Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) Ξενοδοχοϋπαλλήλων (Στηρίζεται από το ΠΑΜΕ)


Δελτίο Τύπου


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 23/5 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων μετά από αίτημα των εκλεγμένων της ΔΑΣ.

Η ΔΑΣ κατέθεσε ολοκληρωμένο σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης, με αυξήσεις και μια σειρά θεσμικούς όρους όπως η ελάχιστη σύνθεση προσωπικού, η προστασία της μητρότητας η κατοχύρωση της ίσης αμοιβής των εργαζομένων και κάτω των 25 χρόνων.

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ τόνισαν στην τοποθέτησή τους την ανάγκη να οργανωθεί η πάλη μέσα στους τόπους δουλειάς, να γίνει ο αγώνας για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης για το 2012 υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων. Για το λόγο αυτό επανέλαβαν την πρόταση για 24ωρη απεργία στις 31 Μάη και κλιμάκωση το επόμενο διάστημα καθώς και ορισμό Γενικής Συνέλευσης στο τρίτο δεκαήμερο του Ιούνη με θέμα τη Συλλογική Σύμβαση.

Η πλειοψηφία απέρριψε όλες τις προτάσεις και αρκέστηκε να δηλώσει ότι θα κάνει “σκληρές διαπραγματεύσεις”, αποκαλύφθηκε όμως ότι δεν έχει κανένα σχεδιασμό για κινητοποιήσεις, ενώ ξεκαθάρισε ότι δε θέλει Γενική Συνέλευση καθώς όπως είπε υπάρχει νωπή εντολή!

Το ΠΑΜΕ είχε έγκαιρα προειδοποιήσει για το που οδηγούνται τα πράγματα, για το τι Σωματείο θέλουν.

Να πάρουν οι εργαζόμενοι την κατάσταση στα χέρια τους, παραμερίζοντας τη συμβιβασμένη πλειοψηφία. Οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς με επιτροπές αγώνα, σε σύνδεση με την τοπική Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού του ΠΑΜΕ.

Η ΔΑΣ θα συνεχίσει να παλεύει το επόμενο διάστημα ζυμώνοντας μέσα στους τόπους δουλειάς την πρότασή της για υπογραφή Τοπικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, οργανώνοντας την παλη από τα κάτω.

Για τη ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων,

Μιχάλης Τσουρούτης
Τσαμπίκα Παττελάκη
Τσαμπίκος Χατζηκωνσταντής
Κώστας Γιαννόπουλος


Ρόδος, 23/5/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/