυριαρχία και ιθαγένεια.

Η λύση θα καταλύει την Κυπριακή Δημοκρατία η οποία αποτελεί την μόνη ασφάλεια για τον Κυπριακό Ελληνισμό αφήνοντας τον εκτεθειμένο στις ορέξεις της Τουρκίας. Ας διαβάσει προσεκτικά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, τις δηλώσεις Νταβούτογλου, Έρογλου και Οζερσάι. Μιλούν ξεκάθαρα για «νέο κοινό κράτος» και «νέο συνεταιρισμό».

Παραπλανεί το λαό ο Πρόεδρος, όταν δηλώνει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία μετεξελίσσεται. Στην παράγραφο 4. της Κοινής Διακήρυξης αναφέρεται: «η Ενωμένη Ομόσπονδη Κύπρος θα προκύψει από τη συμφωνία, μετά την έγκριση της συμφωνίας, από ξεχωριστά ταυτόχρονα δημοψηφίσματα». Προκύπτει κάτι που δεν υπάρχει. Η Κυπριακή Δημοκρατία υπάρχει και δεν αναφέρεται πουθενά στο Κοινό Ανακοινωθέν. Πουθενά δεν υπάρχουν οι όροι ¨συνέχεια¨ ή ¨μετεξέλιξη¨.

Υπό το μανδύα της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας δημιουργείται ένα Συνομοσπονδιακό έκτρωμα, από δύο Συνιδρυτικά Κράτη, το οποίο επιτρέπει στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα την απόσχιση. Σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα βρεθούμε στη σημερινή θέση του ψευδοκράτους αναζητώντας διεθνή αναγνώριση.

Η μόνη που κερδίζει από τη Συμφωνία αυτή είναι η Τουρκία. Όπως και το 2004 έτσι και τώρα Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έσπευσαν να της δώσουν πιστοποιητικό καλής διαγωγής. Στόχος τους είναι να ανοίξουν νέα προενταξιακά κεφάλαια που πάγωσε η Κυπριακή Δημοκρατία. Επιβραβεύουν την Τουρκία γιατί δέχθηκε να ικανοποιήσουμε όλες τις διαχρονικές απαιτήσεις της, όπως παραδέχθηκε ο κ. Νταβούτογλου.

Είναι εμφανές ότι στήνεται το ίδιο σκηνικό που είχαμε στο Σχέδιο Ανάν, με τα ίδια επίπλαστα επιχειρήματα: «τελευταία ευκαιρία, η λύση θα φέρει ανάπτυξη κλπ».

Ευρωπαίοι και άλλοι ξένοι παράγοντες ετοιμάζονται να έρθουν στην Κύπρο για να μας εξηγήσουν ποιο είναι το συμφέρον μας και ότι θα μας στηρίξουν αν είμαστε καλά παιδιά. Αν ειλικρινά ήθελαν να μας στηρίξουν και αν νοιάζονταν για το καλό της Κύπρου δεν θα μας επέβαλλαν το κούρεμα της οικονομίας μας. Το μόνο που τους νοιάζει είναι τα δικά τους συμφέροντα.

Καλούμε για άλλη μια φορά τους πολίτες σε συστράτευση. Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που μοιράζονται μαζί μας τις ίδιες ανησυχίες και εκτιμήσεις σε κοινό μέτωπο αγώνα και αντίστασης.»
Ο γγ των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, χαρακτήρισε «αποτυχημένη την προσπάθεια του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη να διασκεδάσει τις ανησυχίες που δίκαια δημιουργήθηκαν από τις ασάφειες και τις αβεβαιότητες που περιέχει το κοινό ανακοινωθέν».
Την ουσιαστική αντίθεσή της εξέφρασε η Μόσχα αναφορικά με το κοινό ανακοινωθέν των Αναστασιάδη και Έρογλου και τις επερχόμενες διαπραγματεύσεις για το κυπριακό με ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Eξωτερικών.

Σε αυτή η Μόσχα εκφράζει την αντίθεσή της  σε χρονοδιαγράμματα και «συνταγές διευθέτησης» στις διακοινοτικές συνομιλίες στην Κύπρο υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργού Εξωτερικών Αλεξάντρ Λουκασέβιτς.

«Είναι απαραίτητο να διασφαλιστούν ευνοϊκές εξωτερικές συνθήκες για τις συνομιλίες, οι οποίες, κατά την πεποίθησή μας, πρέπει να είναι ελεύθερες από οποιαδήποτε έξωθεν πίεση και απόπειρες επιβολής χρονοδιαγραμμάτων ή συνταγών διευθέτησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο δηλώνει έτοιμο πάντως να συνεργαστεί προς αυτό το σκοπό «με τους εταίρους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και άλλες ενδιαφερόμενες πλευρές».
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι μια πραγματική σταθερή διευθέτηση στην Κύπρο είναι δυνατή μόνο υπό τον όρο ότι θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των ίδιων των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων», αναφέρεται ακόμη στην  ανακοίνωση.

