Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

Έρχεται (άραγε τυχαία;) μια έκθεση στο κατάλυμα της Γαλλίας για το “COURIER”

ΚΚΕ Τ.Ε. Νότιας Δωδεκανήσου
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο λαός να τους γυρίσει την πλάτη
Σε μια περίοδο που στη γειτονιά μας μεγαλώνουν τα σύννεφα του πολέμου, που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται, που ετοιμάζεται μια νέα Νατοϊκή βάση στη Κάρπαθο έρχεται (άραγε τυχαία;) μια έκθεση στο κατάλυμα της Γαλλίας για το “COURIER”, το σκάφος της Ακτοφυλακής των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (uscgc). Το ίδιο το κείμενο (στα αγγλικά) των διοργανωτών αναφέρει:  «Το ‘Courier’ μετέφερε το μεγαλύτερο ραδιοπομπό που είχε ποτέ εγκατασταθεί σε πλοίο και που μετέδιδε το πρόγραμμα της Φωνής της Αμερικής στις χώρες πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου.»
Η παραδοχή ότι από την περίοδο 1952-1964 ουσιαστικά λειτουργούσε άλλη μια βάση στη Ρόδο (αυτή τη φορά πλεούμενη), η οποία έσπερνε το δηλητήριο της καπιταλιστικής προπαγάνδας ενάντια στις σοσιαλιστικές χώρες, αποδεικνύει για άλλη μια φορά τον πραγματικό ρόλο των ΗΠΑ αλλά και των Ελληνικών κυβερνήσεων την περίοδο του ψυχρού πολέμου. Και μάλιστα μόλις τέσσερα χρόνια μετά την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα, γνωρίζοντας τον θετικό ρόλο της Σοβιετικής Ένωσης για την πραγμάτωσή της.  
Όμως από αυτήν την επιθετική πράξη των ΗΠΑ από το έδαφος της χώρας μας και ειδικά από το λιμάνι της Ρόδου, μέχρι  την…. «κοινή κληρονομιά μεταξύ Ρόδου και ΗΠΑ και τη διαρκή φιλία των Ροδιτών με τους Αμερικανούς», όπως αναγράφει η ανακοίνωση των διοργανωτών υπάρχει μεγάλη απόσταση.
Επιδιώκουν τόσο η ΜΚΟ των απογόνων του προσωπικού του courier, όσο και το Υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας ΜΚΟ και φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, να μας κάνουν να ξεχάσουμε το ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην επτάχρονη δικτατορία και στο Κυπριακό. Προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν από την επιθετικότητα που σπέρνουν, την καταστροφή και τον όλεθρο που έχουν φέρει και φέρνουν στους λαούς της γειτονιάς μας, ώστε να έρθει πιο ομαλά η ίδρυση της νέας νατοϊκής βάσης στην Κάρπαθο, οι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, η εφαρμογή της ιμπεριαλιστικής πολιτικής τους.
Θέλουν να σβήσουν τις αναμνήσεις, να ξεχαστεί η αγωνιστική ανάταση που επέδειξε ο λαός της Ρόδου στα μεγάλα αντιαμερικάνικα γεγονότα του 1976, το μεγάλο φιλειρηνικό κίνημα ενάντια στη φωνή της Αμερικής, να ξαναγράψουν την ιστορία με τα δικά τους μέτρα και σταθμά.
Είναι αναγκαίο σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να σηκώνουμε την κουρτίνα για να βλέπουμε την πραγματική διάσταση των γεγονότων, χωρίς τις παρωπίδες του συστήματος που η μόνη του έγνοια είναι  η συσκότιση, η διαστρέβλωση και ο αποπροσανατολισμός ώστε να παρατείνει την επιβίωσή του.
Ρόδος Οκτώβρης 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/