Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Ν ΑΙΓΑΙΟΥ

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που έγινε στη Σύρο στις 24-2-14, έγινε συζήτηση με αφορμή την ενημέρωση για την εκπόνηση μελέτης «Αξιολόγησης Αναθεώρησης και Εξειδίκευσης του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Ν. Αιγαίου».
Οι εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ανέδειξαν για μια φορά ακόμα τον ρόλο της Τοπικής Διοίκησης ως μοχλού υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής Ε.Ε. και Κεντρικής Εξουσίας σε τοπικό επίπεδο. Ο Χωροταξικός Σχεδιασμός ενσωματώνει όλες τις αποφάσεις της Ε.Ε. εξειδικεύοντας την εφαρμογή τους στα νησιά του Ν. Αιγαίου. Περιλαμβάνει π.χ. όλα τα σύμφωνα απασχόλησης που διαλύουν ότι έχει απομείνει από εργασιακές σχέσεις, το νέο χωροταξικό για τον Τουρισμό με το οποίο δίνονται στους μεγαλοεπιχειρηματίες παραλίες, βουνά, αρχαιολογικοί χώροι, περιοχές NATURA , βραχονησίδες κλπ, το ξεκλήρισμα όσων ψαράδων έχουν απομείνει και την παραπέρα μονοπώληση των ιχθυοκαλλιεργειών, τον νέο επενδυτικό νόμο που παραδίδει τα πάντα στο κεφάλαιο, την παραχώρηση της περιουσίας του Δημοσίου στα νησιά μας – βορά στο τουριστικό κεφάλαιο, τη δρομολόγηση των ιδιωτικοποιήσεων των αεροδρομίων, λιμανιών, μαρίνων κλπ, την υιοθέτηση της νέας ΚΑΠ για το τελικό ξεκλήρισμα των μικρών και μεσαίων αγροτών, το άνοιγμα του δρόμου στους κολοσσούς που θα επενδύσουν σε τεράστια αιολικά πάρκα αλλάζοντας τον χαρακτήρα και την όψη των νησιών μας, την ιδιωτικοποίηση του νερού και της διαχείρισής του, των απορριμμάτων κ.α. Μαζί με όλα αυτά την διαχείριση της ακραίας φτώχειας που οι ίδιοι δημιουργούν με την πολιτική τους, στήνοντας συσσίτια και κοινωνικά παντοπωλεία που  φυσικά θα θελήσουν να εξαγοράσουν και με την ψήφο των νησιωτών ως «φιλάνθρωποι».
Την τελική απόφαση για την μελέτη την παίρνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενώ την «γνωμοδότηση» και την υλοποίηση το Περιφερειακό Συμβούλιο.
 Φαίνεται ολοκάθαρα ότι ο χωροταξικός σχεδιασμός αποτελεί βασικό στρατηγικό εργαλείο  για την εξουσία των μονοπωλίων για να διασφαλίσουν την κερδοφορία τους συνθλίβοντας κάθε δικαίωμα των εργαζόμενων, άνεργων, αγροτών, ψαράδων, νέων. Μπροστά στον όλεθρο που παρουσίασαν οι μελετητές και περιέγραψε η Περιφερειακή Αρχή ως το «Ευαγγέλιο»  για την ανάπτυξη  της περιοχής, πήρε τον λόγο ο κ. Συρμαλένιος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αφού συνεχάρη τους μελετητές και την Περιφέρεια για την σοβαρή δουλειά που έχουν κάνει κι ότι πρέπει να αξιοποιηθεί, άσκησε «κριτική» στην Περιφερειακή Αρχή για καθυστέρηση της υλοποίησης  του προηγούμενου (ανάλογου) χωροταξικού. Είπε μεταξύ των άλλων: «Δεν  έχουμε αξιοποιήσει αυτό το αναπτυξιακό εργαλείο» μαλώνοντας ουσιαστικά την Περιφερειακή Αρχή γιατί δεν τσάκισε νωρίτερα τον λαό για τα κέρδη των ομίλων που θέλουν να δραστηριοποιηθούν επενδυτικά στα νησιά μας.
Οι εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ με την «Λαϊκή Συσπείρωση» για μια φορά ακόμα αποκαλύπτουν τον ρόλο όλων των άλλων πολιτικών δυνάμεων  όπως κι αν αποκαλούνται (δεξιές, κεντρώες, σοσιαλδημοκρατικές, αριστερές, αντιμνημονιακές, ακομμάτιστες κλπ), όσα πρόσωπα κι αν αλλάζουν, η πολιτική τους είναι μία. Είναι η αγωνιώδης προσπάθειά τους να παγιδέψουν τον λαό και με την ανανέωση της ψήφου του, της ανοχής του και της απογοήτευσής του, να παραιτηθεί από την διεκδίκηση του πλούτου που ο ίδιος παράγει για να ισχυροποιείται εις βάρος του η εξουσία του Κεφαλαίου. Αυτό άλλωστε ονομάζουν «Ανάπτυξη». Το να γυρίσουν εμάς στον Μεσαίωνα.
Καλούμε τους εργαζόμενους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, νέους, γυναίκες, κάθε έναν και κάθε μια από μας που σήμερα χτυπιέται από την ανεργία, τα χαράτσια, τη δραματική μείωση του μισθού του και τόσα άλλα να θυμηθεί τι του έλεγε το ΚΚΕ. Πως τον προειδοποιούσε εδώ και πολλά χρόνια για όλα αυτά που ήρθαν σαν λαίλαπα στη ζωή του. Πως αποκάλυπτε τον ρόλο όλων των κομμάτων όπως και των Κυβερνητικών συνδικαλιστών.
Καλούμε τους νησιώτες να βγάλουν συμπεράσματα από την πείρα τους και να εμπιστευτούν το ΚΚΕ. Να οργανωθούν στα σωματεία τους, στους φορείς και στις γειτονιές, να εμπιστευτούν το ΚΚΕ και σε συμμαχία να δώσουμε τον αγώνα μας απέναντι στην εξουσία του Κεφαλαίου και των μηχανισμών του.
Μόνο με αποδέσμευση από την Ε.Ε. με μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής ( εργοστάσια, ορυκτό πλούτο, γη κλπ) θα μπορέσουμε με κεντρικό σχεδιασμό μέσα στη Λαϊκή Εξουσία να παίρνουμε πίσω τον αμύθητο πλούτο που παράγουμε με τη δουλειά μας και τον κλέβουν οι όμιλοι για την κερδοφορία τους. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε όχι μόνο να εξαλείψουμε οριστικά την ανεργία αλλά να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία και την επιστήμη προς όφελός μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/