Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΚΚΕ: Δελτίο Τύπου σχετικά με την πραγματοποίηση εκδήλωσης της Νομαρχιακής Οργάνωσης.


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΟΤΙΑΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Οκτώβρη, στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου, η εκδήλωση της Νομαρχιακής Οργάνωσης Νότιας Δωδ/σου του ΚΚΕ με θέμα «Το ηρωικό ΟΧΙ του λαού και το δίδαγμά του σήμερα.»
Στην εκδήλωση προβλήθηκε βίντεο – αφιέρωμα στην Ιταλική εισβολή στην Ελλάδα, την κατοχή και την Εθνική Αντίσταση.
 Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, σύντροφος Λουκάς Κωτσαδάμ, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής τόνισε στην ομιλία του:
 «Αιτία του  Β΄ Παγκοσμίου πόλεμου ήταν η οικονομική κρίση του ’29 – ’30, η οποία ήταν - όπως και η σημερινή - αποτέλεσμα υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου και οδήγησε σε όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κράτη για το ξαναμοίρασμα των αγορών.
Παραμονές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου διαμορφώθηκαν στην Ευρώπη δυο στρατόπεδα. Από τη μια οι δυνάμεις του Άξονα και από την άλλη οι Αγγλογάλλοι. Ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το μοίρασμα των αγορών, αλλά συμμαχούν απέναντι στην ΕΣΣΔ, το πρώτο εργατικό, σοσιαλιστικό κράτος.»
 Ο φασισμός τότε και σήμερα είναι η άλλη όψη του καπιταλιστικού συστήματος
«Η καταπολέμηση του φασισμού δεν μπορεί να γίνεται μέσα από θολά αντιφασιστικά σχήματα και από συμμαχίες με αστικές και οπορτουνιστικές δυνάμεις που παρουσιάζονται ως "υπερασπιστές" της μήτρας του φασισμού, δηλαδή της αστικής δημοκρατίας. Ανάμεσα στη "Χρυσή Αυγή" και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα υπάρχει μια σημαντική σχέση: Και οι δύο εξυπηρετούν από διαφορετικές θέσεις τον ίδιο σκοπό, την περιφρούρηση των κεφαλαιοκρατικών σχέσεων παραγωγής. Φασισμός και αστική δημοκρατία έχουν το ίδιο ταξικό περιεχόμενο και εναλλάσσονται ανάλογα με το πώς εξυπηρετείται κάθε φορά καλύτερα η επιδίωξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Γι’ αυτό μόνο μέσα από τις γραμμές του εργατικού κινήματος και της ενίσχυσης του ταξικού ρεύματος στις γραμμές του, μπορεί να καταπολεμηθεί ο φασισμός.»
 Πολίτιμη η συμβολή της ΕΣΣΔ στη νίκη των λαών κατά του φασισμού
«Η μάχη του Στάλινγκραντ, συνολικά η μεγάλη διεθνιστική δράση που ανέπτυξε η ΕΣΣΔ ενάντια στο φασισμό, δίπλα στους λαούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία τους, ήταν καθοριστικός παράγοντας για τη νίκη. Δε μπορεί να σβηστεί με ψέματα, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται σήμερα από όλους αυτούς που μιλούν εξ’ ονόματος – δήθεν της δημοκρατίας. Ό,τι γράφτηκε με αίμα δε σβήνει με βρώμικο μελάνι.»
 Οι αστική τάξη και ο λαός ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους
«Την κρίσιμη αυτή στιγμή για την Ελλάδα οι βιομήχανοι και η κυβέρνησή τους ακολούθησαν το δρόμο των δικών τους συμφερόντων. Κάποιοι από αυτούς συνεργάστηκαν ανοιχτά με τους Γερμανούς Ήταν οι δοσίλογοι που σχημάτισαν τις κατοχικές κυβερνήσεις. Άλλοι  έφυγαν στην Αίγυπτο μαζί με το παλάτι, διαλέγοντας να συνεργαστούν με τους Άγγλους. Και οι δυο μεριές ήθελαν να δουν τον ελληνικό λαό ηττημένο, για να εξασφαλίσουν ο καθένας τα δικά του συμφέροντα.
Ο ελληνικός λαός όμως τράβηξε το δικό του δρόμο. Έχοντας πιστέψει στη δύναμή του, έθεσε ως στόχο του να απαλλαγεί από τους φασίστες κατακτητές και να ζήσει ελεύθερος και με προκοπή στον τόπο του. Στηρίχτηκε στις ένδοξες αγωνιστικές παραδόσεις του 1821 και στους δημοκρατικούς αγώνες του έθνους του, που είχαν φωλιάσει βαθιά στην ψυχή του.»
 Το ΚΚΕ ψυχή και αιμοδότης της Εθνικής αντίστασης.
«Με το ανοιχτό γράμμα του γραμματέα της ΚΕ Ν. Ζαχαριάδη, το ΚΚΕ σάλπισε το σύνθημα της αντίστασης. Οι κρατούμενοι και εξόριστοι κομμουνιστές ζήτησαν να σταλούν στην πρώτη γραμμή του μετώπου, όμως η μεταξική δικτατορία απέρριψε τα αιτήματα και τους παρέδωσε στους κατακτητές.
Το ΚΚΕ αποτέλεσε τον κύριο αιμοδότη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. Με δική του πρωτοβουλία ιδρύθηκε το 1941 το ΕΑΜ.»
 Όταν ο λαός θέλει μπορεί
«Ο ελληνικός λαός και τότε και πάντα αγωνίστηκε για να κατακτήσει το δίκιο του. Κατέβαλε βαρύ φόρο αίματος για την ελευθερία του. Ο φασισμός ηττήθηκε στην Ελλάδα από την αντίσταση του ελληνικού λαού και όχι από την «ενότητα και ομοψυχία όλων των Ελλήνων.  Ηττήθηκε από τους ενωμένους εργάτες και αγρότες, τις νέες και τους νέους. Ο ελληνικός λαός γύρισε την πλάτη στους εκμεταλλευτές του (ντόπιους και ξένους) και πάλεψε για ανεξαρτησία, για να είναι κύριος στον τόπο του!
 Αυτό είναι το χρέος μας κι εμάς σήμερα
Διδασκόμαστε! Εμπνεόμαστε! Συνεχίζουμε!
 Παλεύουμε με ηρωισμό και αυτοθυσία για να ανατρέψουμε τους εκμεταλλευτές – Έλληνες και ξένους - και να φτιάξει η εργατική τάξη τη δική της εξουσία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/