Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Πλαστή ανακοίνωση με υπογραφή της ΚΝΕ στην ΑΣΤΕΡ

Την Παρασκευή 31/01/2014 κυκλοφόρησε στην ΑΣΤΕΡ  πλαστή ανακοίνωση  με υπογραφή της ΚΝΕ. Το Τομεακό Συμβούλιο της ΚΝΕ Ρόδου θέλει να ξεκαθαρίσει πως η εν λόγω ανακοίνωση δεν έχει καμία σχέση με την ΚΝΕ.
Από την αρχή της χρονιάς η ΚΝΕ έχει αναπτύξει πλούσια δράση στην σχολή με βάση τα οξυμένα προβλήματα των σπουδαστών. Μέσα από αυτή την δράση έχει αποκαλυφθεί ο ρόλος του Δ.Σ της σχολής, αλλά και η οργανωμένη προσπάθεια οι σπουδαστές της σχολής να μην οργανωθούν στον σύλλογο τους, να μην παλέψουν για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Φαίνεται πως η δράση της ΚΝΕ όλο αυτό τον καιρό είχε απήχηση στους σπουδαστές και θορύβησε αυτούς που  τρέμουν  μην τυχόν η νεολαία συναντηθεί με το εργατικό λαϊκό κίνημα και συμπορευτεί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

Η «ανακοίνωση» χρησιμοποιεί όρους όπου δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική τοποθέτηση της ΚΝΕ όπως για παράδειγμα «ταξικό κεφάλαιο», «κατάλοιπα νοοτροπίας», «πολιτικές μνημονίου» κ.α. ενώ κατηγορεί ευθέως τον πρόεδρο του Δ.Σ, καθηγητές και τον διευθυντή της σχολής για αλισβερίσια.

Είναι αλήθεια ότι για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην ΑΣΤΕΡ έχει σοβαρές ευθύνες το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των σπουδαστών. Τη στιγμή που περνάνε ένα σωρό μέτρα για το πώς θα γίνουν πιο φθηνοί οι νέοι εργαζόμενοι, μέσα από οδηγίες και κατευθύνσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ, το Δ.Σ. άφησε τους σπουδαστές ανοργάνωτους και απροετοίμαστους.  Δεν έβγαλαν άχνα για τις εξαγγελίες του ΚΕΠΕ που γενικεύουν τη μαθητεία. Τσιμουδιά για τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης που θα απασχολούν τζάμπα άνεργους. Ούτε λόγος για τις διακρατικές συμφωνίες που υπέγραψε η περιφέρεια για φθηνότερο εργατικό δυναμικό από χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Το ίδιο και μέσα στα ξενοδοχεία όταν οι σπουδαστές κάνουν την πρακτική τους και δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας αλλά ο σύλλογος είναι μόνιμα απών.

Σε αυτή την βάση υπάρχουν και προσωπικές ευθύνες, αυτές όμως αφορούν τη στάση του προέδρου και του ΔΣ απέναντι στα προβλήματα αφού όχι μόνο δεν έβαλαν πλάτη στην οργάνωση των αγώνων αλλά έβαζαν κάθε λογής εμπόδια στην συσπείρωση και τη πάλη των σπουδαστών. Τέτοια είναι και η πολιτική αντιπαράθεση που αναπτύσσει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ και στην ΑΣΤΕΡ και σε όλους τους χώρους που δρουν.

Την καλύτερη απάντηση να τη δώσουν οι ίδιοι οι σπουδαστές της ΑΣΤΕΡ. Να οργανώσουν τον αγώνα τους μέσα από συλλόγους και συμβούλια, να συσπειρωθούν με τις ταξικές δυνάμεις  μέσα και έξω από τη σχολή και να ανοίξουν το δρόμο για την ανατροπή του σάπιου συστήματος που γεννά τη φτωχιά, την εξαθλίωση.  Η ΚΝΕ καλεί τους σπουδαστές πιο δυναμικά να διεκδικήσουν κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών της Σχολής, ούτε ευρώ για αναλώσιμα και μεταφορές, σίτιση, στέγαση, δουλειά με πλήρη δικαιώματα.  Το πρώτο βήμα να το κάνουν με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΚΝΕ με αφορμή της εξαγγελίες του ΚΕΠΕ που θέλει τους νέους να δουλεύουν μέχρι τα 29 τους σε συνθήκες μεσαίωνα τη Πέμπτη 06/02 και ώρα 14:00 στην πλατεία Κύπρου και το Σάββατο στις 08/02 στην εκδήλωση του ΚΚΕ στις 18:00 για τις εξελίξεις στο τουρισμό στο «ΑΚΤΑΙΟΝ».

Τομεακό Συμβούλιο της ΚΝΕ Ρόδου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/