Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Η Τουρκία παίζει τον ρόλο της θρυαλλίδας η οποία θα ανάψει το φυτίλι για την προετοιμαζόμενη ωμή στρατιωτική επέμβαση


ΔΗΚΚΙ - Σοσιαλιστική Αριστερά
www.dikki.org  Καρόλου 28 Πλατεία Καραϊσκάκη τηλ. 210-5234289              
Αθήνα 4/10/2012

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΩΣ ΘΡΥΑΛΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΤΙΛΙ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.
ΜΙΑ ΝΕΑ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΚΡΙΣΗ - ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ «ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ»!
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;
       Μέχρι που θα φθάσει το «ανήκομεν εις την Δύσιν» της τρόικας
Σαμαρά και λοιπών κομπάρσων της Νέας Τάξης; Για πόσο ακόμη
το δοσίλογο πολιτικό καθεστώς θα παίζει με τις τύχες της χώρας;
Κανέναν δεν πείθει το πρόσχημα για αντίποινα το οποίο προβάλλει η Τουρκία για να αιτιολογήσει το σφυροκόπημα με βολές πυροβόλων εναντίον της Συρίας, εφόσον η τελευταία από την πρώτη στιγμή κατέθεσε στον ΟΗΕ εξηγήσεις για το μεμονωμένο γεγονός της οβίδας που από λάθος έπληξε την πρώτη και συγχρόνως δηλώνει ότι κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί.
Στην πραγματικότητα η Τουρκία παίζει τον ρόλο της θρυαλλίδας η οποία θα ανάψει το φυτίλι για την προετοιμαζόμενη ωμή στρατιωτική επέμβαση και τον βρώμικο πόλεμο των ΗΠΑ εναντίον ενός ανεξάρτητου κράτους μέλους του ΟΗΕ, σε αναλογία με ότι έγινε στο Ιράκ, το Αφγανιστάν κ.ά. προκαλώντας μάλιστα νέες εκατόμβες θυμάτων με πολλαπλάσιο ανθρώπινο κόστος από αυτό που προκαλεί ο Συριακός εμφύλιος. Ο εμφύλιος που βέβαια και πάλι από τις ίδιες τις ΗΠΑ - μέσω Σαουδικής Αραβίας, Τουρκίας, Ισραήλ κ.ά. - τροφοδοτείται.
Η διάλυση και ο πολυκερματισμός της Συρίας που προωθείται από τις ΗΠΑ-Ισραήλ δεν έχει φυσικά καμία σχέση με το αίτημα του Συριακού λαού για δημοκρατία και αντικατάσταση του μεταλλαγμένου - αντιδραστικού καθεστώτος που τον κυβερνά.
Αντίθετα αποτελεί συνέχεια του σχεδίου για μια - υπό το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ  «μεγάλη Μέση Ανατολή» που ξεκίνησε να εφαρμόζεται από το 2006, καθώς και του σχεδίου δημιουργίας προγεφυρομάτων για τον μεγάλο πόλεμο τον οποίο ετοιμάζουν ΗΠΑ-Ισραήλ εναντίον του Ιράν.
Από αυτή την κατάσταση προσπαθεί να επωφεληθεί και το καθεστώς της Άγκυρας παίζοντας τον ρόλο του «κράχτη του πολέμου» και του «πολιορκητικού κριού» της ιμπεριαλιστικής επέμβασης. Εκπαιδεύει μάλιστα δημόσια ξένους μισθοφόρους στην Κωνσταντινούπολη και τους αποστέλλει στην Συρία ως αντικαθεστωτικούς ενώ  στις 13 Αυγούστου κάλεσε εκεί και την Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χ. Κλίντον (αυτήν που κάγχαζε μπροστά στις κάμερες απολαμβάνοντας το λιντσάρισμα του Μ. Καντάφι και την ίδια στιγμή επευφημούσε κυριολεκτικά αιμοσταγή καθεστώτα της ίδιας περιοχής όπως αυτό της Σαουδικής Αραβίας) για να επιβλέψει την προετοιμασία των μισθοφόρων και να σχεδιάσουν μαζί την στρατιωτική επέμβαση.