Παράλληλα, εκφράζεται  η ελπίδα ότι «κατά τη διάρκεια του επικείμενου διαλόγου και οι δύο πλευρές θα στοχεύουν στην επίτευξη καθολικής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού ζητήματος στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των διακοινοτικών συμφωνιών υψηλού επιπέδου του 1977 και 1979»

Ο γνωστός αρθογράφος της Sabah, Engin Ardıç, ο οποίος πάντα διακρίνονταν για τις θαρραλέες δημόσιες τοποθετήσεις του, σε ένα άρθρο κόλαφος, ειδικά για την ελληνική και κυπριακή ηγεσία, με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Aykırı Kıbrıs yazısı», δηλαδή, «Διαφορετική άποψη για το Κυπριακό», αναφέρει ξεκάθαρα ότι και αυτή την φορά θα αποτύχουν όλες οι προσπάθειες για την επίλυση του κυπριακού, οι οποίες μάλιστα πατρονάρονται από εξωτερικούς παράγοντες, αν δεν αποχωρήσουν πρώτα τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο. Ο Engin Ardıç, με πολύ εντυπωσιακό ομολογουμένως τρόπο για Τούρκο αρθογράφο, ειρωνεύεται την «ιστορική» δήλωση που είχε κάνει ο πρωθυπουργός και «αρχιτέκτονας» της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, Bülend Eçevit, ότι η εισβολή ήταν μια, «Barış Harekatı», δηλαδή μια «Ειρηνική Επιχείρηση». Ο Τούρκος αρθρογράφος την σχολιάζει ειρωνικά  γράφοντας ότι θα έπρεπε να δοθεί το… νόμπελ ειρήνης στον Ετσεβίτ, 32 χρόνια πριν από τον γνωστό Τούρκο συγγραφέα, Ορχάν Παμούκ, που ήταν ο πρώτος Τούρκος που πήρε νόμπελ στον τομέα της λογοτεχνίας.  Στη συνέχεια ο αρθρογράφος αναφέρει ότι η τουρκική επέμβαση στην Κύπρο έφερε μόνο δεινά στην Τουρκία, δημιούργησε πολλά οικονομικά προβλήματα με ένα κατοχικό στρατό που έπρεπε η τουρκική οικονομία να συντηρεί επί πολλά χρόνια, ένα κράτος που ουσιαστικά ήταν παράρτημα της Τουρκίας και συντηρούνταν  και αυτό από την τουρκική οικονομία, απορρίπτοντας έτσι κάθε επίσημη τουρκική άποψη για την ύπαρξη του ψευδοκράτους. Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι αυτό που ισχυρίζεται ότι εξ’ αιτίας της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, προκλήθηκε εκείνη την δεκαετία, δηλαδή την δεκαετία του εβδομήντα, μια μεγάλη εσωτερική αναταραχή στην Τουρκία με καθημερινές πολιτικές δολοφονίες, με ένα ουσιαστικά εμφύλιο πόλεμο που οδήγησε στο στρατιωτικό πραξικόπημα του 1980, το οποίο, κατά τον Τούρκο αρθρογράφο, πήγε την Τουρκία και την δημοκρατία πολλά χρόνια πίσω.

Όλα αυτά τα καταπληκτικά τα οποία ομολόγει ο ίδιος ο Τούρκος αρθρογράφος, καταλήγουν στο απαισιόδοξο συμπέρασμα ότι και πάλι θα υψωθούν στην Τουρκία οι διάφορες εθνικιστικές «κορώνες» που θα αντιταχτούν σθεναρά στην αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και στην αποκατάσταση της πραγματικής δημοκρατίας στο κατεχόμενο τμήμα του νησιού, με αποτέλεσμα να προβλέπει ότι και αυτή η προσπάθεια, παρά τους διθυράμβους με τους οποίους άρχισε, να καταλήξει σε νέο φιάσκο, φυσικά εξ’ αιτίας της τουρκικής αδιαλλαξίας. Αν οι Τούρκοι, όπως ομολογεί ο Engin Ardıç, δεν παραδεχτούν ότι το όλο εγχείρημα, (βλέπε τουρκική εισβολή), στη Κύπρο μόνο προβλήματα επέφερε και στην Κύπρο αλλά και στην Τουρκία, τότε δεν θα λυθεί ποτέ το κυπριακό πρόβλημα.


Αυτά από ένα Τούρκο! Εμείς, ας καμαρώνουμε τους δικούς μας πολιτικούς αλλά και δημ(ι)οσιογράφους που έχουν «σκοτώσει» και «θάψει» κυριολεκτικά το κυπριακό και κάνεις δεν αναφέρει τίποτα. Η μεγαλύτερη πληγή του ελληνισμού ήταν πάντα ο… γενιτσαρισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/