Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Το ΠΑΜΕ θεωρεί απαράδεκτη την καταδίκη του συνδικαλιστή Γιάννη Σαρικά.


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΡΟΔΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ταξικό εργατικό κίνημα έχει κάθε λόγο να καταγγείλει και να θεωρεί απαράδεκτη την  καταδίκη του συνδικαλιστή  Γιάννη Σαρικά ως Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ρόδου,  από το Πρωτοδικείο Ρόδου σε εξάμηνη φυλάκιση με αναστολή, για την αγωνιστική κινητοποίηση και το χτίσιμο της πόρτας του ΙΚΑ  το Νοέμβριο του 2007 .
Πρόκειται για καταδίκη πολιτικής σκοπιμότητας , με στόχο να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές για να σταματήσουν να αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.
Η ενόχληση του Προέδρου του Δικαστηρίου για το σύνθημα σε πανό της κινητοποίησης  «ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ», είναι δικαιολογημένη γιατί έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα της αστικής τάξης, που θεωρεί εγκλήματα τους εργατικούς και απεργιακούς αγώνες και στήνονται στον τοίχο για να  δικάζονται από τους "θεσμικούς" εκπροσώπους της. Για μας αυτοί οι αγώνες αποτελούν μονόδρομο και τίτλο τιμής για τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν. Γι' αυτό και οι διώξεις και καταδίκες δε φοβίζουν, αλλά πεισμώνουν τους πρωτοπόρους αγωνιστές.
Η ταξικότητα  της δικαιοσύνης βγάζει κυριολεκτικά μάτια και από το γεγονός ότι παραμένει «τυφλή» στα καθημερινά εγκλήματα που συντελούνται εις βάρος της δημόσιας υγείας του Ροδιακού λαού και επανειλημμένα έχουν καταγγείλει συνδικαλιστές από σωματεία και συλλόγους.
Οι λόγοι που οδήγησαν στην κινητοποίηση τότε τους εργαζόμενους, ισχύουν και σήμερα στο πολλαπλάσιο.
Ο μακροχρόνιος εμπαιγμός των πολιτικών υπευθύνων και η εγκληματική πολιτική των αντιλαϊκών κυβερνήσεων στο τομέα της Υγείας, οδηγούν σε απόγνωση και αγανάκτηση χιλιάδες ασφαλισμένους που αναγκάζονται να πληρώνουν, όσοι μπορούν ακόμα, για την περίθαλψή τους. Άνεργοι,συνταξιούχοι, ανασφάλιστοι σήμερα στην Ελλάδα, πεθαίνουν αβοήθητοι γιατί ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ να πληρώσουν φάρμακα και εξετάσεις.
Το δικαίωμα να αγωνιζόμαστε για τη ζωή μας, για τα δικαιώματα μας δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να το αμφισβητήσει. Τους δηλώνουμε ότι δεν μας φοβίζουν και θα μας βρούνε απέναντί τους σύσσωμους και ενωμένους για την υπεράσπιση της ίδιας μας της ζωής.

Ρόδος 15/05/2012

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΠΟΤΕ ΕΖΗΤΗΣΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ, ΕΙΔΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ, ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΦΘΑΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΜΕ ΕΞΑΠΑΣΤΗΛΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗς. ΟΥΤΕ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΕΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΟΥ ΦΑΝΕΡΩΝΑΝ ΤΗΝ ΑΔΗΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΙΚΑ ΕΚΑΝΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΟΥ. ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/