Το Τουρκικό καθεστώς, του οποίου τις ενέργειες επικρότησε χθες με ανακοίνωσή του και το ΝΑΤΟ, γνωρίζει καλά ότι μια επέμβαση στη Συρία θα αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την Ανατ. Μεσογείο και την Μ. Ανατολή, και έχοντας αναλάβει επίσημα ρόλο «τοπικής υπερδύναμης» και «τοπικού εγγυητή της ασφάλειας» από την Δύση ευελπιστεί ότι θα επωφεληθεί από την ρευστοποίηση της περιοχής για να αλλάξει τα υπάρχοντα σύνορα και θα «αναδιαμορφώσει» και τη ζώνη Κύπρος-Αιγαίο-Θράκη όπως πάγια διακηρύσσει και επιδιώκει. Αυτό άλλωστε θα είναι και το αντάλλαγμα που θα λάβει για την ίδρυση Κουρδικού κράτους στο Β. Ιράκ το οποίο φαίνεται ότι θα σχηματισθεί ανεξάρτητα από τις δικές του διαθέσεις.
Δεν είναι τυχαίες οι προκλήσεις στις οποίες προέβη τελευταία ο Ερντογάν σχετικά με τη Θράκη. Προκλήσεις οι οποίες στοχεύουν στο πέρασμα της άθλιας πρακτικής μιας ντε φάκτο αναγνώρισης - κατ΄ αναλογία με τη Κύπρο - «Τουρκικής κοινότητας» στην Θράκη (Συγχαρητήρια επιστολή σε κόμμα που αυτοαποκαλείται «κόμμα της Τουρκικής μειονότητας της Θράκης», περιοδεία του αντιπροέδρου της κυβέρνησής του σε γειτονιές μουσουλμάνων κ.ά.) και συνδυάζονται με τις θρασύτατες Τουρκικές έρευνες για υδρογονάνθρακες εντός της Ελληνικής Α.Ο.Ζ! και εντός της Ελληνικής Υφαλοκρηπίδας! στο Αιγαίο.  
Γεννιέται το ερώτημα: Η Ελληνική κυβέρνηση τι κάνει σε διπλωματικό επίπεδο για όλα αυτά; Στρώνει το χαλί στην Άγκυρα για μη στενοχωρήσει τους υπερατλαντικούς «συμμάχους» μας; ή καμώνεται ότι πιστεύει το παραμύθι (για εντελώς αφελείς!) που σερβίρεται πως τάχα η Τουρκία θα σεβασθεί την περίοδο κρίσης που περνά η χώρα και γι΄αυτό πρέπει να την σιγοντάρουμε; Δεν βλέπει ότι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις οι οποίες μας φιλοδώρησαν με τα Μνημόνια ετοιμάζονται τώρα να μας φιλοδωρήσουν και με μια νέα, γεωπολιτική αυτήν την φορά, και πολύ πιθανά μη αναστρέψιμη, εθνική κρίση;
Δεν έχει ακόμη αντιληφθεί ότι η επίθεση που υφίσταται η χώρα μας έχει κατεξοχήν πολιτικά αίτια; και δεν βλέπει ότι στον σημερινό πολυπολικό κόσμο κινούνται πλέον και ισχυρές δυνάμεις οι οποίες ενδιαφέρονται - για τους δικούς τους λόγους - για τη διατήρηση της σταθερότητας και του στάτους κβο στην περιοχή μας, όπως η Ρωσία του Πούτιν, για να κάνει έστω ό,τι έκανε ο πρόγονός της Κ. Καραμανλής τη δεκαετία του ΄70 ο οποίος αντιρροπούσε την Τουρκική απειλή συνάπτοντας συμμαχία με την Βουλγαρία του Ζίβκωφ;
Επιτέλους, μέχρι που θα φθάσει το «ανήκομεν εις την Δύσιν» της τρόικας Σαμαρά και λοιπών κομπάρσων - θιασωτών της Νέας Τάξης; Για πόσο ακόμη το δοσίλογο πολιτικό καθεστώς θα παίζει με τις τύχες του λαού και της χώρας; 
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!
                                                                                                ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/