Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου της ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΠΑΜΕ)

Δελτίο Τύπου
Σε σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων τέθηκε το ζήτημα της συμμετοχής των εκλεγμένων αντιπροσώπων στο συνέδριο της Ομοσπονδίας το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 12 Φλεβάρη.
Η ίδια η Ομοσπονδία αρνείται να καλύψει τα εισιτήρια των αντιπροσώπων πράγμα που το συνηθίζει, κυρίως όταν δεν πρόκειται για εκλογικό συνέδριο φανερώνοντας και την αντίληψή της για το ρόλο ενός κλαδικού δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου.
Η πλειοψηφία της Διοίκησης του Σωματείου της Ρόδου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δήλωσε ότι ούτε το Σωματείο πρόκειται να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης και ότι τα μέλη της πλειοψηφίας θα μεταβούν πληρώνοντας οι ίδιοι τα εισιτήρια.
Τελικά αναρωτιόμαστε για ποιο σκοπό υπάρχει το αποθεματικό των δεκάδων χιλιάδων ευρώ στο Σωματείο που μαζεύεται μάλιστα με τη συνδρομή - χαράτσι των 20 ευρώ σε περίοδο κρίσης, αν όχι για τη δράση του, τη συμμετοχή του στα παραπάνω όργανα, τους αγώνες.
Δε γνωρίζουμε αν τα μέλη της πλειοψηφίας έχουν λυμένα τα οικονομικά τους. Οι εκλεγμένοι της ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων  (ΠΑΜΕ) πάντως είναι όλοι τους εποχιακοί ξενοδοχοϋπάλληλοι, απλήρωτοι, με πετσοκομμένο επίδομα ανεργίας, οικογενειάρχες, όπως δηλαδή όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου. Το κόστος αυτό λοιπόν είναι δυσβάσταχτο έως αδύνατο να καλυφθεί.
Βεβαίως αυτό οι πλειοψηφίες σε Ομοσπονδία και Σωματείο το γνωρίζουν. Η ουσία λοιπόν είναι ότι δε θέλουν να γίνει συζήτηση στο συνέδριο και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους του κλάδου, που τους αφαιρούνται δικαιώματα, που βάλλονται από παντού. Τι συζήτηση άλλωστε να κάνουν αφού σε πολλά από αυτά έχουν βάλει και οι ίδιοι το χεράκι τους.
Ξεκαθαρίζουμε ότι αν χρειαστεί θα μαζέψουμε τα χρήματα 5 -5 ευρώ από τους συναδέλφους αλλά στο συνέδριο της Ομοσπονδίας θα πάμε σε πείσμα αυτών που σκαρφίζονται χίλιους δυο τρόπους να βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος.
Οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΠΑΜΕ)
31 Γενάρη 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/