Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Θανάσης Μπαράκας: Απόδειξη της περιφρόνησης των νησιωτών η επίσκεψη στην Ικαρία

Ρόδος 9 Φεβρουαρίου 2021

Θανάσης Μπαράκας: Απόδειξη της περιφρόνησης των νησιωτών η επίσκεψη στην Ικαρία
Τον τρόπο με τον οποίο τα στελέχη της κυβέρνησης, κορυφαία και μη, αντιμετωπίζουν και χειρίζονται τα νησιά, ανέδειξε η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία και όσα έγιναν εκεί.
Την ώρα που όλοι οι πολίτες καλούνται να εφαρμόσουν τα μέτρα και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις ελάχιστες δυνατές, η ηγεσία της κυβέρνησης επισκέπτεται την Ικαρία και μετέχει σε …κορωνο- συγκεντρώσεις, περιφρονώντας τους υγειονομικούς κανόνες.
Και αυτά, την ώρα που για την Αττική, αποφασίστηκε ήδη σκληρό lockdown και έπεται η συνέχεια και για άλλες πόλεις που θα βρεθούν στο «κόκκινο» σε ότι αφορά την πανδημία .
Τι να πούμε για τον τρόπο που τα ΜΜΕ κάλυψαν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία, αφού « αγνόησαν» τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και γενικά ότι θα χαλούσε την εικόνα και το success story που ήθελαν να περάσει στους πολίτες που παρακολουθούν τα διαδραματιζόμενα αποσβολωμένοι και χαμένοι στον κυκεώνα των προβλημάτων τους.
Θα θυμίσουμε μόνο, τι έγινε τον Απρίλιο του 2020 όταν ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, επέστρεφε στην κατοικία που διαθέτει στην Αίγινα. Τότε τα ΜΜΕ επέλεξαν να κάνουν… πάρτι με το θέμα, κρατώντας το στην επικαιρότητα για εβδομάδες. Ακόμη και δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος του Γραμματέα, για το θέμα η οποία απορρίφθηκε από τα περισσότερα κόμματα στη Βουλή.
Μόνο που το Show τότε στόχο είχε, τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από την απόφαση του κ. Σταϊκούρα, να μην θέσει βέτο στο Eurogroup για το ευρωομόλογο που θα γινόταν ίσως σανίδας σωτηρίας, για την δοκιμαζόμενη ελληνική οικονομία.
Και ο τρόπος που η κυβέρνηση σήμερα χειρίζεται τα νησιά τον ίδιο σκοπό έχει. Τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.
Μέσα από την εικονική πραγματικότητα που τα ΜΜΕ προβάλλουν, επιδιώκεται να ξεχάσουν οι πολίτες την απώλεια των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, τις τραγικές ελλείψεις στους τομείς της υγείας, της παιδείας, την υποστελέχωση των υπηρεσιών τις αυξήσεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, που είναι προ των πυλών και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.
Με σημαία την εκστρατεία, για τον εμβολιασμό των πολιτών , για την οποία δεν είμαστε αντίθετοι, επιμένουν να μην προβαίνουν σε προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία της Ρόδου και των άλλων νησιών του νομού.
Επιμένουν, να μην προβαίνουν στην κάλυψη των αναγκών στα σχολεία και επιπλέον να μην δίνουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών που ήδη άρχισαν να διαμαρτύρονται καθώς γνωρίζουν τον αόρατο εχθρό που τους απειλεί όπως και τους μαθητές τους.
Σχεδιάζουν προσεκτικά, τον τρόπο με τον οποίο υποβαθμίσουν και θα απαξιώσουν την εκπαίδευση στα νησιά .
Διαφορετικά τι νόημα είχε η πρόταση της βουλευτή της ΝΔ κ. Κατερινάς Μονογιού για μόνιμες δομές τηλεκπαίδευσης στα νησιά, με πληθυσμό μέχρι 300 κατοίκους;
Την ώρα που το καθεστώς Ερντογάν, αμφισβητεί ανοικτά τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και ζητεί αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, η κυβέρνηση σχεδιάζει την απαξίωση και την ερημοποίηση τους διαλύοντας τις δομές της εκπαίδευσης.
Απαξίωση και περιφρόνηση προς τους νησιώτες, είναι και η άρνηση της κυβέρνησης για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.
Το μέτρο πρέπει να επανέλθει τώρα που βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα οικονομική κρίση χειρότερη από αυτή του 2010 και που η επιστροφή στην κανονικότητα είναι άπιαστος στόχος.

Θανάσης Μπαράκας
Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ 25

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/