Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


         ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΕΙΣΗΓΗΤΗ σύντροφο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΠΑΛΤΑ και Μέλη της Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

                        ΘΕΜΑ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκτινάχτηκε δικαίως από το 4,6% στο 27% και είναι σήμερα Αξιωματική Αντιπολίτευση, διότι είναι ο μόνος συνεπής πολιτικός φορέας Αντιμνημονιακός - Αριστερός. Δεν έκοψε το νήμα της πρωτιάς και δεν πέτυχε μεγαλύτερης τάξεως ποσοστό πλησιάζοντας την πλειοψηφία διότι δεν πείσθηκε ο λαός απ΄ το πρόγραμμά του, λόγω έλλειψης αποσαφηνισμένων ταξικών και πατριωτικών κυρίως χαρακτηριστικών ιδίως στο θέμα της διαγραφής του χρέους και της ΟΝΕ–ΕΥΡΩ (Το ταξικό-κοινωνικό και το πατριωτικό-δημοκρατικό δεν διαχωρίζονται).
Μας ψήφισαν - σε έναν βαθμό - από ανάγκη μη υπάρχοντος άλλου φορέα και σήμερα παραμένουν οι ίδιοι λόγοι που δεν αποκτάμε ρεύμα πλειοψηφίας ορατό στην κοινωνία. Ως θέματα όπου στο κείμενο υπάρχουν αδυναμίες ή/και σύγχυση εντοπίζουμε: τα εθνικά, το μεταναστευτικό, τα μισόλογα περί διαγραφής του Δημόσιου χρέους και ακύρωση των μνημονίων και τα θέματα Ευρωζώνης. Σ΄αυτά τα θέματα προτείνουμε να συμπεριληφθούν συνοπτικά στην διακήρυξη, η οποία θα αποτελέσει τον καθρέπτη-μαγνήτη για προσέλευση και μαζικοποίηση του χώρου, ορισμένες μίνιμουμ προτάσεις - θέσεις μας. Σημειωτέον οι προτάσεις - θέσεις αυτές κατατίθενται από μέρους μας ως κοινή συνισταμένη (συγκλίνοντας στην πλειοψηφία) και δεν ακριβώς οι δικές μας.
1.Εθνικά Θέματα:
α)Πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, αποσύνδεση της χώρας μας από τη νέα δομή του ΝΑΤΟ που εγκυμονεί κινδύνους στο Αιγαίοα, απομάκρυνση όλων των ξένων βάσεων και δημιουργία συμμαχιών με χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα στην βάση της ισοτιμίας, και όχι της εξάρτησης με σκοπό την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της ειρήνης των λαών της περιοχής μας. Υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας.
β)Μείωση των δαπανών για τους εξοπλισμούς που αφορούν ειδικά το ΝΑΤΟ. Αμοιβαία  και αναλογική μείωση των εξοπλισμών με την Τουρκία.
γ)Δεν παραχωρούμε τίποτα και δεν διεκδικούμε τίποτα, που δεν μας ανήκει.
Οι όποιες διαφορές με τους γείτονες (υφαλοκρηπίδα) πρέπει να επιλύονται με βάση τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο και με σεβασμό  εκατέρωθεν της κυριαρχίας, των συνόρων , των συμβόλων, της ιστορίας και των πολιτισμών. Αντιτασσόμαστε στην αλλαγή των συνόρων που προωθεί ο Ερωατλαντισμός.
δ)Να φύγουν τα στρατεύματα εισβολής και κατοχής από την Μαρτυρική Κύπρο. Η επίλυση του Κυπριακού θα πρέπει να στηριχθεί στις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.
ε)Να σταματήσει από το Κράτος των  Σκοπίων ο αλυτρωτισμός εναντίον της χώρας μας. Σε καμιά περίπτωση δεν θα αναγνωρίσουμε ονομασία που να ενισχύει τον αλυτρωτισμό και τις πολιτικές αποποσταθεροποίησης των Βόρειων συνόρων μας και της Βαλκανικής
στ)Δεν πρέπει να δεχθούμε την θρησκευτική Μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ως Τουρκική. Δεν απορρέει άλλωστε από καμία συνθήκη.

