Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΜΕ: Απεργία στις 18 Οκτώβρη!!


            Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Κεφάλαιο- Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση σαρώνουν ότι έχει απομείνει

Καταργούν τον κατώτερο μισθό, τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις και ότι έχει μείνει όρθιο από τις εργασιακές σχέσεις, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.
Επιβάλουν δουλειά ήλιο με ήλιο μέχρι και 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα. Η νομοθετική κατάργηση του κατώτερου μισθού στην πράξη σημαίνει και κατάργηση των συλλογικών μας συμβάσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Θέλουν ανενόχλητοι να επιβάλλουν τη σύγχρονη σκλαβιά σε εμάς και τα παιδιά μας, να βγάλουν από τη μέση την οργάνωση και τη δράση των ταξικών Σωματείων και Συνδικάτων, να απαξιώσουν τον ρόλο τους.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ
           Τα μέτρα αυτά δεν θίγουν μόνο αυτούς που εργάζονται με τον κατώτερο μισθό. Θίγονται όλα τα οικονομικά και θεσμικά μέτρα που περιέχει η Συλλογική μας Σύμβαση (επιδόματα, εργάσιμος χρόνος κλπ.). Μειώνουν ξανά την αποζημίωση απόλυσης. Καταργούνται οι υπερωρίες, το εποχικό επίδομα χιλιάδων συναδέλφων μας. Θα έρθει μεγαλύτερο κύμα ανεργίας.

Καμιά θυσία δεν πρέπει να κάνουμε για τη σωτηρία των κερδών των μεγαλοξενοδόχων.
Κανένα από αυτά τα μέτρα δεν έχει σχέση με το χρέος και τη δήθεν “σωτηρία της πατρίδας”

           Αυτοί είναι που έφεραν μνημόνια και δανειακές συμβάσεις προκειμένου να διασώσουν σήμερα και να αυξήσουν αύριο τα κέρδη τους. Αυτούς υπηρετεί και η σημερινή κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ανάπτυξη για την οποία μιλούν όπου σταθούν και όπου βρεθούν σημαίνει αλυσίδες για την εργατική τάξη και το Λαό για να συνεχίσουν γεμίζουν αυτοί τα θησαυροφυλάκια τους στην Ελβετία.
           Αυτή είναι η πατρίδα για την οποία μας καλούν σήμερα να φτάσουμε στον πάτο, να σκύψουμε ακόμη περισσότερο το κεφάλι. Τα αρπαχτικά αυτά δεν είναι πατρίδα. Πατρίδα είμαστε εμείς που δημιουργούμε όλο τον πλούτο και όχι μια χούφτα παράσιτα που τον κλέβουν.

Η πρόσφατη επίσκεψη της Μέρκελ πραγματοποιήθηκε για να προωθηθούν και να στηριχτούν τα συμφέροντα των Γερμανών καπιταλιστών, αλλά και τα συμφέροντα όλου του κεφαλαίου στην ΕΕ και στην Ελλάδα τσακίζοντας τις κατακτήσεις της τάξης μας. Όλοι αυτοί είναι ενωμένοι απέναντι στην εργατική τάξη γιατί γνωρίζουν ότι από την εκμετάλλευση, τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών, θησαυρίζουν

Οργάνωση λοιπόν και αντεπίθεση παντού!  Λαϊκό μπλόκο στα νέα μέτρα και στην εξαθλίωση

Να μην επιτρέψουμε στην ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία και την τρομοκρατία που καλλιεργούν οι μεγαλοξενοδόχοι, μαζί με το πολιτικό προσωπικό τους και τους δικούς τους ανθρώπους στην πλειοψηφία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων να δηλητηριάσουν ούτε ένα συνάδελφο. Στόχος τους είναι να μας κρατήσουν υποταγμένους, να μην ξεσηκωθούμε. Η ζωή και τα δικαιώματά μας δεν πρέπει να είναι στα χέρια τους. Είναι δική μας υπόθεση!
           Κάθε ξενοδοχείο, κάθε χωριό, κάθε γειτονιά να γίνει «κάστρο» της οργάνωσης και της επιτυχίας αυτής της απεργίας, όπως και κάθε μάχης. Να γίνει υπόθεση του κάθε εργαζόμενου! ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΙΣ 18 ΤΟΥ ΜΗΝΑ.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου μας να γίνουν ποτάμι, να ενωθούν με την υπόλοιπη εργατική τάξη και τα ταξικά Συνδικάτα.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ!

·         Κάτω τα χέρια από το επίδομα ανεργίας, τη μοναδική πηγή εισοδήματος για τους χιλιάδες ανέργους συναδέλφους του κλάδου το χειμώνα. Να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί ο νόμος που ψηφίστηκε με το μεσοπρόθεσμο!
·         Να εξοφληθούν εδώ και τώρα οι χιλιάδες απλήρωτοι για μήνες συνάδελφοι
·         Όχι στην κατάργηση του κατώτερου μισθού. Υπογραφή τώρα συμβάσεων στον κλάδο μας που να καλύπτουν τις απώλειες από τις κατάπτυστες ΣΣΕ που υπέγραψαν οι εργοδοτικές ηγεσίες σε Ομοσπονδία και Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων.
·         Να καταργηθούν δανειακές συμβάσεις και μνημόνια, να διαγραφεί το χρέος. Έξοδος της χώρας μας από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όλοι στην απεργία στις 18 Οκτώβρη και στη συγκέντρωση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στις 11πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/