Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Μέρα 25 Δωδεκανήσου: Στην κυβέρνηση έχουν χάσει τη μπάλα με την πανδημία, εμβολιασμός των εκπαιδευτικών άμεσα!

Ρόδος 11 Φεβρουαρίου 2021

Μέρα 25 Δωδεκανήσου: Στην κυβέρνηση έχουν χάσει τη μπάλα με την πανδημία, εμβολιασμός των εκπαιδευτικών άμεσα!
Την αναγκαιότητα άμεσου εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, αναδεικνύει με ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας Νίκη Κεραμέως και Υγείας Βασίλη Κικίλια, η βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Φωτεινή Μπακαδήμα.
Με την ερώτηση όμως, έρχονται στο φως και οι καταγγελίες κηδεμόνων μαθητών, με βάση τις οποίες, δεν διενεργούνται τεστ σε μαθητές και καθηγητές ούτε πραγματοποιείται ιχνηλάτηση στενών επαφών κρουσμάτων, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει πανικό.
Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, κρούοντας τον κώδωνα, για τους κινδύνους που απειλούν εκπαιδευτικούς και μαθητές καθώς υπάρχει και η νέα μετάλλαξη του SARS-CoV-2 που συμβάλει ώστε να μεταδίδεται ακόμη πιο γρήγορα η νόσος είναι επιτακτική η ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό τους.
Έτσι θα αποδειχτεί, πως δεν ήταν στάχτη στα μάτια του κόσμου, η δέσμευση της υφυπουργού Παιδείας κ. Ζέττας Μακρή, για προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών μετά την ανοσοποίηση του υγειονομικού προσωπικού και των ομάδων υψηλού κινδύνου του πληθυσμού.
Επειδή οι καταγγελίες ότι δεν γίνονται τέστ σε καθηγητές και μαθητές ούτε ιχνηλατούνται οι στενές επαφές των κρουσμάτων, δείχνουν πως στην κυβέρνηση έχουν χάσει τη μπάλα στη διαχείριση της κατάστασης σε ότι αφορά την πανδημία απαιτούμε σαφείς απαντήσεις και από τον υπουργό Υγείας.
Οι εκπτώσεις τα ημίμετρα και τα πειράματα θα έχουν ολέθρια και θανατηφόρα αποτελέσματα στην υγεία των πολιτών. Σαφείς απαντήσεις και όχι ευχολόγια και μισόλογα στη Βουλή.

Η ερώτηση της κ. Μπακαδήμα είναι η ακόλουθη:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
τον Υπουργό Υγείας
Θέμα: «A’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Ο εμβολιασμός κατά προτεραιότητα των εκπαιδευτικών αποτελεί αναγκαιότητα σήμερα»
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου αναφέρει τα εξής: «Καθημερινά οι εκπαιδευτικοί μπαίνουν ανά ώρα διδασκαλίας σε τμήματα 25 ατόμων τουλάχιστον.
Οι εκπαιδευτικοί την επόμενη ώρα αλλάζουν τμήμα κ.ο.κ. Αντιλαμβάνεται κάποιος ότι ο εκπαιδευτικός μπορεί να μολυνθεί από μαθητές και αυτός με την σειρά να μολύνει άλλα παιδιά. Μάλιστα η νέα μετάλλαξη του SARS-CoV-2 εξαπλώνεται ραγδαία εκτός από την Βρετανία και στον υπόλοιπο κόσμο. Η βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού είναι επιθετική τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες, σύμφωνα με βρετανικές μελέτες.
Μάλιστα η νέα μετάλλαξη θεωρείται κατά 70% πιο μεταδοτική. Ας μη ξεχνάμε ότι ο κορονοϊός SARS-CoV-2 αν και νέος ιός μέσα σε ένα χρόνο από την εμφάνισή του επηρέασε δραματικά τις ζωές όλων των ανθρώπων αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Επειδή, λοιπόν, οι εκπαιδευτικοί συγχρωτίζονται καθημερινά με πάρα πολλά άτομα αποτελεί άμεση προτεραιότητα ο εμβολιασμός τους.»
Στο σημείο αυτό να σημειωθεί πως η υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μακρή, μιλώντας στην εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με θέμα: «Νόσος COVID 19 στη σχολική κοινότητα & Εμβολιασμός Εκπαιδευτικών» ενημέρωσε πως «Όσον αφορά για τους εκπαιδευτικούς, η πρώτη φροντίδα θα είναι για τους εκπαιδευτικούς, που υπηρετούν σε δομές με παιδιά με ειδικά προβλήματα και για τους εκπαιδευτικούς με υποκείμενα νοσήματα. Οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα προηγηθούν από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, αφού ολοκληρωθεί η ανοσοποίηση του υγειονομικού προσωπικού και των ομάδων υψηλού κινδύνου του πληθυσμού.»
Κατόπιν των ανωτέρω και με δεδομένο πως, σύμφωνα με καταγγελίες γονέων και κηδεμόνων μαθητών, ούτε διενεργούνται τεστ σε μαθητές και καθηγητές ούτε πραγματοποιείται ιχνηλάτηση στενών επαφών κρουσμάτων (πχ. αδελφός/ή παιδιού που νοσεί συνεχίζει να πηγαίνει κανονικά στο σχολείο του) είναι άκρως απαραίτητος ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ώστε να περιοριστεί η μετάδοση του κορονοϊού.

Ερωτώνται οι κκ Υπουργοί:
1. Για ποιο λόγο δεν προβλέφθηκε να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των καθηγητών που συγχρωτίζονται σε μικρούς χώρους με μεγάλο αριθμό μαθητών και μάλιστα, μετακινούνται από τάξη σε τάξη, όταν αποφασίστηκε το άνοιγμα το σχολείων;
2. Πόσοι καθηγητές έχουν νοσήσει με covid-19 από το Σεπτέμβριο σε Α’ βάθμια και Β’ βάθμια εκπαίδευση;
3. Πότε ακριβώς θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των καθηγητών Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης;

Η ερωτώσα βουλευτής
Φωτεινή Μπακαδήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/