Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ, νέα συλλαλητήρια...

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ, Με νέα συλλαλητήρια συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο, Kαταγγέλλουμε τις διώξεις ενάντια στους υγειονομικούς

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

Αθήνα 8/2/2021
Αριθμ. Πρωτ.: 57

Καταγγέλλουμε τις διώξεις ενάντια στους υγειονομικούς
Η κυβέρνηση για να κουκουλώσει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες, για να υπερασπιστεί την βάρβαρη πολιτική της που θυσιάζει τη ζωή και την υγειά του λαού για τα κέρδη των λίγων, βάζει σε λειτουργία έναν μηχανισμό τρομοκρατίας και καταστολής απέναντι σε όποιον εναντιώνεται.
Εντείνοντας την καταστολή και τον αυταρχισμό αξιοποιώντας το αντεργατικό της οπλοστάσιο, το νόμο για τις «Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις» κλπ προχώρησε σε καλέσματα «ηρώων υγειονομικών» στην Ασφάλεια αποδεικνύοντας ότι η απάντηση της στις τραγικές ελλείψεις των νοσοκομείων εν μέσω πανδημίας είναι οι διώξεις των αγωνιστών υγειονομικών.
Συγκεκριμένα τις τελευταίες μέρες οι Πρόεδροι συνδικαλιστικών οργανώσεων γιατρών και νοσοκομείων (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, Αγ. Σάββας) δέχονται ραβασάκια με κλήση από το νεκραναστημένο συνδικαλιστικό της ασφάλειας γιατί κινητοποιήθηκαν και διεκδίκησαν ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προσλήψεις γιατρών, μέσα προστασίας για τους υγειονομικούς, επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας!!!
‣ Στεκόμαστε απέναντι στην αντεργατική πολιτική, καταδικάζουμε τις διώξεις των αγωνιστών υγειονομικών, την τρομοκρατία και την καταστολή.
‣ Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους Προέδρους των συνδικαλιστικών οργανώσεων των υγειονομικών.
‣ Δυναμώνουμε την πάλη μας για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας.
Οι διώξεις, η τρομοκρατία και οι εκφοβισμοί δεν θα περάσουν!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα 9 - 2 -2021
Αρ. Πρωτ.: 20

Τετάρτη 10 Φλεβάρη- 1 μ.μ. στα Προπύλαια
Με νέα συλλαλητήρια συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, προχωρούν ακάθεκτοι με το νομοσχέδιο-λαιμητόμο στην αντιεκπαιδευτική πολιτική τους, οξύνοντας ακόμα περισσότερο, τους ταξικούς φραγμούς στην Εκπαίδευση. Η πραγματική στόχευση είναι ο αποκλεισμός χιλιάδων μαθητών από τα Πανεπιστήμια, το βίαιο σπρώξιμό τους στην εφήμερη κατάρτιση, η κατάργηση της ελεύθερης επιλογής τμήματος, το κλείσιμο δεκάδων Τμημάτων, όπως προβλέπεται από την Έκθεση Πισσαρίδη. Φέρνουν σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στα Πανεπιστήμια και επί της ουσίας σημαίνει ότι πρακτικά το κάθε Τμήμα θα διαλέγει τους εισακτέους και δεν θα επιλέγουν οι μαθητές το Τμήμα που επιθυμούν.
Στο ίδιο νομοσχέδιο εισάγεται και ο θεσμός της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, οι κάμερες, το face control και οι πειθαρχικές ρυθμίσεις. Το δόγμα “νόμος και τάξη” της ΝΔ και του Χρυσοχοΐδη έρχεται για να καταστείλει κάθε αγωνιστική διεκδίκηση του φοιτητικού κινήματος.
Επιπλέον, στο ν/σ εισάγεται το όριο σπουδών ν+1/2ν με πρόβλεψη για διαγραφή χιλιάδων φοιτητών που είτε αναγκάζονται να εργαστούν παράλληλα με τις σπουδές τους, είτε για διάφορους άλλους λόγους δε κατάφεραν να ολοκληρώσουν έγκαιρα τη φοίτησή τους.
Αντί η κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα, εν μέσω πανδημίας, για να προστατέψει τη υγεία αλλά και την μόρφωση των μαθητών και των φοιτητών φέρνει το ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο πίσω από το άλλο.
Απέναντι σε όλα αυτά οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι έχοντας ως παρακαταθήκη τα μεγάλα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, απαντούν με νέα συλλαλητήρια την Τετάρτη 10 Φλεβάρη, στη 1 μ.μ. στα Προπύλαια αλλά και το απόγευμα της ίδιας μέρας, συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στο κυβερνητικό νομοσχέδιο που εντείνει τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, αλλά και την καταστολή.
Ενώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε:
⁃ Την απόσυρση του νομοσχεδίου.
⁃ Ούτε σκέψη για Πανεπιστημιακή Αστυνομία.
⁃ Επαναλειτουργία των πανεπιστημιακών σχολών από το εαρινό εξάμηνο.
⁃ Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών.
⁃ Ούτε σκέψη για πειθαρχικό δίκαιο.
⁃ Όχι στη θέσπιση βάσης εισαγωγής.
⁃ Να αξιοποιηθεί η τεράστια ακίνητη περιουσία των Ιδρυμάτων για να ανοίξουν οι σχολές.
⁃ Όχι στην ισοτίμηση των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων με των Πανεπιστημίων.
⁃ Δημόσια και δωρεάν Εκπαίδευση για όλους.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ
ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ

