Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Καταγγελία για αυταρχική συμπεριφορά προϊσταμένου στη Δ/νση Υδάτων Ηπείρου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ
ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε- έτος ίδρυσης 2012

Αθήνα, 11 - 02 -2021

Προς:
-Υπουργό Εσωτερικών
- Συντονιστή ΑΔΗΔΜ
-Συναδέλφους Αποκεντρωμένων
Διοικήσεων
Κοιν.:
- Υπουργό Περιβάλλοντος και
Ενέργειας
- ΚΟ Βουλής
- Βουλευτές Ηπείρου, Δυτ.Μακεδονίας
- ΜΜΕ

Θέμα: «Καταγγελία για αυταρχική συμπεριφορά προϊσταμένου στη Δ/νση Υδάτων Ηπείρου»
Σχετ: α] Διαβιβαστικό υπομνήματος 10-2-2021 των συναδέλφων και
β] Διαβιβαστικό απ.1 /10-2-2021 Πρωτοβάθμιου Συλλόγου ΑΔΗΔΜ
Το ΔΣ της Ομοσπονδίας, έγινε για μια φορά ακόμη, αποδέκτης νέων καταγγελιών από τους συναδέλφους της Δ/νσης Υδάτων Ηπείρου στα Γιάννενα, για τη συνεχιζόμενη αυταρχική συμπεριφορά, της Αν. Προϊσταμένης της Δ/νσης Υδάτων Ηπείρου, που πλέον ξεπερνά κάθε όριο.
Επανειλημμένα οι συνάδελφοί μας, της Δ/νσης Υδάτων Ηπείρου αντιμετωπίζουν ζητήματα εργασιακού εκφοβισμού-αυταρχισμού. Ήδη από το 2019, η Ομοσπονδία μας είχε παρέμβει μαζί με τον Πρωτοβάθμιο σύλλογο εργαζομένων ΑΔΗΔΜ και άλλες Ομοσπονδίες (ΕΜΔΥΔΑΣ, ΠΟΓΕΔΥ), με συνέπεια να υποχωρήσουν για ένα διάστημα, όσα προβλήματα είχαν δημιουργηθεί με τη μη υπογραφή από τη Διοίκηση τότε, των σχεδίων αποφάσεων αδειοδότησης, που είχαν τις επιφυλάξεις των υπαλλήλων.
Όλα αυτά βέβαια με την πλήρη ανοχή, του Προϊσταμένου Γεν. Δ/νσης και του Συντονιστή ο οποίος, προωθώντας συστηματικά μια «Ιδιότυπη και Φίλια» διοικητική ιεραρχία, που στηρίζεται στη λογική των προσωπικών του επιλογών, φέρει ακέραια την ευθύνη επιλογής και τοποθέτησης της Αν. Προϊσταμένης της Δ/νσης Υδάτων Ηπείρου στη θέση αυτή. Μια επιλογή που έγινε κατά την προσφιλή του τακτική καταπάτησης, κάθε αξιοκρατικού κριτηρίου και προκλητικής παραγκώνισης και απομάκρυνσης των «Μη Αρεστών».
Η «αρεστή» και «υπάκουη», λοιπόν, Αν. Προϊσταμένη της Δ/νσης Υδάτων Ηπείρου, με σειρά απαράδεκτων εγγράφων, γραπτών και προφορικών απειλών, εν μέσω μάλιστα της πανδημίας, απειλεί με πειθαρχικές διαδικασίες ευθέως τους συναδέλφους της Δ/σης Υδάτων Ηπείρου και σήμερα, καθώς αυτοί συνεχίζουν να αντιστέκονται σε διάφορες ακολουθούμενες διαδικασίες και πρακτικές που παρεκκλίνουν από την ισχύουσα νομοθεσία και τις βασικές αρχές διοίκησης του ανθρώπινου δυναμικού.
Επειδή η Δημόσια Διοίκηση δεν είναι «ιδιοκτησία» ή «δώρο» στις ορέξεις και επιθυμίες κανενός, ο ρόλος του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι να μεριμνά και να συντονίζει υπηρεσίες και προσωπικό, για τη διεκπεραίωση των στόχων και της αποστολής τους και όχι να δημιουργεί με «προσωπικές επιλογές» καταστάσεις οι οποίες, αφενός αποδιοργανώνουν το ανθρώπινο δυναμικό και αφετέρου φαλκιδεύουν και δυναμιτίζουν και το έργο των υπηρεσιών, την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών και την εθνική προσπάθεια για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.
Μετά τα παραπάνω σας κάνουμε γνωστό, ότι η τρομοκρατία απέναντι στη συνεπή και αδιαπραγμάτευτη στάση των συναδέλφων, υπέρ της προάσπισης των εργασιακών τους δικαιωμάτων όπως και της προάσπισης των δικαιωμάτων των πολιτών και του δημόσιου συμφέροντος, από όποιον κι αν προέρχεται, δεν θα οδηγήσει σε πειθαρχία του τρόμου. Οι εργαζόμενοι δεν σκύβουν το κεφάλι και δεν χειραγωγούνται.
Η Ομοσπονδία μας:
Στηρίζει την ανυποχώρητη ενωμένη και αγωνιστική στάση των συναδέλφων απέναντι στον αυταρχισμό, στην αυθαιρεσία και στην απόπειρα τρομοκράτησης.
Καταδικάζει απερίφραστα κάθε αυταρχική συμπεριφορά της διοίκησης.
Δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει να βιώνει κανείς εργαζόμενος, καθημερινά κλίμα τρομοκρατίας στο εργασιακό του περιβάλλον.
Δεσμεύεται να ενημερώσει άμεσα τις κοινοβουλευτικές ομάδες και την κοινή γνώμη
Τέλος, καλεί:
Τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, να παρέμβει τώρα ώστε να σταματήσουν η αυθαιρεσία και ο αυταρχισμός, απέναντι στους εργαζόμενους της Δ/νσης Υδάτων Ηπείρου και να αποκατασταθεί επιτέλους η τάξη, η αρμονία και η εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας.
· Τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών να επαναφέρει στην τάξη τον εν λόγω Συντονιστή και να προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες.
· Να αναλάβουν τη διοικητική και πολιτική ευθύνη, ώστε να μην επαναληφθούν ξανά τέτοια φαινόμενα. Η συνέχιση αυτών των φαινομένων θα σημαίνει πολιτική και διοικητική συγκάλυψη.
Οι συνάδελφοι της Δ/νσης Υδάτων Ηπείρου έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Η Ομοσπονδία θα σταθεί με κάθε τρόπο δίπλα, σε όλους όσους διώκονται και απειλούνται. Έχουμε αποδείξει πολλές φορές, ότι με τον ενωμένο αγώνα μας μπορούμε να αποκρούσουμε τον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία της κάθε διοίκησης.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΗΠΕΙΡΟΥ-Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ιωάννινα, 10 Φεβρουρίου 2021

