Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Σφοδρή επίθεση ενάντια στις κατακτήσεις των εργαζομένων στα ξενοδοχεία από τους μεγαλοξενοδόχους


Ρόδος, 21/5/2012

Επιστολή
Προς:
Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου
Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Σταμούλη
Γραμματέα κ. Γεώργιο Καντή

Κοινοποίηση:
ΜΜΕ

Κύριοι,

Την περίοδο αυτή οι μεγαλοξενοδόχοι ξεδιπλώνουν σε πανελλαδικό επίπεδο σφοδρή επίθεση ενάντια στις κατακτήσεις των εργαζομένων στα ξενοδοχεία. Διακηρυγμένος στόχος τους είναι να ρίξουν την τιμή της εργατικής δύναμης στον πάτο. Μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους για να θωρακίσουν τα κέρδη τους τώρα στην κρίση και να μπορούν να ανταγωνίζονται μονοπώλια άλλων χωρών όταν έρθει η όποια ανάπτυξη. Για αυτό άλλωστε πέρα από τις μειώσεις μισθών που ζητούν θέλουν και την κατάργηση μιας σειράς θεσμικών κατακτήσεων.

Παράλληλα, στην περιοχή μας οι μεγαλοξενοδόχοι αποθρασυμένοι από το πογκρόμ συνολικά ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων ανακοινώνουν από μόνοι τους μειώσεις μισθών, απολύουν, εξαναγκάζουν τους εργαζομένους να δουλεύουν χωρίς πρόσληψη, προσλαμβάνουν νέους κάτω των 25 με 511 ευρώ μικτά.

Το ΔΣ του Σωματείου παρά τα τεράστια προβλήματα του κλάδου κι ενώ θα έπρεπει να κουβεντιάσει για το πως θα οργανωθούν οι αγώνες τον εργαζομένων, αποκλειστικά με δική σας ευθύνη, δεν ξανασυνεδρίασε από τότε που συγκροτήθηκε σε σώμα ούτε καν για να ενημερώσει τα μέλη της Διοίκησης για τις εξελίξεις.

Συμμετείχατε σε συνάντηση που οργάνωσε η ομοσπονδία στην Αθήνα με συνδικαλιστές από όλη την Ελλάδα από την οποία μας αποκλείσατε. Προχωρήσατε σε συνάντηση με την εργοδοσία χωρίς καν να έχει προηγηθεί ΔΣ για να συζητηθεί έστω το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με το καταστατικό εάν 4 μέλη της Διοίκησης ζητήσουν τη σύγκληση ΔΣ τότε η πλειοψηφία είναι υποχρεωμένη να το συγκαλέσει μέσα σε 3 μέρες. Με το παρόν, το οποίο κοινοποιούμε και στον τοπικό Τύπο ζητάμε τη σύγκληση ΔΣ την Πέμπτη 24 Μάη και ώρα 12.30 το πρωί με θέματα:

1.  Προκήρυξη 24ωρης απεργίας μέσα στο Μάη για τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις. Προτείνουμε η απεργία να γίνει την Πέμπτη 31 Μάη. Απόφαση για κλιμάκωση το επόμενο διάστημα.

2.  Απόφαση του ΔΣ για το πλαίσιο διαπραγμάτευσης και σύγκληση Γενικης Συνέλευσης στο τρίτο 10ήμερο του Ιούνη για να γίνει η οργάνωση του αγώνα υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων.

3. Ορισμός ημέρας και ώρας που το ΔΣ του Σωματείου θα συνεδριάζει τακτικά κάθε μήνα.

Για τη ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων
Μιχάλης Τσουρούτης
Τσαμπίκα Παττελάκη
Κώστας Γιαννόπουλος
Τσαμπίκος Χατζηκωνσταντής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/