Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΜΕ: Κάλεσμα για οργάνωση της απεργίας.


Δελτίο τύπου

Την Παρασκευή 12/10 συνεδρίασε το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ρόδου. Στη συνεδρίαση η ΔΕΑΣ (ΠΑΜΕ) κάλεσε την πλειοψηφία της διοίκησης να πάρει απόφαση για την οργάνωση της απεργίας, με πλαίσιο που:
·         Να αποκαλύπτει στους εργαζόμενους τις αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης.
(τι κρίση είναι; είναι κρίση χρέους ή υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων;
·         Να αναδεικνύει το ποιος φταίει
·         Να αποδεικνύει στους εργαζόμενους με πειστικά, επιστημονικά επιχειρήματα τα εξής:
1.      αν υπάρχει διέξοδος φιλολαϊκή, για τα λαϊκά στρώματα, τους απλήρωτους, τους άνεργους, τους 4ωρίτες, του 8μηνίτες & 6μηνίτες, όταν ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ (Τρόικα) και η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ (κυβερνώσα αριστερά) εξακολουθούν να ταΐζουν με ζεστό χρήμα από την κλεμμένη υπεραξία των λαών της ΕΕ, τα παράσιτα τους τραπεζίτες.
2.      αν μέσα στην καπιταλιστική ΕΕ με όρους επιχειρηματικότητας, ανταγωνιστικότητας θα πάψουν ποτέ -κεφάλαιο και μονοπώλια- να ζητούν όλο και φτηνότερη εργατική δύναμη.
3.      αν ποτέ σαν κοινωνικοί εταίροι στο ίδιο τραπέζι λύκοι και πρόβατα, σε φάση όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης και με δοσμένη την ιδιοκτησία των Μέσων Παραγωγής από τους καπιταλιστές, υπάρχει περίπτωση – έστω και μία στο εκατομμύριο- να σωθούν δικαιώματα και κατακτήσεις, χωρίς σύγκρουση και προοπτική ανατροπής του σάπιου, εκμεταλλευτικού συστήματος.
4.      αν υπάρχει έστω και η ελάχιστη πιθανότητα να σωθεί η εργατική τάξη μέσα από το όποιο μείγμα πολιτικής διαχείρισης είτε αυτό λέγεται κούρεμα, ή επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους ή λογιστικός έλεγχος για επαχθές και μη επαχθές χρέος.
5.      ότι όντως οι εργαζόμενοι του νησιού, οι απλήρωτοι ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι άνεργοι οικοδόμοι, οι απολυμένοι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι χιλιάδες ΕΒΕ που αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο, δεν ευθύνονται για την καπιταλιστική κρίση και δεν πρέπει να πληρώσουν κανένα χρέος.
6.      και τέλος αφού συμφωνήσει ότι ο λαός δεν δημιούργησε τα χρέη και τα ελλείμματα και άρα δεν πρέπει να τα πληρώσει πώς αυτό μπορεί να συμβεί όντας μέσα στη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο – και καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τα λαϊκά στρώμματα της περιοχής μας να βγάλουν συμπεράσματα για τη στάση της πλειοψηφίας, που νοιάζεται τάχα για την ενότητα του κινήματος – απέρριψε το παραπάνω πλαίσιο.
Η ΔΕΑΣ (ΠΑΜΕ) κάλεσε επίσης την πλειοψηφία να υπερψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση όλων των μνημονίων, όλων των εφαρμοστικών νόμων, όλων των δανειακών συμβάσεων που κάνουν κόλαση τη ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους.
Φυσικά και αυτή η πρόταση έπεσε στο κενό και αιτιολόγησαν τη στάση τους λέγοντας ότι δεν θα γίνουν φερέφωνο κανενός κόμματος.
Εδώ πραγματικά γελάει ο κάθε πικραμένος. Είναι η ίδια πλειοψηφία που, ουκ ολίγςες φορές απευθύνθηκε σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ της ΔΗΜΑΡ, να πάρουν θέση για μια σειρά ζητήματα και τώρα εμφανίζονται ως δήθεν ανεξάρτητοι και ακηδεμόνευτοι πολιτικά. Είναι οι ίδιοι που σηκώνουν αντιμνημονιακές κορώνες, εμαφνίζονται ως «αντιτροϊκανοί» και τώρα που καλούνται να βάλουν «τα δάχτυλα επί των τύπων των ήλων» στρίβουν δια του αρραβώνος.
Η ΔΕΑΣ (ΠΑΜΕ) κάλεσε ακόμα την πλειοψηφία να πάρει θέση κατά πόσον εκφράζουν ή όχι τη διοίκηση οι θέσεις του Συντονιστικού Πολιτιστικών Συλλόγων για το Κέντρο Λαθρομεταναστών, θέσεις που αντανακλούν ξενοφοβία και ρατσισμό. Είναι θέσεις που δεν εκφράζουν ούτε τις αξίες, αλλά ούτε και τις παραδόσεις του λαού μας και πολύ περισσότερο δηλητηριάζουν τις συνειδήσεις των λαϊκών ανθρώπων με ρατσιστικό μένος, χωρίς να ακουμπάνε τις αιτίες που δημιουργούν τη μετανάστευση, τη φτώχεια και την εξαθλίωση και ταυτόχρονα αποπροσανατολίζουν το κίνημα από το κύριο: την καπιταλιστική κρίση, τις αιτίες που τη δημιούργησαν και τις συνέπειές της.
Η πλειοψηφία της διοίκησης αρνήθηκε κατηγορηματικά να πάρει θέση και να καταδικάσει δημόσια τέτοιου είδους ενέργειες.
Η ΔΕΑΣ (ΠΑΜΕ) κάλεσε την πλειψηφία του ΕΚΡ να υπερψηφίσει την καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου που αναφέρεται στη δημιουργία δουλεμπορικών γραφείων από το ναζιστικό μόρφωμα της «χρυσής αυγής» στην Κω και πιθανότατα αύριο στη Ρόδο, προμυθεύοντας τους μεγαλοξενοδόχους με πάμφθηνα, σχεδόν τζάμπα ελληνικά εργατικά χέρια .
Επίσης τους κάλεσε να καταδικάσουν την απαίτηση των χρυσαυγιτών να τους προσκομίσει ο Δήμος στοιχεία για τα παιδιά μεταναστών στους παιδικούς σταθμούς.
Και στις δύο περιπτώσεις η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου, αντί να καταδικάσει κατηγορηματικά και απερίφραστα τις ενέργειες των χρυσαυγιτών και να πρωτοσταστήσει στην περιφρούρηση του εργατικού κινήματος,παρέπεμψε στις καλλένδες.
Τέλος η ΔΕΑΣ καταγγέλλει ότι όλα αυτά είναι ξένα προς τις αξίες και τα ιδανικά του ταξικού εργατικού κινήματος και καλεί τους εργαζόμενους να ξεχωρίσουν την ήρα από το στάρι και μαζικά να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίησης μαζί με το ΠΑΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου 11 η ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/