Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ομιλία του Μιχάλη Ρούσου Εκπροσώπου του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών των πανεπιστημιακών σχολών της Ρόδου στη Συνέντευξη Τύπου ενόψει της απεργίας στις 18 Οκτώβρη


Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με την ΕΕ, προχωρούν σε ένα νέο έγκλημα σε βάρος του λαού. Καταργούν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση. Καταργούν τον κατώτερο μισθό και μεροκάματο, τσακίζουν το 5θήμερο - 8ωρο, χτυπάνε την Κυριακάτικη αργία. Το μέλλον που μας ετοιμάζουν είναι μια θέση στην ουρά της ανεργίας, μισθό χαρτζιλίκι 400€ και ωράρια λάστιχο, δουλειά 6 ημέρες την εβδομάδα, 13 ώρες την ημέρα, μέχρι τα βαθειά γεράματα.
ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ότι αν δεν παρθούν τα μέτρα θα καταστραφούμε. Με αυτά καταστρέφουν τη ζωή και το μέλλον μας. ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑ των κομμάτων της συγκυβέρνησης ότι «εμείς δεν θέλουμε», μας επιβάλουν τα μέτρα οι κακοί ξένοι, η τρόικα. Κεφαλαιοκράτες και κυβέρνηση μαζί με τους συμμάχους και τους φίλους τους, την ΕΕ, το Δ.Ν.Τ ισοπεδώνουν τα πάντα.  ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ότι κάποιοι άλλοι καλύτεροι διαχειριστές χωρίς και αυτοί να συγκρουστούν με την ΕΕ και τα μονοπώλια, θα μας κάνουν να ζήσουμε καλύτερα, θα κάνουν την λυκοσυμμαχία της ευρωπαϊκής ένωσης «αρνάκι».
Τα νέα βάρβαρα μέτρα όπως και τα προηγούμενα έχουν κερδισμένους τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές. Είναι ένα ακόμη δώρο σ’ αυτούς.

Έχουμε δει στις σχολές μας ποιες είναι οι περιβόητες «σωτήριες θυσίες». Είναι το «κούρεμα» των αποθεματικών των ιδρυμάτων, η συνεχής περικοπή δαπανών, οι μειωμένοι προϋπολογισμοί που έχουν φέρει τα ιδρύματα στο χείλος του γκρεμού. ΤΙΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ!!!

Δεν αντέχουμε να πληρώνουμε άλλο για τις σπουδές μας, να είμαστε «πελάτες» σε ΑΕΙ – ΤΕΙ επιχειρήσεις! Δε «χωράμε» στο μέλλον που μας ετοιμάζετε!

·           Η δωρεάν σίτιση κόβεται για χιλιάδες φοιτητές και η υποτυπώδης δωρεάν στέγαση γκρεμίζεται. Εστίες κλείνουν, θέλουν να βάλουν νοίκια, να τις μετατρέψουν σε ξενοδοχεία. Αναλώσιμα και υλικά εργαστηρίων θα τα βάλουμε ξανά από την τσέπη μας.
·           Από το εαρινό εξάμηνο σχεδιάζουν να καταργήσουν τα δωρεάν συγγράμματα! Σχεδιάζεται η επιβολή διδάκτρων, ξεκινώντας από τους «αιώνιους φοιτητές»
·           Στα ΤΕΙ συμβασιούχοι καθηγητές απολύονται, οι λίστες αναμονής στα εργαστήρια μεγαλώνουν και φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο.
·           Οι απλήρωτες πρακτικές έχουν γίνει καθεστώς και θα γενικευτούν.

Η κυβέρνηση προχωρά αποφασιστικά στην υλοποίηση του νόμου πλαίσιο.
·           Με τα Συμβούλια Διοίκησης οι εταιρίες θα έχουν τους «ανθρώπους» τους να διοικούν τις σχολές. Η συμμετοχή φοιτητή και μάλιστα με το άθλιο ενιαίο ψηφοδέλτιο θέλει να μας κάνει συνενόχους στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής στις σχολές, είναι αντιδραστική παρέμβαση στο φοιτητικό κίνημα.
·           Όποιες σχολές δεν τα βγάζουν πέρα στην «πιάτσα» της αγοράς θα κλείνουν, θα συγχωνεύονται. Οι υπόλοιπες θα χρηματοδοτούνται ανάλογα με τις επιδόσεις τους στα κριτήρια της αγοράς. Ξεπουλάνε τις υποδομές και την έρευνα των ιδρυμάτων στις επιχειρήσεις.
·           Δημιουργούν πτυχία πολλών ταχυτήτων για να επιλέγουν οι εταιρίες τον πιο φθηνό εργαζόμενο, να τον ξεζουμίζουν και να τον πετάνε ξανά στην ανεργία και την ψευτοκατάρτιση.
·           Καταργούν το άσυλο, τη συλλογική διεκδίκηση.

Με οργανωμένο κίνημα μπορούμε να τους σταματήσουμε! Μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική στην κοινωνία και την παιδεία!

Η σιωπή δεν μας ταιριάζει. οργανώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τους εργάτες και το λαό, φουντώνουμε το μεγάλο λαϊκό ποτάμι που θα σαρώσει τα μέτρα, και την πολιτική που τα γεννά.
Η ανατροπή της βαρβαρότητας δεν είναι έργο μιας πράξης. Ο αγώνας θέλει οργάνωση και συνέχεια, δεν μπορεί μετά από κάθε ξέσπασμα να ξεφουσκώνει. Χρειάζεται μόνιμη οργάνωση σε κάθε έτος, εξάμηνο εργαστήριο, να ζωντανέψουν και να γίνουν μαχητικοί οι σύλλογοι, τα ΔΣ τους.
Χρειάζεται αγώνας με όλες τις μορφές πάλης που θα οξύνουν τη σύγκρουση, θα βοηθήσουν νέες δυνάμεις, πρωτοετείς φοιτητές να συμμετέχουν στις διαδικασίες.
Χρειάζεται συμμαχία το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, με την πάλη των μικρών μαγαζατόρων για να μην αφανιστούν, με τους μαθητές, με τους πανεπιστημιακούς δασκάλους που δεν είναι μπλεγμένοι με επιχειρηματικά συμφέροντα, που πραγματικά πονάνε το λαό μας και την επιστήμη τους.
Να ξεμπερδέψουμε μια και καλή με τα τσιράκια της κυβέρνησης και των επιχειρήσεων στις σχολές, τη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ που είναι βασικό εμπόδιο για την ανάπτυξη της πάλης.
Καμιά εμπιστοσύνη σε όσους υπερασπίζονται το σημερινό πανεπιστήμιο, σε όσους διεκδικούν να αλλάξει ο κυβερνητικός διαχειριστής της μιζέριας που ζούμε, στους ακόλουθους των συμβιβασμένων ηγεσιών των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Ούτε βήμα πίσω από αυτά που έχουμε ανάγκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/