Πληθαίνουν καθημερινά οι καταγγελίες ανέργων, που αναζητώντας δουλειά και καταθέτοντας τα χαρτιά τους σε προκηρύξεις για συμβάσεις ορισμένου χρόνου έρχονται αντιμέτωποι με την αδιαφάνεια και τις ψηφοθηρικές επιλογές.
Μια τέτοια χαρακτηριστική καταγγελία είναι και η παρακάτω, που για ευνόητους λόγους έχουμε «κρύψει» τα προσωπικά στοιχεία:
Ο συνάδελφος επιβεβαιώνει με ξεκάθαρο τρόπο όσα καταγγείλαμε με την υπ’ αριθμ. 9/28-1-2021 ανακοίνωσή μας.
Αναδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι υπό διωγμό και πως ο άνεργος πρέπει να «έχει μπάρμπα στη Κορώνη» για να βρει μεροκάματο…
Εξάλλου δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ενώ πολλές ήταν οι παρόμοιες καταγγελίες που είδαν το φως, καμιά δεν απαντήθηκε, κανένας κυβερνητικός παράγοντας δεν ασχολήθηκε με το θέμα, κανένα θεσμικό όργανο (ΑΣΕΠ κλπ) δεν τις εξέτασε. Όλοι μαζί… εκμεταλλεύονται την ανεργία των ανθρώπων, τσαλαπατάνε την ανάγκη τους, δημιουργούν μηχανισμούς ημετεροκρατίας και ομηρίας, για ψηφοθηρικούς λόγους.
Έτσι εννοούν οι αστικοί θεσμοί του συστήματος «το δικαίωμα στην εργασία»!!! , έτσι το εξασφαλίζουν…
Και επαναλαμβάνουμε με τις διάτρητες αυτές διαδικασίες βάζουν όλους τους ανθρώπους στο ίδιο «τσουβάλι», αμαυρώνουν την προσφορά των συμβασιούχων, που εργάστηκαν με αξιόλογη προσφορά στην Περιφέρεια Αττικής, προσπαθώντας να μπαλώσουν τα τεράστια κενά, που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες μας.
Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:
• Να εξεταστούν όλες οι ενστάσεις, να βγουν πίνακες μοριοδότησης.
• Να γίνουν εδώ και τώρα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί. Να καλυφθούν όλα τα κενά στις υπηρεσίες, με ένα αδιάβλητο σύστημα διορισμών μόνο με μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια. Αξιοποίηση όλου του έμπειρου πλέον δυναμικού.
• Καμιά απόλυση. Μετατροπή των συμβάσεων των συμβασιούχων συνάδελφων όλων των προγραμμάτων σε Αορίστου Χρόνου. Μισθό και δικαιώματα ίδια με τους μόνιμους υπαλλήλους.
• Άρση όλων των νομικών περιορισμών, για την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
• Να σταματήσει η ανακύκλωση της ανεργίας μέσω των διαφόρων προγραμμάτων ΟΑΕΔ.
• Σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, των εκχωρήσεων, των ΣΔΙΤ και της λειτουργίας του δημόσιου τομέα με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/