Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση της ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων για τις δηλώσεις του Γραμματέα του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων


Χρειάζεται απύθμενο θράσος για να επιτίθενται στη ΔΑΣ και στο ΠΑΜΕ αυτοί που έχουν βάλει ταφόπλακα στο εργατικό κίνημα της περιοχής και κρατούν το Σωματείο ερμητικά κλειστό, τσιφλίκι τους.
 
Εγκαλούν το ΠΑΜΕ ότι δεν αγωνίζεται για Συλλογικές Συμβάσεις όταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, στην περίοδο δηλαδή που η ανάπτυξη στην Ελλάδα έτρεχε με τους υψηλότερους ρυθμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που οι μεγαλοξενοδόχοι πολλαπλασίασαν τα κέρδη τους και ξεφύτρωναν νέα ξενοδοχεία σα μανιτάρια, αυτοί έβαζαν φαρδιές πλατιές τις υπογραφές τους σε συμβάσεις με αυξήσεις όσο ένα κουλούρι την ημέρα ή συμφωνούσαν σε πάγωμα των μισθών στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. Όταν το ΠΑΜΕ έβαζε σαν αίτημα τα προηγούμενα χρόνια κατώτερο μισθό 1400 Ευρώ, που είναι ελάχιστο μόνο μέρος από τον πλούτο που παράγουμε εμείς οι εργαζόμενοι και τσεπώνουν τα αφεντικά, είτε το χλεύαζαν είτε το θεωρούσαν μαξιμαλιστικό. Πάει πολύ να ισχυρίζονται τώρα ότι έσωσαν και τις Συλλογικές Συμβάσεις!

Το ΠΑΜΕ αγωνίζεται παλικαρίσια για τα δικαιώματα των εργαζομένων και εκεί που είναι πλειοψηφία και εκεί που είναι μειοψηφία. Στους κλάδους που είναι πλειοψηφία δίνονται σκληροί αγώνες για να υπογράφονται συμβάσεις που να απαντούν όμως στις ανάγκες των εργαζομένων. Τρανταχτό παράδειγμα είναι η πολύ πρόσφατη υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης στον κλάδο των ποτών και στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη χωρίς μειώσεις σε μια περίοδο η μία μετά την άλλη οι ομοσπονδίες που πρόσκεινται στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό υπογράφουν μειώσεις 10,20,30%.

Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής στο οποίο πλειοψηφούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, οργανώνει αυτές τις μέρες την πάλη του μέσα στους τόπους δουλειάς σε σύνδεση με τα επιχειρησιακά Σωματεία των μεγάλων ξενοδοχείων, τις σωματειακές επιτροπές, τα παραρτήματα του Συνδικάτου για να πετύχει η απεργία που έχει προκυρήξει για τις 26 Μάη με αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.

Τέτοιο σχέδιο, σχέδιο οργάνωσης της πάλης και κλιμάκωσης του αγώνα δεν έχει η πλειοψηφία της Διοίκησης του Σωματείου. Γι αυτό άλλωστε ακόμα και στις μεγαλόστομες δηλώσεις τους στα τοπικά ΜΜΕ κατα καιρούς, αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι να κατευθύνουν την πάλη μέσα στους τόπους δουλειάς, μέσα  στα ξενοδοχεία.

Να αφήσει λοιπόν τις ψευτιές και τα τερτίπια η πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου και να απαντήσει στους εργαζόμενους:

1.  Με ποιο δικαίωμα διαπραγματεύεται με την εργοδοσία τη Συλλογική τους Σύμβαση χωρίς να γίνει Γενική Συνέλευση ή έστω ΔΣ όπου θα συζητηθεί το πλαίσιο διαπραγμάτευσης;

2.  Θα οργανώσει το Σωματείο αγώνες και για τη Συλλογική Σύμβαση και για τα   μεγάλα ζητήματα του κλάδου;

Η ΔΑΣ έχει συγκεκριμένο πλαίσιο το οποίο θα καταθέσει αύριο στο ΔΣ του Σωματείου και θα το κάνει γνωστό μαζικά στους ξενοδοχοϋπαλλήλους.

Επιβεβαιώνεται το ΠΑΜΕ που έγκαιρα επισήμανε στους ξενοδοχοϋπαλλήλους πριν τις εκλογές του Σωματείου το τι πρόκειται να ακολουθήσει.  Οι συνάλελφοι να διορθώσουν την ψήφο τους με συσπείρωση γύρω από το ΠΑΜΕ.

ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων

22/5/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/