Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.30

ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.30

Για τους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού - επισιτισμού και τις οικογένειές τους, όσο περνάει ο καιρός, τόσο μεγαλώνει η αβεβαιότητα και τα αδιέξοδα.
Λογαριασμοί και υποχρεώσεις έχουν συσσωρευτεί και δε μπορούν να τις πληρώσουν ούτε και αυτοί που παίρνουν ως τώρα το επίδομα ανεργίας, πολύ περισσότερο αυτοί που δεν παίρνουν τίποτα.
Οι εξαγγελίες του υπουργείου εργασίας για δυο μήνες παράταση σε όσους λήγει η επιδότησή τους αυτές τις μέρες και δυο μήνες έκτακτη επιδότηση σε ένα τμήμα από αυτούς που δεν επιδοτούνται καθόλου, δε φτάνουν ούτε για τα βασικά.
Την ίδια στιγμή τα νέα για τη φετινή τουριστική σαιζόν δεν είναι καλά. Όλα δείχνουν ότι θα αργήσει να ξεκινήσει αλλά και ότι η τουριστική κίνηση θα συνεχίσει να είναι δραματικά μειωμένη.
Οι εποχικοί εργαζόμενοι του κλάδου είδαν πέρσι το έτσι και αλλιώς πολύ περιορισμένο εισόδημά τους να μειώνεται δραματικά. Πολλοί, ιδιαίτερα στον επισιτισμό, δεν είχαν ούτε δουλειά ούτε επίδομα.
Είναι λοιπόν ανάγκη να εξασφαλιστεί εδώ και τώρα εισόδημα αξιοπρεπές για τους ανθρώπους του κλάδου. Χωρίς προϋποθέσεις και αστερίσκους που καταλήγουν να αφήνουν τους μισούς απ’ έξω, χωρίς χρονικούς περιορισμούς όταν όλα είναι στον αέρα.
Ρεαλιστικό μέτρο στήριξης για τους εποχικούς του τουρισμού μπορεί να είναι επίδομα ανεργίας ύψους 600 ευρώ, χωρίς άλλους όρους και μέχρι να ξεκινήσουν δουλειά.
Αυτό το μέτρο μπορεί να δώσει μια ανάσα μόνο όταν συνοδεύεται από μέτρα ανακούφισης. Δηλαδή την απαγόρευση της διακοπής του ρεύματος. Την αναστολή πληρωμής των λογαριασμών και τη διαγραφή μέρους των χρεών που έχουν συσσωρευτεί. Την απαλλαγή από δημοτικά τέλη και φόρους που είναι πάνω από το 50% των λογαριασμών.
Κανείς δε θα μας τα χαρίσει αυτά, αν δεν τα διεκδικήσουμε οι εργαζόμενοι του κλάδου με τη συμμετοχή μας στους αγώνες. Έτσι άλλωστε αποσπάσαμε και ότι ως τώρα έχει δοθεί.
Γι αυτό το λόγο δίνουμε συνέχεια στις μικρές και μεγάλες κινητοποιήσεις όλων των προηγούμενων μηνών, ξεκινώντας με μια διαμαρτυρία στον ΟΑΕΔ της Ρόδου, τη Δευτέρα 8 Φλεβάρη στις 10.30 το πρωί.
Ζητάμε επίδομα ανεργίας για όλους ύψους 600 ευρώ, χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις και να διαρκεί μέχρι να ξαναπιάσουμε δουλειά.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ AMILIA MARE & PARADISE VILLAGE
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ SHERATON
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ MIRAMARE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/