Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Μας θέλουν φτωχούς για να τους έχουμε ανάγκη - Μας θέλουν φοβισμένους, για να μην τους αντιστεκόμαστε

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Μας θέλουν φτωχούς για να τους έχουμε ανάγκη - Μας θέλουν φοβισμένους, για να μην τους αντιστεκόμαστε

Ένας χρόνος από το ξέσπασμα της πανδημίας. Συνεχή lock down, καραντίνα, SMS ακόμη και για μια βόλτα, ωράρια κυκλοφορίας… απαγορεύσεις επί απαγορεύσεων.
Αυτοί που σε κυβερνούν δε νοιάζονται για σένα, ούτε και για κανέναν από μας
Κάνουν τα πάντα για να θεωρείς «κανονικότητα» τις απαγορεύσεις. Να θεωρείς «κανονικότητα» το να δίνεις αναφορά για κάθε τι που θες. Να θεωρείς «κανονικότητα» το «πέσιμο» της αστυνομίας, γιατί έτσι, γιατί πρέπει να μάθεις, από παιδί, να μην διαμαρτύρεσαι αλλά να υπακούς. Γιατί αυτό που θέλουν είναι να σε ελέγχουν, να δέχεσαι ό,τι τους βολεύει, ακόμη κι αν αυτό σου διαλύει μέλλον και ζωή.
Και πού να δεις τι σου ’χουν για μετά
Η Ν.Δ., βρίσκοντας στρωμένο τον δρόμο από τον ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκει να διαλύσει ό,τι έχει απομείνει όρθιο στο δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο. Θέλει να τελειώσει με ό,τι έχει κατακτήσει το εκπαιδευτικό κίνημα εδώ και τόσα χρόνια. Με τον νέο νόμο για την εκπαίδευση πολλαπλασιάζει τους εξεταστικούς «κόφτες» σε κάθε βαθμίδα με αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων στο γυμνάσιο, τράπεζα θεμάτων από τη φετινή Α΄ Λυκείου και για κάθε τάξη μετά από δύο χρόνια, εξετάσεις στις τρεις τελευταίες τάξεις του δημοτικού, δραστική μείωση των εισακτέων στα Πανεπιστήμια. Το νέο νομοσχέδιο μάλιστα για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα ισχύσει από τη φετινή Γ΄ Λυκείου. Σε αυτό προβλέπεται και ο καθορισμός ελάχιστης βάσης εισαγωγής σε κάθε τμήμα.
Τηλε–«εκπαίδευση»… για το «καλό» σου
Η κυβέρνηση με αφορμή την πανδημία, αγνοεί τα αυτονόητα αιτήματα μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών και επικαλούμενη λόγους «υγειονομικής ασφάλειας» προσπαθεί να αντικαταστήσει τη ζώσα διδασκαλία με την τηλε–«εκπαίδευση», ξέροντας ότι αυτή δεν λειτουργεί με παιδαγωγικά και επιστημονικά κριτήρια, γνωρίζοντας ότι δεν υποκαθιστά τη ζωντανή διαδικασία της τάξης και ότι κάνει πιο έντονες τις ταξικές διαφορές και φραγμούς.
Τα δημοκρατικά σου δικαιώματα έχουν μπει στο στόχαστρο
Νέα αντιδημοκρατικά μέτρα δίπλα στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, τον νόμο για τις διαδηλώσεις, τις χουντικές απαγορεύσεις για πορείες στις 17 Νοέμβρη και 6 Δεκέμβρη, την τιμωρητική εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα κατειλημμένα σχολεία, τις διώξεις και τους εισαγγελείς στους μαθητές, Ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, νέο πειθαρχικό κανονισμό στα Πανεπιστήμια με διαγραφές φοιτητών που συλλογικά διεκδικούν τα δικαιώματα τους, με στέρηση συμμετοχής σε εξεταστικές, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στους φοιτητικούς συλλόγους. Ετοιμάζουνε μια κοινωνία δίχως ίχνος δικαιώματος των πολιτών στη ζωή και στην ελευθερία, απαλλαγμένη από «παρωχημένες» πρακτικές, όπως συνελεύσεις, απεργίες, συνδικαλισμό, διαδηλώσεις, διεκδικήσεις για μόνιμη και σταθερή εργασία, δημόσια ασφάλιση, δημόσια υγεία και παιδεία.
Μπορούμε και πρέπει να παλέψουμε για να ζήσουμε καλύτερα
Με αλληλεγγύη και δικαιώματα, με σταθερή και μόνιμη δουλειά, με αξιοπρεπή μισθό, με δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία και ασφάλιση για όλες κι όλους.
Το ζήτημα δεν είναι τι θέλουν αυτοί για σένα, αλλά τι θέλεις εσύ για σένα.
Αν θες να είσαι ελεύθερος και όχι σκλάβος, αν θες εσύ να διαλέγεις το μέλλον σου και όχι οι άλλοι, αν θες ένα κόσμο δίκαιο και όχι άδικο, αν αγαπάς και δεν μισείς, αν έχεις όνειρα για τη ζωή και όχι εφιάλτες, τότε ο μόνος δρόμος που σου μένει να διαβείς είναι αυτός του αγώνα και της αμφισβήτησης, της αντίστασης και της ανατροπής, της συλλογικής διεκδίκησης, της οργάνωσης των εργαζομένων, της νεολαίας, των ανέργων, των φτωχών, των ντόπιων και των μεταναστών, σε ένα ενωτικό, μαχητικό, διεκδικητικό, ανυποχώρητο, ταξικό κοινωνικό μέτωπο που δε θα αποδεχθεί αυτό το εφιαλτικό τοπίο που μας ετοιμάζουν, αλλά που θα συντρίψει την πολιτική τους, θα τους ανατρέψει και θα χαράξει τον δικό σου… τον δικό μας δρόμο!!!
Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά!
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Τρικάλων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/