2.Μεταναστευτικό: Η χώρα μας είναι η πύλη εισόδου εκατομμυρίων οικονομικών μεταναστών για την Ε.Ε. Παραμένουν στην χώρα μας λόγω της συνθήκης Δουβλίνου ΙΙ, η οποία πρέπει να αλλάξει με μονομερή καταγγελία από μέρους μας. Η χώρα μας ως μικρή χώρα αλλά και με την οικονομική κρίση που τη μαστίζει, δεν έχει την δυνατότητα να αντιμετωπίσει την φτώχεια και την πείνα των λαών, δισεκατομμυρίων πληθυσμών. Να τονισθεί ότι η Αριστερά ποτέ δεν είχε ως πρόταση την μετανάστευση για επίλυση της φτώχειας. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εμείς σήμερα. Να ξεχωρίσουμε την μετανάστευση από τον μετανάστη. Πρέπει να είμαστε ενάντια στην μετανάστευση και να το λέμε όσο πιο δυνατά γίνεται. Να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να σταματήσει, αλλά τον μετανάστη το μεταχειριζόμαστε και του συμπεριφερόμαστε ανθρώπινα και πολιτισμένα. Να εξετάσουμε πως μπορούν κάποιοι να παραμείνουν και να απορροφηθούν σε εργασίες που έχουμε ανάγκη, οι δε υπόλοιποι πρέπει να τους εξηγήσουμε ότι πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, εκτός των πραγματικών πολιτικών προσφύγων.
3.Η σύγχυση της πρότασης μας για ακύρωση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων σε σχέση με την διαγραφή μέρους του Δημόσιου Χρέους, μέσω διαπραγμάτευσης και αντικατάστασης με κάτι ανάλογο, μας εμφανίζει αντιφάσκοντες και ανακόλουθους και ότι λέμε περίπου τα ίδια με τα αστικά –συστημικά νεοφιλελεύθερα κόμματα. Μας εμποδίζει να δημιουργήσουμε την αναγκαία πολίτική δυναμική
Πρέπει να είναι ξεκάθαρη η θέση μας περί ακύρωσης των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, χωρίς καμία αντικατάσταση και όσον αφορά το Δημόσιο χρέος, η πρότασή μας πρέπει να είναι η στάση πληρωμής για 2-3 χρόνια  και σ΄αυτό το χρονικό διάστημα να αποφανθεί  η ανεξάρτητη διεθνής οικονομική ελεγκτική επιτροπή για πόσο τελικά χρέος οφείλουμε, το οποίο θα ρυθμίσουμε και θα πληρώσουμε χωρίς να εξαθλιώσουμε το λαό.
4.Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ακύρωση των μνημονίων, για ακύρωση των δανειακών συμβάσεων, για διαγραφή έστω και μέρους του Δημοσίου Χρέους και την ίδια ώρα να μιλάμε για απρόσκοπτη παραμονή μας στο ευρώ. Εμείς πιστεύουμε ότι το ευρώ συνέβαλε καθοριστικά στην υπερχρέωση της χώρας μας και στην πτώχευση και ότι η πρότασή μας για προετοιμασμένη έξοδο με όρους και προϋποθέσεις είναι πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Δεν είμαστε βέβαια οι αρμόδιοι για να κρίνουμε τις πλειοψηφίες. Το ελάχιστο όμως που πρέπει στη διακήρυξη να συμπεριληφθεί είναι η κριτική στο ευρώ και στην Ευρωζώνη, κρατώντας την πρόταση εξόδου ως PLAN B.
Θα μπορούσαμε , κάνοντας κριτική να γράψουμε στη διακήρυξη ότι:με τα ευρωπλεονάσματα του εμπορικού ισοζυγίου του Γερμανοβορρά, ως αλληλεγγύη, να καλύπτονται τα αντίστοιχα ελλείμματα του νότου και ότι το ευρώ να το εισπράττουν όλες οι χώρες ατόκως, και όχι μέσω των ιδιωτικών εμπορικών τραπεζών εντόκως, που αυξάνει έτσι την αδυναμία ανταγωνιστικότητας, τα ελλείμματα και το Δημόσιο Χρέος. Ότι το ευρω
συνέβαλε στην αύξηση του Δημόσιου χρέους μέσω των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, τα οποία αυξήθηκαν από τα ελλείμματα του εμπορικού ισοζυγίου, λόγω έλλειψης ανταγωνιστικότητας και λόγω διάλυσης της παραγωγικής βάσης της χώρας μας.  Επιδίωξή μας αν παραμείνουμε, πρέπει να είναι η διεκδίκησή μας να επιστρέφονται τα πλεονάσματα αλλά και να δοθεί στην Ελλάδα η δυνατότητα να αποκτήσει την οικονομική ρευστότητα που θα της προσέφερε ένα μη ελεγχόμενο από τις Βρυξέλλες εθνικό νόμισμα. Ρευστότητα που είναι αναγκαία προϋπόθεση για να υπάρξει ανάκαμψη και ανάπτυξη.
Τέλος πρέπει να μιλήσουμε για τον ορυκτό μας πλούτο και την προσπάθεια αρπαγής του παράλληλα με την κρίση και την δημιουργία κατάλληλων συμμαχιών (όχι με το Ισραήλ) για την προώθηση του θέματος της ΑΟΖ.
Για το ΔΗΚΚΙ Σοσιαλιστική Αριστερά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/