Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ενίσχυση των υποτροφιών του Συλλόγου «Δωδεκανησιακή Μέλισσα»

 Πολύ ευγενική και γενναιόδωρη χορηγία  από Γαλλικό Ίδρυμα που εδρεύει στη Ρόδο


Το Ίδρυμα «Marc de  Montalembert», με απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου προσέφερε ως χορηγία, σημαντικό χρηματικό ποσόν στη «Δωδεκανησιακή Μέλισσα», για την ενίσχυση των  υποτροφιών που αυτή χορηγεί σε Δωδεκανήσιους φοιτητές, με οικονομικό πρόβλημα.

Σε μια σεμνή τελετή που έγινε την ημέρα της γιορτής του Αγίου Μάρκου (25 Απριλίου) κατά την οποία λειτουργείται και το αρχαίο βυζαντινό εκκλησάκι που υπάρχει στον προαύλιο χώρο της έδρας του Ιδρύματος Ντε Μονταλαμπέρ στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, κάλεσε τους εκπροσώπους του Συλλόγου «Δωδεκανησιακή Μέλισσα» και τους παρέδωσε την έγγραφη απόφαση του ΔΣ του Ιδρύματος, για τη χορηγία.
Παραβρέθηκαν και παρέλαβαν την χορηγία τα μέλη της Επιτροπής Ρόδου της Δωδεκανησιακής Μέλισσας που απαρτίζεται από τις κυρίες: Άννα Χαρίτου, Φαίδρα Στρατή, Μαίρη Παρασκευά, Φωτεινή Στέργου και Ντίνα Μαχαιρίδη. 
 
Το προφίλ του Ιδρύματος:
Το Ίδρυμα Marc de Montalembert ιδρύθηκε από το ζεύγος Μανουέλα και Μαρκ-Ρενέ ντε Μονταλαμμπέρ,  στη μνήμη του γιου τους, Μάρκου (1972-1993) και έχει έδρα τη Ρόδο.
Σκοπός του είναι να αναπτύξει την αλληλοκατανόηση μεταξύ των νέων και να ενθαρρύνει τον διαπολιτισμικό διάλογο, στις χώρες της Μεσογείου.

Κάθε χρόνο δίνει υποτροφίες σε νέους από τις Μεσογειακές χώρες με τις οποίες στηρίζει οικονομικά προγράμματα που στόχο έχουν την έρευνα της διαφορετικότητας των μεσογειακών πολιτισμών.
Την περίοδο 1994 έως 2010 στήριξε 19 προγράμματα που υπέβαλαν νέοι από 7 μεσογειακές χώρες.
Επιπλέον σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Ιστορίας της Τέχνης των Παρισίων, βραβεύει κάθε χρόνο με το βραβείο που φέρει το όνομα του γιου των ιδρυτών του Ιδρύματος, Μάρκου ντε Μονταλαμπέρ,  για ερευνητικές εργασίες γύρω από θέματα Ιστορίας της Τέχνης στη Μεσόγειο.
Επίσης το Ίδρυμα διοργανώνει στην έδρα του στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, συναντήσεις και σεμινάρια με αντικείμενο τον πολιτισμό της περιοχής της Μεσογείου με τη συμμετοχή καθηγητών και σπουδαστών τους οποίους και φιλοξενεί.

Το Ίδρυμα Ντε Μονταλαμπέρ με τη δράση του και τον χαρακτήρα του,   μεταφέρει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα στην κοινωνία της Ρόδου και δίνει ένα λαμπρό παράδειγμα μεγάλης καλλιτεχνικής ευαισθησίας και κοινωνικής αλληλεγγύης!

Η Ρόδος γνωρίζει και εκτιμά πάρα πολύ το έργο των ιδρυτών αυτού του Ιδρύματος , μολονότι  οι ενέργειές τους  γίνονται με πολλή διακριτικότητα, τους θαυμάζει και τους θεωρεί στυλοβάτη πολιτισμού.

Το «Παράρτημα Ρόδου»:

Η  «Δωδεκανησιακή Μέλισσα»  στη Ρόδο εκπροσωπείται από το «Παράρτημά» της που έχει ιστορία ήδη 26 χρόνων και διοικείται από μια εξουσιοδοτημένη από το κέντρο  Επιτροπή, η οποία πλαισιώνεται από ομάδα συνεργασίας και έχει αναπτύξει μια πολύ σημαντική δραστηριότητα την τελευταία δεκαπενταετία. Τα μέλη της είναι:  Άννα Χαρίτου, Φαίδρα Στρατή, Μαίρη Παρασκευά, Φωτεινή Στέργου και Ντίνα Μαχαιρίδη. 

Το Παράρτημα της Ρόδου ιδρύθηκε το 1986, διοργανώνει εκδηλώσεις  που είναι συνήθως  λίγες μεν κάθε χρόνο αλλά μεγάλες  σε όγκο. Οι εκδηλώσεις έχουν πάντα ένα και μοναδικό σκοπό: τη συγκέντρωση  χρημάτων  για τον μεγάλο αριθμό των  υποτρόφων που αναλαμβάνει κάθε χρόνο ο Σύλλογος και που προέρχονται από όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου.
Η προσοχή των μελών της Επιτροπής  τα τελευταία χρόνια είναι στραμμένη προς το παιδί για το οποίο δημιουργεί διάφορα ψυχαγωγικά και πολιτιστικά δρώμενα.
Όλα τα έσοδα από τις δραστηριότητες του «Παραρτήματος» πηγαίνουν στο κεντρικό ταμείο του Συλλόγου  το οποίο διοικείται από 17μελές διοικητικό συμβούλιο, έχει πρόεδρο την κα Λίνα Χαραλαμποπούλου,  και εδρεύει στην Αθήνα, Μικράς Ασίας 36 στου Γουδή.




ΦΩΤΟ  "ο κ. Μαρκ-Ρενέ ντε Μονταλαμπέρ, ανακοινώνει την απόφαση της χορηγίας προς τη "Δωδεκανησιακή Μέλισσα"
25 Απριλίου 2012 στην έδρα του Ιδρύματος "Marc de Montalembert" στην Παλιά Πόλη της Ρόδου"


ΦΩΤΟ   "Μετά την τελετή παράδοσης της χορηγίας: Μαρκ-Ρενέ ντε Μονταλαμπέρ, Ντίνα Μαχαιρίδη, Άννα Χαρίτου, Μανουέλα ντε Μονταλαμπέρ, Μαίρη Παρασκευά, Φαίδρα Στρατή, Φωτεινή Στέργου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/