Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου :Είμαστε ανοχύρωτοι και στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Ρόδος, 22 Φεβρουαρίου 2021

ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου :Είμαστε ανοχύρωτοι και στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Ανησυχία στις τάξεις των πολιτών αλλά και της αυτοδιοίκησης, έχει προκαλέσει η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και στη Ρόδο.
Οι συζητήσεις για την συνεχιζόμενη εξάπλωση της πανδημίας, έχουν φουντώσει στον τύπο, τα ΜΜΕ, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι απόψεις διίσταται και το μπαλάκι των ευθυνών, πάει από το έναν ένα στον άλλο.
Όμως εδώ υπάρχουν ζητήματα, που μάλλον έχουν μείνει ανοικτά, όπως αυτό που αφορά, τους ελέγχους από τον ΕΟΔΥ στις πύλες εισόδου του νησιού.
Αυτό αναδείχθηκε από την πρόσφατη διένεξη ,μεταξύ των δημάρχων Κω και Καλύμνου.Το γεγονός ότι ο δήμαρχος της Κω κ. Θεοδόσης Νικηταράς, ζήτησε από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας να απαγορευθούν οι αφίξεις πολιτών από την Κάλυμνο, αποδεικνύει το λάθος της κυβέρνησης να επιτρέπει, τις μετακινήσεις των κατοίκων από νησί σε νησί.
Όλοι λοιπόν ή σχεδόν όλοι, είχαν κλειστεί στα σπίτια τους και πίστευαν πως τα μέτρα, εφαρμόζονταν πιστά και τελικά κάποιοι μετακινούνταν ελεύθερα από νησί σε νησί και διέσπειραν τον ιό, γιατί δεν τους το απαγόρευσε κανείς . Και δεν ελέγχονταν, ούτε ελέγχονται οι ταξιδιώτες που έρχονται από τα νησιά στα λιμάνια. Το ίδιο συμβαίνει και στο αεροδρόμιο καθώς ούτε και εκεί ελέγχονται οι ταξιδιώτες από τον ΕΟΔΥ.
Δεν είμαστε αντίθετοι με το άνοιγμα των σχολείων, σε εφαρμογή των αποφάσεων της κυβέρνησης. Όμως ούτε και αυτό έγινε με το σωστό τρόπο. Δεν είναι δυνατό εν καιρώ πανδημίας, να λειτουργούν τμήματα με 25 και 30 μαθητές και με μέτρα που στο ελάχιστο εφαρμόζονται. Δεν αρκούν τα απολυμαντικά και ο απλός αερισμός των αιθουσών.
Γίνεται σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα του νησιού μας, θερμομέτρηση μαθητών και εκπαιδευτικών πριν να εισέλθουν και όταν εξέρχονται δηλαδή στο σχόλασμα;
Ναι μεν κλείνουν τα σχολεία μας γιατί υπάρχουν κρούσματα. Γίνεται σωστά όμως η ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων και η εφαρμογή των μέτρων που απαιτούνται ;
Επίσης είναι σημαντικό να αναφερθούν οι λόγοι που το νοσοκομείο της Ρόδου δεν έγινε νοσοκομείο αναφοράς.
Με ποιο σκεπτικό ελήφθη η απόφαση και ποιος θα έχει την ευθύνη, αν αυξηθούν τα κρούσματα στη Ρόδο και οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα και την Κρήτη φρακάρουν και δεν δέχονται τα σοβαρά περιστατικά από τα νησιά;
Ναι μεν εξέφρασε την ανησυχία του ο δήμαρχος Ρόδου, για την αύξηση των κρουσμάτων και ζήτησε πειθαρχία και εφαρμογή των μέτρων επιρρίπτοντας τις ευθύνες στους πολίτες, φοβούμενος ότι φθάσαμε προ των πυλών εφαρμογής σκληρών μέτρων. Δεν έκανε όμως καμία παρέμβαση προς την κυβέρνηση, για τις τραγικές ελλείψεις στα νησιά μας σε ότι αφορά, τον τομέα υγείας και ειδικά την πρόληψη.
Το γεγονός ότι ο ιός εισέβαλε και στο δημαρχείο σημαίνει πως κάτι δεν γίνεται σωστά. Σημαίνει πως και η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι διεκδικητική και ενοχλητική στο κράτος των …Αθηνών. Να απαιτεί μέτρα και ίσως σκληρά μέτρα από την κυβέρνηση και όχι να ακολουθεί απλά όσα αποφασίζονται.
Πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες από την κυβέρνηση για τα επαναλαμβανόμενα λάθη και την αποτυχία της και στη διαχείριση της πανδημίας.
Και δεν αποτελεί επιχείρημα το σχέδιο « Ελευθερία» γιατί οι εμβολιασμοί, δεν προχωρούν με τους ρυθμούς που θα έπρεπε και γιατί ξεκίνησαν…ανάποδα.
Στους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους απασχολούμενους στον τουρισμό, έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα και σειρά να είχαν αργότερα οι ηλικιωμένοι, που ούτως ή άλλως είναι προστατευμένοι και δεν εκτίθενται όσο οι υπόλοιποι.
Εξαιτίας των λαθών της κυβέρνησης, θα φθάσουμε στην έναρξη της σεζόν, θα απαιτούμε από τους τουρίστες πιστοποιητικά εμβολιασμού και οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν εμβολιαστεί ακόμη.
Οδεύουμε σε όλα ανοχύρωτοι και στον τομέα της πρόληψης και στον τομέα, αντιμετώπισης της πανδημίας και δυστυχώς θα πληρώσουμε τα τραγικά λάθη που έγιναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/