Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Οι εργαζόμενοι εγκαταλείπουν τη γραμμή του συμβιβασμού στο συνδικαλιστικό κίνημα, ενισχύουν το ταξικό ρεύμα.


Δελτίο Τύπου

“Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη”, είναι το σύνθημα που συγκινεί τους εργαζόμενους, που αφυπνίζει ταξικά τις συνειδήσεις τους.

Χαιρετίζουμε όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νεολαίους που κάτω από αυτό το σύνθημα κατέβηκαν μαζικά στην απεργία ξεπερνώντας αναστολές, απειλές και τρομοκρατία και πυκνώνοντας μια από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις του εργατικού κινήματος στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους το επόμενο διάστημα με μαζικές διαδικασίες, Γενικές Συνελεύσεις, Ξενοδοχείο το Ξενοδοχείο, Πολυκατάστατημα το Πολυκατάστημα, χωριό το χωριό, με ταξική ενότητα και αλληλεγγύη να ετοιμάζονται για την επόμενη απεργιακή κινητοποίηση. Δεν έχουμε άλλο καιρό για χάσιμο.

Αντίπαλοί μας δεν είναι μόνο η εργοδοσία και οι απαιτήσεις της ΕΕ - ΔΝΤ- ΕΚΤ για νέα πιο βάρβαρα αντεργατικά μέτρα αλλά και οι συμβιβασμένοι εργοδοτικοί συνδικαλιστές που κόπτονται δήθεν για την ενότητα του εργατικού κινήματος.

Είναι οι ίδιοι που τη στιγμή που σφαγιάζεται η εργατική τάξη καλούν ξεδιάντροπα τους σφαγιαστές στο τραπέζι του ¨κοινωνικού διαλόγου”! Είναι οι ίδιοι που υπογράφουν τις μειώσεις στους μισθούς μας και σε τοπικό και σε κεντρικό επίπεδο. Που προτείνουν τη διάλυση του εργατικού κινήματος και τη μετατροπή του σε γραφειοκρατικό μηχανισμό.

Η μάχη πρέπει να δοθεί πέρα από τους τόπους δουλειάς και μέσα στα ίδια τα σωματεία με στόχο να ξεπεράσουμε τις ξεπουλημένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα που ορκίζονται στην ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα και σκίζουν τα ιμάτιά τους για την “Κοινωνική συνοχή”. Στόχος τους δεν είναι η ενότητα όπως διαλαλούν όπου σταθούν και όπου βρεθούν, αλλά ένα εργατικό κίνημα στα μέτρα τους, συμβιβασμένο και υποταγμένο, χωρίς προσανατολισμό  στα καλούπια του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος.

Οι εργαζόμενοι εγκαταλείπουν τη γραμμή του συμβιβασμού στο συνδικαλιστικό κίνημα, ενισχύουν το ταξικό ρεύμα. Γι αυτό με ένα στόμα μια φωνή οι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας του ΕΚΡ διαλαλούν την ενότητα και το “όλοι μαζί”. Για τον ίδιο λόγο έστησαν την προβοκάτσια και στην περιοχή μας προσπαθώντας να περάσουν μέσα από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενώ γνώριζαν πολύ καλά και τη διαδρομή και τον τόπο συγκέντρωσης.

Τέτοιο κίνημα του συμβιβασμού και της υποταγής δεν το έχουν ανάγκη οι εργαζομενοι, αντίθετα πρέπει να το αντιπαλέψουν. Τώρα πρέπει να πυκνώσουν τις γραμμές του ΠΑΜΕ, μέσα από τα Σωματεία, τις επιτροπές αγώνα. Να βάλουν πλώρη για ριζική ανατροπή, να επιβάλλουν μονομερή διαγραφή του χρέους, έξοδο από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με λαϊκή - εργατική εξουσία.


Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ
18/10/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/