ΠΡΟΣ: ΟΣΕΑΔΕ
Θέμα: «Διαβίβαση Αναφοράς Υπαλλήλων Δ/νσης Υδάτων Ηπείρου »
Συνάδελφισσες και συνάδελφοι
Τα τρία σχεδόν τελευταία χρόνια στη Διεύθυνση Υδάτων Ηπείρου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας επικρατεί κλίμα απειλών, ανασφάλειας, δυσπιστίας και καχυποψίας μεταξύ των συναδέλφων και της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων με πολλές παρεμβάσεις, συζητήσεις και ανακοινώσεις έχει προσπαθήσει να συμβάλλει στην καλυτέρευση του κλίματος. Έχουν εκδοθεί ανακοινώσεις, έχουν γίνει αρκετές προφορικές παρεμβάσεις προς την ιεραρχία του Φορέα, με την προϊσταμένη αλλά και με τους εργαζόμενους, με τελική κλιμάκωση των ενεργειών μας τη συζήτηση και έκδοση ψηφίσματος από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Δυστυχώς και ενώ μετά από όλα αυτά, προς στιγμή, διαφαινόταν διάθεση επίλυσης των διαφορών και βελτίωσης του κλίματος, εν τέλει το «μη υγειές» εργασιακό κλίμα συνεχίζεται. Η επικοινωνία στη Διεύθυνση γίνεται κατά κύριο λόγο εγγράφως, με ανταλλαγή email, υπηρεσιακών σημειωμάτων και έγγραφων εντολών της προϊσταμένης. Επικρατεί ένταση και καχυποψία σχεδόν σε κάθε λειτουργία της Διεύθυνσης, από τη συμμετοχή σε σεμινάριο ή την χορήγηση αδειών έως την διεκπεραίωση των υποθέσεων αρμοδιότητάς τους. Αυτό το κλίμα, δεδομένου ότι είναι και χρόνιο, δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί «νοσηρό» και στην καλύτερη των περιπτώσεων δυσλειτουργικό.
Το θέμα έχει αναδειχτεί στο παρελθόν και από την ΕΜΔΥΔΑΣ.
Πρόσφατα, οι περισσότεροι εργαζόμενοι της εν λόγω Διεύθυνσης, υπέβαλλαν στον Γενικό Διευθυντή αναφορά (την οποία σας επισυνάπτουμε).
Με αφορμή αυτή την αναφορά και αναγνωρίζοντας ότι όλοι οι εργαζόμενοι έχουν αναφαίρετο δικαίωμα σε ένα εργασιακό κλίμα συνεργασίας και ασφάλειας και ότι η προϊσταμένη αρχή (Γενικός Διευθυντής και Συντονιστής) δεν επιβαλαμβάνεται, ως όφειλε, ομόφωνα το Δ.Σ. του Συλλόγου και με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων ζητά τη συμπαράσταση και παρέμβαση της Ομοσπονδίας προκειμένου να κλιμακωθούν οι ενέργειές μας, ώστε οι συνάδελφοί μας να εργάζονται σε ένα ήρεμο εργασιακό περιβάλλον.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Αντώνιος Μαυράκος

Η Γενική Γραμματέας
Αναστασία Τζίμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/